Keresés
Close this search box.

Nagy közhely, de igaz: tud fájni a szív

Árnyéknyúl zenekar
Picture of Z. László

Z. László

Kommunikátor - Onmediaweb
Ismét új dallal jelentkezik a debreceni alternatív rockzenekar, az Árnyéknyúl. A tőlük megszokott módon most is egyből animációval párosítva kapjuk.

Az sem szokatlan már tőlük, hogy saját stúdiójukban dolgoznak, így nemcsak a dalszerzés, de a rögzítés, a keverés, a masterelés is belső munka, ahogyan az egyszerű, de kreatív animációs kisfilm is.

Az egyetlen kivételt a dalhoz készült borító képezi, amelyet Kovács Lilla (LillusionArt) tervezett és valósított meg. Az egész évben új dalokon dolgozó zenekar az elmúlt hónapokban három új dalt is bemutatott ilyen formában (Változás, Jól érzed magad, Alszik magában), most ez a sor egészül ki a Közhely című darabbal, amelynek nagyon rövid, de annál ütősebb dalszövege van:

Fáj a szív, ha arra lát amerre
Néz az ész és nincs közös nevező
De kár, hogy már ez is olyan
Közhely, amit nem vesz be az agy

Néha még egy közhely is jobb, mint az a nagy csend
Ami utánad támad, hogyha a szobából kiment
Utánad az a nagy súlyos felhő, ami valójában
Nem volt más, mint Te

A dalról a frontember Kovács Karesz árult el pár gondolatot:

„Miközben keressük és kergetjük az újat, a fontosat, az egyedit, a jobbat, a frankóbbat, a drágábbat, a menőbbet, iszonyodunk a közhelyes dolgoktól.

Gyakran viszont egy közhelyes “ááá tényleg”, “igazad van”, “semmi baj” vagy “bocsánat” vezet (vagy vezetne) előre az úton. Lehet ez egy ölelés is, egy mosoly, vagy csak az, ha csendben maradsz néha.

Nem kell félni minden közhelytől. Ember vagy. Ugye?”

KÖZHELY: youtu.be/FhOPKoSEgG8

Az Árnyéknyúl az idei évet a második stúdióalbumuk befejezésének szenteli, amelynek megjelenése decemberre várható.

Árnyéknyúl a Facebookon: facebook.com/arnyeknyul

 

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Fonogram -Magyar Zenei Díj

Megvannak a 2024-es Fonogram-jelöltek!

2024. április 27-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítéltFonogram -Magyar Zenei Díjat.

Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi

„Mint a kés a vajban” – megjelent a CSILLAGTÚRA

Március 21-én jelent meg Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi közös projektjének legújabb gyümölcse, a CSILLAGTÚRA, amely nemcsak azért különleges, mert ezúttal Péter is énekel, hanem mert a HIPERKARMA zenekar játszotta fel a zenét.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt