Keresés
Close this search box.
1988 óta létezik Passz-néven zenekar, amit Faragó Péter alapított.

Passz zenekar1988 óta létezik Passz-néven zenekar, amit Faragó Péter alapított. Néhány év keresgetés után alakult ki a mára is jellemző stílus. 2000-től 2006-ig volt egy hosszabb leállás, ami után Kristóf Rolanddal újra összehozta a zenekart.

Faragó Péter mutatta be a zenekart:

Ti hol kezdtétek? Hol léptetek fel eleinte?

A kilencvenes években lényegesen könnyebb volt a profiknak és nekünk, amatőröknek is. Sokkal több élőzenés klub volt, a művelődési házak is kezdeményezőbbek, befogadóbbak voltak. Ilyen helyeken, valamint kisebb fesztiválokon és tehetségkutatókon léptünk fel,- nagyon sokat játszottunk.

Manapság milyen gyakran léptek fel, illetve milyen rendezvényeken?

Mára már a tehetségkutatók nyilván nem nekünk szerveződnek ( ha szerveződnek), valamint a ,,minden áron” való játszás (akár erkölcsi, akár anyagi elismerés nélkül) sem  mozgat minket. Ettől függetlenül,- ha megvan a figyelem irántunk, akkor nagyon szívesen játszunk és sosem a pénz az akadály.

Melyik stílus áll a legközelebb a zenétekhez, a dalaitokhoz?

Mi softrock-nak hívjuk ezt az elegyet,- ami alternatívnak túl rockos, rockosnak túl alternatív és akkor ezeken kívűl még vannak benne jazz-es, pop-os elemek is. De ez csak  a zene,-ezen túl,- ami legalább ilyen fontos, az a szöveg.

A Passz zenekar zongorázikKi a célközönségetek?

Mindenki, aki szereti a változatos zenét,az elgondolkodtató szövegeket, aki alapvetően nyitott beállítottságú és akit nem zavar, hogy nem egy ,,trendi” produktumra pazarolja az idejét.

Melyek azok a zenekarok, amik hatással voltak a zenétekre, a stílusotokra?

A higgadt, nyugisabb dolgok,- amik hasonlíthatnak a Passzhoz, de egy két dolgon kívül (metál, mulatós, dance) minden hatással volt a dalok írásánál. Ha mindenáron meg kellene nevezni előadókat: Pink Floyd, DireStraits, Alan Parson’s Project, Marillion, stb, stb, stb.

Hogy jön létre egy zeneszám? Ki írja a dalszöveget, ki a zenét?

Én (Faragó Péter) írom a zenét,szöveget, sok esetben a basszust, vokálokat is. Szeretem minél készebb állapotban megmutatni a többieknek  az új dalt, ami temészetesen ezek után még nagyon sok ötletelésen megy keresztül, mire kész lesz és elkezdjük koncerteken játszani, majd stúdióban rögzítjük.

Passz zenekar SzekesfehervarA zenekar tagjai:

Faragó Péter: gitár, ének
Süle Zsolt: basszusgitár
Kristó Roland: dob

Facebook oldal: facebook.com/passz.band/

Az új Youtube csatorna: youtube.com/channel/UClGbeWB3XMrshvi3gRI7RZA

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Fonogram -Magyar Zenei Díj

Megvannak a 2024-es Fonogram-jelöltek!

2024. április 27-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítéltFonogram -Magyar Zenei Díjat.

Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi

„Mint a kés a vajban” – megjelent a CSILLAGTÚRA

Március 21-én jelent meg Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi közös projektjének legújabb gyümölcse, a CSILLAGTÚRA, amely nemcsak azért különleges, mert ezúttal Péter is énekel, hanem mert a HIPERKARMA zenekar játszotta fel a zenét.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt