Friss, forró, félelmetes – ez Dzsúdló második megjelent albuma!

Dzsúdló Szörnyeteg

11 szám, 11 sláger?

A Szörnyeteg című albumon 11 saját szerzemény szerepel, amelyekből a Para, Állat és a Miért ne már korábban napvilágot látott. A lemezen közreműködött egy-egy dal erejéig Beck Zoli, Krúbi, illetve itt debütált Berta’Lami is. A Szörnyeteg a bennünk rejtőző antropomorf alakokat engedi szabadjára, a végeredmény egy sokszínű, izgalmas nagylemez lett.

A pop előadó második lemeze, a Szörnyeteg július 29-én látott napvilágot, bő egy évvel a bemutatkozó nagylemeze, a Fotofóbia megjelenése után.

– A Fotofóbiához képest jóval kiforrottabb anyag lett a Szörnyeteg. Mostanra érkeztünk meg, tapasztaltuk ki, hogy kik vagyunk, miben vagyunk jók, és hogy hányfelé tudunk nyúlni Tembóval. Sikerült levetkőzni minden szorongást, hogy bárkinek is megfeleljek a lemezzel, és el tudtam merülni abban, amit szeretek – zenélhettem – mondta a második lemezéről Dzsúdló.

A Szörnyetegen 11 dal debütált, amelyek egy képzeletbeli a-b oldalon helyezkednek el: az ’a’ korongon az önfeledtebb, fényes, jobb flessek kaptak helyet, míg a ’b’ oldalon a komolyabb, besüppedő, szorongós dalok találhatóak. A lemezre három feat is került.

– Sokat gondolkoztam azon, hogy ha feat-elnék valakivel, az hogy nézne ki. Nagyon fontos volt számomra, hogy olyan valakivel dolgozzak, akivel 100%-ban rezonálni tudok. Mindegyik feat-nél benne volt a pakliban, hogy elkezdünk valamin dolgozni, de lehet, hogy nem lesz belőle semmi. Aztán persze lett – tette hozzá az énekes.

Majd úgy folytatta a sajtóanyagban: – A Zoli esetében hatalmas élmény volt egy olyan emberrel dolgozni, aki az apám lehetne, akinek a zenéjén szocializádlótam, és ráadásul aki ugyanúgy áll a zenéhez, mint én, hatalmas élmény volt. Tök jó energiák voltak a közös alkotásoknál, és pont az jött ki, amit szerettünk volna., az összes feat (Beck Zoli, Krúbi, Berta’Lami) kedves része, emléke a lemeznek.

Az album visszatérő témája, hogy egy ember nem lehet egy valami, hanem végtelen rétegből, alteregóból áll.

– Csinálhatok ezen a lemezen pop punkot, trapet, vagy bármi mást, megférnek egymás mellett, mert erről szól a pop zene. Minél több cuccból táplálkozom, minél több alapanyagot töltök össze, annál nagyobbra növök. Ezt fedi le a szörny motívum is – sok kis puzzle-ből építem fel magam, számos réteg kerül egymásra, és ahogy bontod le ezeket, mindig találsz parább, ijesztőbb verziókat – magyarázta az előadó.

– Úgy érzem, hogy amit ezen a lemezen csinálunk, azt mi csináljuk a legjobban. Így képzelem el 2021-ben a popot, mint ami ez a lemez egyben – foglalta össze Dzsúdló.

A Szörnyeteg elérhető a digitális platformokon és CD formátumban is, illetve Dzsúdló augusztus 27-i Budapest Parkos lemezbemutató koncertje után debütálnak a Szörnyeteg bakelitek is!

Több szám már korábban megjelent!

Ska-buzdítás!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

ék zenekar

ék – Téridő dal- és klippremier

Az ék zenekar Out Of The Cave című 2021-es nagylemeze után először jelentkezik új anyaggal, ráadásul egy igazi kuriózummal. De mitől annyira rendkívüli szám a Téridő?

petőfi.hu

Megújult a Petőfi.hu

Szabadság, szerelem – ehhez kapcsolódva elmesélhető a teljes történetünk. Erről szólnak a dalaink,
verseink, regényeink, harcaink, álmaink, tenni akarásunk.