Nem menekülünk az Escape My Shadows első lemeze elől!

Escape My Shadows
Julio

Julio

Dalaik saját tapasztalatokon alapszanak, ezáltal válnak személyessé, mégis mindenki számára átélhetővé, zenéjük pedig mintha rongyosra hallgatott Avenged Sevenfold-hatást tükrözne.

A magyar Avenged Sevenfold kiadta első nagylemezét!

Az Escape My Shadows egy 2020-ban alakult, lendületes, fiatal tagokból álló modern metal formáció. Már az induláskor saját dalokat játszottak és bő 1 év alatt megírták első nagylemezüket, amit 2021 folyamán rögzítettek a Carver Recordingban, Faragó István „Sztivi” produceri felügyelete mellett.

A zenekar debütáló dala és videoklipje, a Hiába, tavaly augusztus közepén jelent meg, akkor így írtak erről: 

“Menekülök én az árnyékom elől” vagyis el lehet-e kerülni valamit, ami akarva akaratlanul is megtörténik és felemészt bennünket? Vajon meddig tudunk ellenállni az árnak, ami mindent és mindenkit magával ragad? Lehetséges-e, hogy kiszakadjunk egy olyan világból, amit nem mi irányítunk, hogy képesek legyünk a saját utunkat járni? Ha nem, akkor miért? Ha igen, akkor hogyan?” A válaszokat talán mindenki megtalálja debütálő dalukban, a Hiába címűben, amiben ezekre a kérdésekre keresik a válaszokat.

Ezt követte szeptemberben egy újabb klip, a Szavak Nélkül, amely erőteljes képekkel és riffekkel a magány és a kilátástalanság himnusza is lehetne; összegyűjti azokat a megaláztatásokat és helyezeteket, amelyekkel a fiatalok akár mindennap találkozhatnak az életben, és mindezt leönti a szülői magány felett érzett dilemmával.

Alig két hónap múlva, november közepén jött a Látszat, amely párkapcsolati áthallásoktól hemzseg;természetesen erre a képi világgal is ráerősítenek, hiszen Dominik, a csapat frontembere egy lánnyal szemben ülve énekli (üvölti el) a dalt.

Azt egy Petőfi TV-s interjúban a csapat énekese bevallotta: egyelőre otthonosabban mozog a magyar nyelvű dalszövegben, így a rajongóknak még várniuk kell a az angol nyelvű dalokra. Dalaik így is saját tapasztalatokon alapszanak, ezáltal válnak személyessé, mégis mindenki számára átélhetővé, zenéjük pedig mintha rongyosra hallgatott Avenged Sevenfold-hatást tükrözne…

 

Az album digitális gyűjtőlinkje:
https://bfan.link/minden-szoval?fbclid=IwAR3Skn78Y7-W1cmCB1YrwdBFo2VVtKidRYkZMO8LwXj4pH424dhC6epXJhI

A most digitális formában megjelenő lemezzel a srácok tavasszal vidéki turnéra indulnak, az album dalait bemutató koncert pedig március 14-én lesz Akváriumban!

Tagok:

Monori Dominik – ének

Szottfried Attila – szólógitár

Lamos Balázs – ritmusgitár

Pusztai Krisztián – basszusgitár

Krekó Zoltán – dob

 

Facebook: https://www.facebook.com/escapemyshadows

Instagram: https://www.instagram.com/escapemyshadows/

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCLMrtsv-bO2ZqpByJERglmg

Hiába: https://www.youtube.com/watch?v=blzYiqfEt4o

Szavak Nélkül: https://www.youtube.com/watch?v=z3Qjnix8HpM

Látszat: https://www.youtube.com/watch?v=3gc1GkZkaRI

Petőfi TV klip premier és interjú: https://petofilive.hu/video/2021/11/17/escape-my-shadows-latszat-klippremier-a-frissben

 

Még várnunk kell picit az angol nyelvű dalokra!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Ez itt egy reklámhely ;)

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt