Z. László

Z. László

Kommunikátor - Onmediaweb
...avagy számomra már megvan a DAL 2022 győztese. Na ki az a Brúnó?

2016 -ban egy animációs sorozathoz készült zenére kaptam fel fejemet (pontosabban fülemet). Patai Anna és Kocsis Dénes csodálatosan adat elő a Miraculous című animációs sorozat magyar nyelvű főcímdalát. Most újra egy animációs mese zenéje ragadta magához figyelmem.

Az elmúlt években kezdtem lemondani arról, hogy A DAL produkciói világhírre tegyenek szert, ám most ez is megváltozott.

Talán csak véletlen, hogy a mesében és a dalban is ugyanaz a hang tűnt fel: Gubik Petra

Mivel teljesen biztos vagyok benne, hogy Gubik Petra Ez van, ez című dalát már hallottátok, vagy hallani fogjátok, inkább a Disney új produkciójának zenéjéről ejtek pár szót. A Disney filmek jobbnál-jobb betétdalokkal vannak ellátva és nincs ez máshogy a nemrég megjelent Encato -val sem. (Az Encanto mese adatlap -ja.) A We Don’t Talk About Bruno című dal már letarolta a világot, de én a filmnet.hu -nak köszönhetem, hogy a magyar verzióra is ráleltem. Szomorú, hogy ez hivatalosan még nem jelent meg sehol (a fellehető verziók hangminősége még elég gyenge), sőt a film előzeteseiben még angolul hallani a háttérben a dalokat. Rajtam kívül bizonyára sokan vannak (még ha nem is annyira zenebolondok), akik egy – egy musicalt a zene miatt néznek meg, leginkább akkor, ha az énekhang magyar. Az Encato betétdalai ráadásul szinte mind jók, a szereplők magyar hangjai csodálatosak, mindegyikük profi énekes is (Gubik Petra, Halász Aranka, Szabó Máté, Szinetár Dóra, Gallusz Nikolett, Peller Anna, Csuha Borbála, Rodrigo Crespo, Czető Ádám, Chater Áron, Muri Enikő).

A dal eredetijének linkjét ide teszem nektek, de remélem magyarul is kiadásra kerül: youtube.com/watch?v=bvWRMAU6V-c

Tehát ez Encato egyik főszereplőjének Mirabellnek magyar hangja Gubik Petra. Róla azt mindenképpen érdemes tudni, hogy többek közt olyan produkciókban szerepelt, szerepel, mint a La Mancha Lovagja (kedvencem), Varázsfuvola, István a király, Koldusopera, Dzsungel könyve, Elfújta a szél.

Majdnem elfelejtettem:

Brunó Alma Madrigal egyetlen fia, aki a jövőbe lát. Bruno különös viselkedése, a patkányokhoz való ragaszkodása és gyakran végzetes látomásai a Madrigálok „fekete bárányaként” különböztették meg, ami a családtól való elhidegülését eredményezte. Eltűnését követően tabuvá vált Bruno említése , akit gazemberként gyaláztak a városlakók, amíg fel nem derült a családja iránti mélyen gyökerező szerelme.

(Fotó: gubikpetra.hu és Disney)

 

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Drevko faldekoráció, kép

A falon lévő képek kialakítják a belső teret

A belső tér kialakításakor nagy hangsúlyt fektetünk a bútorokra, a színekre, a kiegészítőkre és az általános megjelenésre. Azok a dekorációk, amelyek láthatatlanok, mégis a legnagyobb figyelmet keltik fel, a képek.

Karácsonyi koncert Oroszlányban

3 évszázad legszebb karácsonyi dalai

Thén Róbert (ének) és Orbán Gábor (orgona) előadásában többek közt olyan dalok csendülnek fel, mint Schubert Ave Máriája, vagy az Adeste fideles.

Gorlo Volka

Gorlo Volka és a Titok, avagy a múltadban jártam

Két évvel bemutatkozó anyaguk után ismét egy kiadvánnyal örvendeztette meg közönségét a felvidéki Gorlo Volka. A Titok című album úgy mutatja meg a formáció újabb oldalát, hogy közben hű marad a csapat jól ismert zeneiségéhez.

Ez itt egy reklámhely ;)

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt