Saját dalokkal hódítja a szíveket a Dazlious

Dazlious - NEON
Z. László

Z. László

Egyre másra születnek az új dalok.

Répási ÉviA közelmúltban írtunk először a Dazlious zenekarról, akik láthatóan egy percet sem pihennek. A formáció frontleánya, Répási Évi nemrégen még arról számolt be, hogy készülnek az új dalok, de azt mégsem gondoltunk, hogy két szemvillanás múlva elérhető lesz az első dal. Ismét váltottunk pár szót Évivel a megjelenés kapcsán.

A videó linkje: youtube.com/watch?v=FjsRS6PRMK8

Mi ihlette a Neont?

A szerelem. 🙂 Nem, nem igaz, csak viccelek. Az inspirációt az olyasmi dalok adták mint a Child Bride, vagy mint a Sacrilege. Odáig tudok lenni, mikor egy művésznek, vagy művészi formációnak sikerül egy valódi problémát torkon ragadni, s külön plusz pont jár, ha ez a probléma kivételesen nem a gyötrő szerelmi szenvedés. Vannak dolgok, amiről egyszerűen nem beszélünk eleget. És a prostitúció ilyen téma.

A Neon lehetett volna egy ballada is, de ez a megoldás túl nyilvánvalónak tűnt. Ehelyett csavartunk egyet a dolgon és laza, kihívó felütéssel csaljuk lépre a hallgatót. Azért a klasszikus zenei elemek gondoskodnak némi önjáró drámáról, de ennyi kell, hogy az üzenetet komolyan lehessen venni. A hatás érdekében pedig egyes szám első személyben beszéljük el a történetet. A testét kényszerből árusító személy, akiről szólunk, lehetnék én is akár. Vagy lehetne a lányod, a húgod, a barátnőd, de az unokád is. Sőt, a fiad, de legjobb barátod is. Aki pedig dúdolja a dalt, maga lesz a történet főhőse – nem kímélünk senkit.

Hú, ez igen súlyos mondanivaló. A következő dalok is ennyire komolyak lesznek?

Nem, de tény, hogy sosem voltunk és sosem leszünk egy igazán vidám banda. Aki laktató vigasságokra, hejehujára, hatalmas, közös éneklésekre vágyik, az nem nálunk fogja megtalálni a számításait. Aurora (Asknes; norvég dalszerző-énekes) mondott volt egyszer valami olyasmit, hogy tulajdonképpen minden dala amolyan borús, de a legtöbb kapott némi kedves borítást, hogy mégse tűnjön olyan nagyon szomorúnak…  Azt hiszem, ez áll a mi zenéinkre is. Sokat szomorkodunk, de az esetek egy részében csak látens mód.

Dazlious próbaMik a további terveitek?

Folyamatos változásban vagyunk, de vannak dolgok, amelyekről még korai lenne beszélni. Ami biztos, hogy egyre másra születnek az új dalok, úgyhogy immáron nagylemezben gondolkodunk. Koncertek pedig folyamatosan lesznek; a legközelebbi konkrétan február 15-én, a Klisé Bárban, amire minden érdeklődőt sok szeretettel várunk!

Az eseményt az alábbi linken érhetik el a kedves olvasók: facebook.com/events/462584247743925/

A Neonhoz videóklip készül majd?

Szeretnénk, hogy készüljön, de nem mindenáron. Van egy nagyon tiszta vízióm arról, hogy mit szeretnék látni, s ha megtalálom ehhez a megfelelő partnereket, illetve támogatókat, Isten úgy segélyen, lesz videó.

Nagyon várjuk. Míg hallunk felőletek is a legjobbakat Dazlious!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype
Mindenünk a zene

Friss

Bartók Béla magyar zene

Bartók-mellszobrot avattak Budapesten

Bartók művészete és tudományos teljesítménye nemcsak a magyar és az európai zenetörténet, hanem az egyetemes kultúra szempontjából is korszakalkotó jelentőségű.

namaximum.hu

Vitaminok a jó kondiért a koncerteken

Amire nem mindenki gondol; egy élő koncert fizikailag is kemény munka, megterhelő lehet. Végig kell tudni énekelni, zenélni, és sok esetben mozogni egy fellépést.

mezőségi

A Mezőséget idézik meg a Müpában

A mintegy 300 magyar, román és szász települést magába foglaló Mezőség régies, de gazdag és fejlett tánc- és zenekultúrája több tényező együtthatásának köszönhető.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt