Keresés
Close this search box.

Friss, forró, félelmetes – ez Dzsúdló második megjelent albuma!

Dzsúdló Szörnyeteg

11 szám, 11 sláger?

A Szörnyeteg című albumon 11 saját szerzemény szerepel, amelyekből a Para, Állat és a Miért ne már korábban napvilágot látott. A lemezen közreműködött egy-egy dal erejéig Beck Zoli, Krúbi, illetve itt debütált Berta’Lami is. A Szörnyeteg a bennünk rejtőző antropomorf alakokat engedi szabadjára, a végeredmény egy sokszínű, izgalmas nagylemez lett.

A pop előadó második lemeze, a Szörnyeteg július 29-én látott napvilágot, bő egy évvel a bemutatkozó nagylemeze, a Fotofóbia megjelenése után.

– A Fotofóbiához képest jóval kiforrottabb anyag lett a Szörnyeteg. Mostanra érkeztünk meg, tapasztaltuk ki, hogy kik vagyunk, miben vagyunk jók, és hogy hányfelé tudunk nyúlni Tembóval. Sikerült levetkőzni minden szorongást, hogy bárkinek is megfeleljek a lemezzel, és el tudtam merülni abban, amit szeretek – zenélhettem – mondta a második lemezéről Dzsúdló.

A Szörnyetegen 11 dal debütált, amelyek egy képzeletbeli a-b oldalon helyezkednek el: az ’a’ korongon az önfeledtebb, fényes, jobb flessek kaptak helyet, míg a ’b’ oldalon a komolyabb, besüppedő, szorongós dalok találhatóak. A lemezre három feat is került.

– Sokat gondolkoztam azon, hogy ha feat-elnék valakivel, az hogy nézne ki. Nagyon fontos volt számomra, hogy olyan valakivel dolgozzak, akivel 100%-ban rezonálni tudok. Mindegyik feat-nél benne volt a pakliban, hogy elkezdünk valamin dolgozni, de lehet, hogy nem lesz belőle semmi. Aztán persze lett – tette hozzá az énekes.

Majd úgy folytatta a sajtóanyagban: – A Zoli esetében hatalmas élmény volt egy olyan emberrel dolgozni, aki az apám lehetne, akinek a zenéjén szocializádlótam, és ráadásul aki ugyanúgy áll a zenéhez, mint én, hatalmas élmény volt. Tök jó energiák voltak a közös alkotásoknál, és pont az jött ki, amit szerettünk volna., az összes feat (Beck Zoli, Krúbi, Berta’Lami) kedves része, emléke a lemeznek.

Az album visszatérő témája, hogy egy ember nem lehet egy valami, hanem végtelen rétegből, alteregóból áll.

– Csinálhatok ezen a lemezen pop punkot, trapet, vagy bármi mást, megférnek egymás mellett, mert erről szól a pop zene. Minél több cuccból táplálkozom, minél több alapanyagot töltök össze, annál nagyobbra növök. Ezt fedi le a szörny motívum is – sok kis puzzle-ből építem fel magam, számos réteg kerül egymásra, és ahogy bontod le ezeket, mindig találsz parább, ijesztőbb verziókat – magyarázta az előadó.

– Úgy érzem, hogy amit ezen a lemezen csinálunk, azt mi csináljuk a legjobban. Így képzelem el 2021-ben a popot, mint ami ez a lemez egyben – foglalta össze Dzsúdló.

A Szörnyeteg elérhető a digitális platformokon és CD formátumban is, illetve Dzsúdló augusztus 27-i Budapest Parkos lemezbemutató koncertje után debütálnak a Szörnyeteg bakelitek is!

Több szám már korábban megjelent!

Ska-buzdítás!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

üvegvilág Kyra

Kyra ezekkel a dalokkal biztos befutó

Popénekesből lett influenszerből újra popénekes – visszatérés a kezdetekhez Fedor Kyra tehetségére már 1998-ban felfigyelhetett az igazán szemfüles közönség, hiszen a TV2 által sugárzott KIFUTÓ

Bőköz Fesztivál

Művészetek Köze az Ormánságban

Az idei Bőköz Fesztiválon sok-sok zenével egyszerre három fesztiválprogram várja az igényes nyári kikapcsolódást keresőket A hagyományos programkínálaton túl – könnyűzenei nagykoncertek, színházi előadások, folk-programok,

Mikepércs Fifty Fifty

Mire nem jó egy templomkert: pl. erre is

Rendhagyó esemény Mikepércsen, kattintás után kiderül, mi is! Nem mindennapi kezdeményezést hozott létre három évvel ezelőtt Czapp József mikepércsi református lelkipásztor: minden évben pünkösdkor ugyanis

Gorg & Benzol

Mi a közös Azahriahban és egy piacban?

Egynapos koncertsorozatot bonyolít le rendhagyó budapesti helyszíneken a Gorg & Benzol Nagyon Kis Magyarország Turné-jukon a fúziós jazztrió május 25-én piacon, hipermarket kertészeti osztályán, budapesti

DJ palotai

Palotaira emlékeznek az új budapesti parkban

Május 17-én megnyílik Budapesten a Városháza pop-up park, ahol tavasztól késő őszig várják tematikus estékkel és programokkal a látogatókat Először Budapest alapításának 150. évfordulóján, november

Loreen

Loreen is eljön Magyarországra

Két Eurovíziós győzelem után már ideje volt Az Eurovíziós Dalfesztivál egyetlen kétszeres női győztese, Loreen ad koncertet jövőre Budapesten. A svéd énekesnő 2025. március 2-án

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt