Passz zenekar

Passz zenekar karikatúra
Bogdán István

Bogdán István

1988 óta létezik Passz-néven zenekar, amit Faragó Péter alapított.

Passz zenekar1988 óta létezik Passz-néven zenekar, amit Faragó Péter alapított. Néhány év keresgetés után alakult ki a mára is jellemző stílus. 2000-től 2006-ig volt egy hosszabb leállás, ami után Kristóf Rolanddal újra összehozta a zenekart.

Faragó Péter mutatta be a zenekart:

Ti hol kezdtétek? Hol léptetek fel eleinte?

A kilencvenes években lényegesen könnyebb volt a profiknak és nekünk, amatőröknek is. Sokkal több élőzenés klub volt, a művelődési házak is kezdeményezőbbek, befogadóbbak voltak. Ilyen helyeken, valamint kisebb fesztiválokon és tehetségkutatókon léptünk fel,- nagyon sokat játszottunk.

Manapság milyen gyakran léptek fel, illetve milyen rendezvényeken?

Mára már a tehetségkutatók nyilván nem nekünk szerveződnek ( ha szerveződnek), valamint a ,,minden áron” való játszás (akár erkölcsi, akár anyagi elismerés nélkül) sem  mozgat minket. Ettől függetlenül,- ha megvan a figyelem irántunk, akkor nagyon szívesen játszunk és sosem a pénz az akadály.

Melyik stílus áll a legközelebb a zenétekhez, a dalaitokhoz?

Mi softrock-nak hívjuk ezt az elegyet,- ami alternatívnak túl rockos, rockosnak túl alternatív és akkor ezeken kívűl még vannak benne jazz-es, pop-os elemek is. De ez csak  a zene,-ezen túl,- ami legalább ilyen fontos, az a szöveg.

A Passz zenekar zongorázikKi a célközönségetek?

Mindenki, aki szereti a változatos zenét,az elgondolkodtató szövegeket, aki alapvetően nyitott beállítottságú és akit nem zavar, hogy nem egy ,,trendi” produktumra pazarolja az idejét.

Melyek azok a zenekarok, amik hatással voltak a zenétekre, a stílusotokra?

A higgadt, nyugisabb dolgok,- amik hasonlíthatnak a Passzhoz, de egy két dolgon kívül (metál, mulatós, dance) minden hatással volt a dalok írásánál. Ha mindenáron meg kellene nevezni előadókat: Pink Floyd, DireStraits, Alan Parson’s Project, Marillion, stb, stb, stb.

Hogy jön létre egy zeneszám? Ki írja a dalszöveget, ki a zenét?

Én (Faragó Péter) írom a zenét,szöveget, sok esetben a basszust, vokálokat is. Szeretem minél készebb állapotban megmutatni a többieknek  az új dalt, ami temészetesen ezek után még nagyon sok ötletelésen megy keresztül, mire kész lesz és elkezdjük koncerteken játszani, majd stúdióban rögzítjük.

Passz zenekar SzekesfehervarA zenekar tagjai:

Faragó Péter: gitár, ének
Süle Zsolt: basszusgitár
Kristó Roland: dob

Facebook oldal: facebook.com/passz.band/

Az új Youtube csatorna: youtube.com/channel/UClGbeWB3XMrshvi3gRI7RZA

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype
Mindenünk a zene

Friss

Zenei Alkotó Műhely Oroszlányban

Zenészeket vár Oroszlányban a ZAM!

2021  július 28 -tól nyitja kapuit az oroszlányi Zenei Alkotó Műhely (röviden ZAM), mely minden szerdán 15 órára várja mindazokat akik részt vennének közös zenélésben, alkotásban, vagy szeretnék megvalósítani zenei ötleteiket.

skyabove

Felhők felett mindig kék az ég!

Ebben a számban is ugyanúgy törekednek a zenéjükkel a közönség megmozgatására, mint a személyes és univerzális problémák, és az érzelmek hullámzásának bemutatására.

The Wallkids werkfilm

Werkfilmmel jelentkezett a Wallkids

A The Wallkids zenekar leforgatta legújabb klipjét,a Hiába futsz! című dalukhoz, mégpedig nem is akárhol, hanem a kiskörei művelődési házban.

Double Rise Torockó Kistehén

Erdélyi rajongóitól is búcsúzik a Kistehén

A Kolozsvártól mintegy 60 kilométerre festői környezetben fekvő településen a hajnali napfelkelte után a Székelykő sziklatömbje mögött egy időre eltűnik, majd újra felkel a nap. A fesztivál három napjára hat napfelkeltét ígérnek a szervezők.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt