Keresés
Close this search box.
Készül a nagylemez.

néma revolverek - menzaDecemberben jelent meg a néma revolverek zenekar második kislemeze menza címmel. Ez tulajdonképpen egy 4 nótát magába foglaló demo, amely egyfajta előkészülete a tavasszal megjelenő nagylemezüknek. Ezt várva kértük zenekart, mutatkozzanak be.

Mikor kezdtetek el együtt zenélni, illetve hogyan jött létre ez a mostani felállás?

12 évvel ezelőtt kezdtük el a közös zenélést egy Doors tribute együttes formájában. Ahogy teltek az évek cserélődtek a zenekar tagjai, két posztot leszámítva: a billentyűt és a gitárt. A Doors tribute-unk utolsó felállása – a jelenlegi énekessel és dobossal kiegészülve – annyira jónak bizonyult, annyira egységben működött, hogy úgy döntöttünk hagyjuk a feldolgozást és elkezdjük összerakni a saját zenénket. Így 2014 óta néma revolverekként dolgozunk.

Hol kezdtétek? Hol léptetek fel eleinte?

Eleinte helyi klubokban, kocsmákban játszottunk. Mindig igyekeztünk barátságot kötni az éppen velünk játszó zenekarokkal, így először a környező városokba jutottunk el, majd más megyékbe, a fővárosba és Székelyudvarhelyre.

Manapság milyen gyakran léptek fel, illetve milyen rendezvényeken?

Volt idő, mikor havonta játszottunk különböző klubokban, de az elmúlt időszakban passzívak voltunk a koncertezés terén, ennek ellenére is volt szerencsénk játszani egy-két kisebb fesztiválon, rock klubokban, szórakozóhelyeken. A leállást több tényező is befolyásolta; a munkahelyi elfoglaltságok mellett, a dobosunknak megszületett az első gyermeke, így szüneteltünk a koncertezéssel. Ezt az időt használtuk ki az új, saját dalok megírására és azok felvételére. Idén szeretnénk ismét a koncertezésre fókuszálni amellett, hogy közben dolgozunk a nagylemezünkön is. Februárban már játszottunk Szentesen és Hódmezővásárhelyen, de folyamatosan keressük az új lehetőségeket.

néma revolverekMelyik stílus áll a legközelebb a zenétekhez, a dalaitokhoz?

Leginkább az alternatív rock stílus áll hozzánk a legközelebb, de vannak bluesos és funkys dalaink is.

Melyek azok a zenekarok, amik hatással voltak a zenétekre, a stílusotokra?

Mivel Doors együttesből alakultunk, így egyértelműen ők hatottak ránk a legmélyebben, olyannyira, hogy a zenekari felállásunk is ugyan az, mint nekik. Mellettük nagyon fontosak számunkra az olyan zenekarok, mint az RHCP, Iggy Pop, Tom Waits, a Fugazi vagy Müller Péter Sziámi AndFriends.

Ki a célközönségetek?

Akárki, aki szeret hangszeres zenét hallgatni.

Hogy jön létre egy zeneszám? Ki írja a dalszöveget, ki a zenét?

Általában az énekes Tamás írja a dalszövegeket és mellé a gitártémát. Ezt a gitáros megtanulja tőle, megeffektezi, majd a többiek elkészítik hozzá a billentyű és dob témákat. Ezután végtelenszer eljátszva a dalt begyakoroljuk és ha közben valakinek merül még fel ötlete azt megbeszéljük és beépítjük.

A másik eset, amikor Bogdán érkezik teljes szöveggel és gitártémával, ilyenkor a dalkészítési metódus hasonló kivéve, hogy ezeknél a daloknál posztcsere következik és a gitáros hozza a billentyűt.

Fontos, hogy minden esetben a tagok hozzátesznek valamit a saját szájízük szerint, ettől lesz egész és így mindenki magáénak érzi a dalt.


A zenekar tagjai:

Kupecz Tamás – Ének
Mag Bogdán – Billentyű, vokál
Lovász Gergely – Gitár
Bereczky Zsolt – Dob

Facebook: facebook.com/n%C3%A9ma-revolverek-1031796236837830/

Youtube: youtube.com/channel/UCotWEpj9EY1KBQyA5sxCw3Q

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Fonogram -Magyar Zenei Díj

Megvannak a 2024-es Fonogram-jelöltek!

2024. április 27-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítéltFonogram -Magyar Zenei Díjat.

Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi

„Mint a kés a vajban” – megjelent a CSILLAGTÚRA

Március 21-én jelent meg Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi közös projektjének legújabb gyümölcse, a CSILLAGTÚRA, amely nemcsak azért különleges, mert ezúttal Péter is énekel, hanem mert a HIPERKARMA zenekar játszotta fel a zenét.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt