Készül a nagylemez.

néma revolverek - menzaDecemberben jelent meg a néma revolverek zenekar második kislemeze menza címmel. Ez tulajdonképpen egy 4 nótát magába foglaló demo, amely egyfajta előkészülete a tavasszal megjelenő nagylemezüknek. Ezt várva kértük zenekart, mutatkozzanak be.

Mikor kezdtetek el együtt zenélni, illetve hogyan jött létre ez a mostani felállás?

12 évvel ezelőtt kezdtük el a közös zenélést egy Doors tribute együttes formájában. Ahogy teltek az évek cserélődtek a zenekar tagjai, két posztot leszámítva: a billentyűt és a gitárt. A Doors tribute-unk utolsó felállása – a jelenlegi énekessel és dobossal kiegészülve – annyira jónak bizonyult, annyira egységben működött, hogy úgy döntöttünk hagyjuk a feldolgozást és elkezdjük összerakni a saját zenénket. Így 2014 óta néma revolverekként dolgozunk.

Hol kezdtétek? Hol léptetek fel eleinte?

Eleinte helyi klubokban, kocsmákban játszottunk. Mindig igyekeztünk barátságot kötni az éppen velünk játszó zenekarokkal, így először a környező városokba jutottunk el, majd más megyékbe, a fővárosba és Székelyudvarhelyre.

Manapság milyen gyakran léptek fel, illetve milyen rendezvényeken?

Volt idő, mikor havonta játszottunk különböző klubokban, de az elmúlt időszakban passzívak voltunk a koncertezés terén, ennek ellenére is volt szerencsénk játszani egy-két kisebb fesztiválon, rock klubokban, szórakozóhelyeken. A leállást több tényező is befolyásolta; a munkahelyi elfoglaltságok mellett, a dobosunknak megszületett az első gyermeke, így szüneteltünk a koncertezéssel. Ezt az időt használtuk ki az új, saját dalok megírására és azok felvételére. Idén szeretnénk ismét a koncertezésre fókuszálni amellett, hogy közben dolgozunk a nagylemezünkön is. Februárban már játszottunk Szentesen és Hódmezővásárhelyen, de folyamatosan keressük az új lehetőségeket.

néma revolverekMelyik stílus áll a legközelebb a zenétekhez, a dalaitokhoz?

Leginkább az alternatív rock stílus áll hozzánk a legközelebb, de vannak bluesos és funkys dalaink is.

Melyek azok a zenekarok, amik hatással voltak a zenétekre, a stílusotokra?

Mivel Doors együttesből alakultunk, így egyértelműen ők hatottak ránk a legmélyebben, olyannyira, hogy a zenekari felállásunk is ugyan az, mint nekik. Mellettük nagyon fontosak számunkra az olyan zenekarok, mint az RHCP, Iggy Pop, Tom Waits, a Fugazi vagy Müller Péter Sziámi AndFriends.

Ki a célközönségetek?

Akárki, aki szeret hangszeres zenét hallgatni.

Hogy jön létre egy zeneszám? Ki írja a dalszöveget, ki a zenét?

Általában az énekes Tamás írja a dalszövegeket és mellé a gitártémát. Ezt a gitáros megtanulja tőle, megeffektezi, majd a többiek elkészítik hozzá a billentyű és dob témákat. Ezután végtelenszer eljátszva a dalt begyakoroljuk és ha közben valakinek merül még fel ötlete azt megbeszéljük és beépítjük.

A másik eset, amikor Bogdán érkezik teljes szöveggel és gitártémával, ilyenkor a dalkészítési metódus hasonló kivéve, hogy ezeknél a daloknál posztcsere következik és a gitáros hozza a billentyűt.

Fontos, hogy minden esetben a tagok hozzátesznek valamit a saját szájízük szerint, ettől lesz egész és így mindenki magáénak érzi a dalt.


A zenekar tagjai:

Kupecz Tamás – Ének
Mag Bogdán – Billentyű, vokál
Lovász Gergely – Gitár
Bereczky Zsolt – Dob

Facebook: facebook.com/n%C3%A9ma-revolverek-1031796236837830/

Youtube: youtube.com/channel/UCotWEpj9EY1KBQyA5sxCw3Q

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss