Pályázat induló és kezdő előadók, zenekarok részére

NKA pályázat
Induló és kezdő előadók, zenekarok hang- és képfelvételének elkészítése, turnék és fellépések, valamint ezek kommunikációjának megvalósítása.

A Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégium kilencedik alkalommal hirdet nyílt pályázatot a Hangfoglaló Program keretén belül induló és kezdő előadók, zenekarok hang- és képfelvételének elkészítésére, turnék és fellépések, valamint ezek kommunikációjának megvalósítására.

Igényelhető támogatás: 2.500.000 Ft pályázatonként

A pályázat célja, hogy ösztönözze és támogassa azoknak az induló és kezdő zenekaroknak, előadóknak az első lépéseit, akiknek a produkciói színvonala alapján feltételezhető, hogy gazdagítják a magyar könnyűzenei kultúrát és számíthatnak a közönség érdeklődésére. A Hangfoglaló Program további alprogramjaival együtt komplex támogatási rendszerben kívánja segíteni az alkotókat tehetségük kibontakoztatásában és szakmai fejlődésükben.

Olyan induló és kezdő előadók, zenekarok pályázhatnak, akik:

  • legfeljebb 1, nem szerzői kiadású nagylemezzel (minimum 8 dal egy adathordozón) rendelkeznek,
  • maximum 2 olyan dallal rendelkeznek, amelyet országos lefedettségű rádió több mint 5 alkalommal játszott a pályázat megjelenését megelőző 12 hónapban.

A pályázati cél megvalósításának időtartama: 2022. december 1.– 2023. december 31.

Pályázatot benyújtani az NKA portálján keresztül 2022. szeptember 26-án éjfélig lehet.

Forrás, pályázati kiírás: https://nka.hu

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss