Keresés
Close this search box.

Kiderült, kik voltak a magyarok kedvencei tavaly!

Rúzsa Magdi 2020
Nagyon szeretjük az énekesnőket, legyen magyar vagy külföldi az illető: Rúzsa Magdi és Dua Lipa lett az év leghallgatottabb énekesnője.

Nagyon újak és nagyon régiek is vannak a leghallgatottabb zenék között!

A magyar előadók közül a rádiókban Rúzsa Magdolna, Ákos és a Wellhello voltak a legnépszerűbbek, míg a külföldiek közül Dua Lipa, Ava Max és a Maroon 5 – olvasható a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) által elfogadott tanulmányban, amelynek részleteit csütörtökön közölték az MTI-vel.

Mint megállapítják a teljes kutatásban, a teljes kínálatban a legtöbbet játszott zenész magyar volt, Rúzsa Magdolna, akinek dalai átlagosan négyévesek voltak. Több mint négyszer annyiszor hallhattuk őt, mint a harmincadik helyezettet, amely a Bikini volt.

Utolsó fellépését mi is végigkísértük, a beszámolót itt olvashatja el!

A népszerű művészek között feltűntek olyanok, akik csak néhány éve adták ki a számaikat, de megjelentek a ’90-es évek kedvencei is, mint a Republic, az Edda vagy a Bikini. Általánosságban elmondható, hogy a magyar zenészek angolul (vagy más idegen nyelven) énekelt dalaikkal nem igazán érnek el sikereket, kevesen is próbálkoznak ezzel.

A külföldi művészek közül egy koszovói-albán származású angol énekesnő volt a legnépszerűbb: Dua Lipa. Friss, átlagosan egy éves dalokat hallhatott tőle a közönség. De jól mutatja a zenei ízlésünket, hogy három, főként a XX. században tevékenykedő előadó/zenekar is feltűnt a magyar rádiós toplistán: Madonna, Michael Jackson és Queen.

Deva Music Moves
Deva

Tizenhárom zenész az Egyesült Államokat képviselte, kilenc pedig az Egyesült Királyságot. A további négy, angol nyelvterületről érkező művésszel együtt kijelenthető, hogy a magyar rádiók külföldi szerzeményeit dominálták az angolszász országokból származó előadók.

A most közétett tanulmány szerint – amely a magyar rádiók zenei repertoárját és a zenei toplistákat vizsgálta tavaly a YouTube és a Spotify adatai alapján – 2020-ban elsősorban 2019-ben piacra került zeneszámokat (14,7 százalék) hallgattak a magyarok, ezek háromötöde pedig külföldi eredetű volt.

A második helyen a 2020-as dalok álltak 13,8 százalékkal, ezeket követték sorban a megelőző évek alkotásai: az elmúlt hat év tette ki a hallgatott zenék 50,7 százalékát. Azt írták, hogy a YouTube-on T. Dannyre, Rácz Gergőre és Manuelre kattintottak a legtöbben, míg a kizárólag a külföldiekre vonatkozó rangsort Dua Lipa, 6ix9ine és Topic vezették.

A Spotify összesített listáján betört a top 3-ba a magyar Follow The Flow csapata, Dua Lipa és Ava Max mellé. A magyarok közül pedig a Follow The Flow-t, a Bagossy Brothers Companyt és Dzsúdlót hallgatták a legtöbben (ők szintén visszatérő vendégek portálunkon itt, itt és itt) – olvasható a tanulmányban.

Nagyon szeretjük az énekesnőket, legyen magyar vagy külföldi az illető!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Fonogram -Magyar Zenei Díj

Megvannak a 2024-es Fonogram-jelöltek!

2024. április 27-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítéltFonogram -Magyar Zenei Díjat.

Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi

„Mint a kés a vajban” – megjelent a CSILLAGTÚRA

Március 21-én jelent meg Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi közös projektjének legújabb gyümölcse, a CSILLAGTÚRA, amely nemcsak azért különleges, mert ezúttal Péter is énekel, hanem mert a HIPERKARMA zenekar játszotta fel a zenét.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt