Nagy közhely, de igaz: tud fájni a szív

Árnyéknyúl zenekar
Z. László

Z. László

Kommunikátor, zenekritikus.
Ismét új dallal jelentkezik a debreceni alternatív rockzenekar, az Árnyéknyúl. A tőlük megszokott módon most is egyből animációval párosítva kapjuk.

Az sem szokatlan már tőlük, hogy saját stúdiójukban dolgoznak, így nemcsak a dalszerzés, de a rögzítés, a keverés, a masterelés is belső munka, ahogyan az egyszerű, de kreatív animációs kisfilm is.

Az egyetlen kivételt a dalhoz készült borító képezi, amelyet Kovács Lilla (LillusionArt) tervezett és valósított meg. Az egész évben új dalokon dolgozó zenekar az elmúlt hónapokban három új dalt is bemutatott ilyen formában (Változás, Jól érzed magad, Alszik magában), most ez a sor egészül ki a Közhely című darabbal, amelynek nagyon rövid, de annál ütősebb dalszövege van:

Fáj a szív, ha arra lát amerre
Néz az ész és nincs közös nevező
De kár, hogy már ez is olyan
Közhely, amit nem vesz be az agy

Néha még egy közhely is jobb, mint az a nagy csend
Ami utánad támad, hogyha a szobából kiment
Utánad az a nagy súlyos felhő, ami valójában
Nem volt más, mint Te

A dalról a frontember Kovács Karesz árult el pár gondolatot:

„Miközben keressük és kergetjük az újat, a fontosat, az egyedit, a jobbat, a frankóbbat, a drágábbat, a menőbbet, iszonyodunk a közhelyes dolgoktól.

Gyakran viszont egy közhelyes „ááá tényleg”, „igazad van”, „semmi baj” vagy „bocsánat” vezet (vagy vezetne) előre az úton. Lehet ez egy ölelés is, egy mosoly, vagy csak az, ha csendben maradsz néha.

Nem kell félni minden közhelytől. Ember vagy. Ugye?”

KÖZHELY: youtu.be/FhOPKoSEgG8

Az Árnyéknyúl az idei évet a második stúdióalbumuk befejezésének szenteli, amelynek megjelenése decemberre várható.

Árnyéknyúl a Facebookon: facebook.com/arnyeknyul

 

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Új zsinagóga Szeged

Zsidó kulturális fesztivált rendeznek Szegeden

Komoly- és könnyűzenei koncertek, könyvbemutatók és fotókiállítás várja június elejétől szeptember közepéig az érdeklődőket a Szegedi Zsidó Kulturális Fesztiválon – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

The Pontiac - Ablakomból

The Pontiac – Ablakomból

Hamarosan harmadik nagylemezével örvendezteti meg rajongóit a The Pontiac. Beharangozóként a zenekar újabb videóklippel készült, amit a korong egyik legmeghatározóbb, Ablakomból című dalához forgattak.

Palágyi Ildikó

Palágyi Ildikó: Körbeér

A kislemez Palágyi Ildikó – énekes-dalszerző – legszemélyesebb megéléseibe, történeteibe enged betekintést. Az album címadó dalához a saját teraszukon forgattak „home session” videót.

Ez itt egy reklámhely ;)

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt