Keresés
Close this search box.

Petőfi Sándor egy körúti kocsmában borozgat – The Biebers

The Biebers - Petőfi 200
Vajon mit tenne Petőfi Sándor, ha ma Budapesten élne? Koccintana egy pohár borral a Négyeshatosban a Wesselényin?

A költő egy ugrással a jelenbe érkezik a The Biebers új klipjében

Vajon mit tenne Petőfi Sándor, ha ma Budapesten élne? Koccintana egy pohár borral a Négyeshatosban a Wesselényin? Playboy magazint olvasna a padokon és a karjára tetováltatná a szabadság szót? A The Biebers zenekar éppen erre keresi a választ a legújabb klipjében, amiben Puskás Peti alakítja a költőt.

Új klippel jelentkezett a The Biebers zenekar, amelyben elképzelték, milyen lenne, „ha Petőfi egy ugrással a jelenbe érkezne, hogy láthassa azt a metropoliszt, ami Budapestből lett.” A Rádli Bence rendezésében készült videóban a banda frontembere, Puskás Peti alakítja Petőfi Sándort, aki ma is beülne az (immár felújított) Pilvax Kávéházba, a körúton borozna vagy napilapnak álcázva Playboy magazint olvasna. „A versei, a tettei ide vezettek, hogy Budapest egy független világvárossá nőtte ki magát, ami egy szabad ország központja” – nyilatkozta Puskás Peti.

Nézd meg a videóklipet: youtu.be/TCJdSunVQsc

A zenekar a Közép- és Kelet-Európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Alapítvány „Petőfi 200 – Közös jó a szabadság” elnevezésű programsorozatában zenésítette meg a költő egyik klasszikusát. A banda Petőfi Sándor: 1848 versét gondolta újra refrénnel kiegészítve, mert úgy érezték, ennek pusztán a címe hatalmas erővel bír, hiszen mára számtalan személyt és fogalmat kapcsolunk ehhez az évszámhoz. „Amit ma Magyarországnak és kultúrának nevezünk, azért emberek az életüket áldozták fel” – fejtette ki a feldolgozás üzenetét Peti.

„Nemcsak Petőfi lehet aktuális minden korban, hanem az összes olyan gondolkodó, aki szabadon alkotott és hitelesen volt képes megörökíteni korának szellemét. Ők olyan kapaszkodók, viszonyítási pontok a világban, amik emlékeztetnek minket arra, honnan jöttünk és mihez viszonyítva kell ma élnünk az életünket” – mondta.

Peti, Dani, Ekanem Bálint és a mix-master munkálatokat végző Kis Richárd hamar elkészültek a zenei alappal, mely a ’80-as éveket idéző szintitémáival, izgalmas vokálharmóniáival és szuggesztív ritmusszekciójával egyedi összképet alkot, a szöveg viszont kihívást jelentett számukra. „Petőfi nem popdal szerkezetben gondolkodott, így bele kellett nyúlni a versbe és egy refrént is írni kellett hozzá” – árulta el a frontember, aki szerint egyszerre felemelő és ijesztő hozzányúlni Petőfi Sándor művéhez.

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Keszthely Fülesbagoly

Keszthelyi zenei díjat is átadnak augusztusban

Duna-parti wellnesst nyerhetnek a Balaton partján A tavalyi évhez hasonlóan idén augusztus 3-án is megrendezik a Balaton-parton, egészen pontosan Keszthelyen a Fülesbagoly Tehetségkutatót. A döntős

Vitorlás kötél

Vitorlás kötélzet: átfogó útmutató (X)

A hajókötélzet megfelelő használata nélkül a vitorlás hajók irányítása és működtetése gyakorlatilag lehetetlen lenne. Ebben a cikkben részletesen bemutatjuk a vitorlás kötelek rendszerének alapjait, főbb elemeit, karbantartását, biztonsági előírásait, valamint a megfelelő kötélzet kiválasztását és vásárlását.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt