Keresés
Close this search box.

Hogyan nyerjünk nyári koncertélményt egy zenekari pólós szelfivel?

Mörcsfesztivál
Drukkolunk a mörcsöknek!

Zenekaros pólóban bárhol lehet feszíteni: a bringán, a buszon, egy kávézó teraszán vagy egy buliban – még mindig egy életérzés!

Június 17-18-19-én, péntek-szombat-vasárnap azonban még nyári koncertélményt is nyerhetünk, ha erről fotót is osztunk meg a közösségi médiában. Jön a MÖRCSFESZTIVÁL 2022: azaz a zenekari póló hétvége.

A ProArt – Szövetség a Szerzői Jogokért célja, hogy a nyári szünet első hétvégéjén minél többen vegyék fel kedvenc zenekari/előadói pólójukat, készítsenek egy szelfit vagy rövid videót, és töltsék fel Facebookra, Instagramra vagy TikTokra a #morcsfesztival hashtaggel.

És nyeremény is lesz? – kérdezhetné joggal az egyszerű rajongó.

Persze, hiszen A ZENEKARI PÓLÓ HÉTVÉGE résztvevői között egy értékes koncertutalványt sorsolnak ki, ami biztosan jól jön bármelyik zenerajongónak a fesztiválszezon küszöbén!

A szervező ProArt – amelynek alapítói között van az Artisjus, az EJI és a MAHASZ – olyan közösségi megmozdulást tervez, amelyben előkerülnek a kedvenc zenekari mörcs termékek és ruhadarabok, és kiderül, hogy a barátok vagy a kollégák közt kinek van még meg a Nirvana-pólója, ki rajong hazai és ki külföldi előadóért 

Kiderül, ki az igazi Leander vagy Halott Pénz, Alee vagy Blahalouisiana, Bagossy Brothers Company vagy Quimby rajongó!

De ez a rendezvény annak is jó hír, aki felfrissítené “mörcs ruhatárát”, nem kevesebb, mint már több mint 50 hazai zenekar és előadóművész csatlakozott a ProArt – Szövetség a Szerzői Jogokért által útnak indított MÖRCSFESZTIVÁL kezdeményezéshez:

és a www.fairplayhungary.hu oldalról könnyen elérhetők a legfrissebb mörcs termékek, kedvenc előadóink ajándéktárgyai, hogy a ruházkodásunkon is lássuk, mi igazán odavagyunk kedvenc zenekarunkért!

De nem csak azon, hiszen zenekari póló, pulóver mellett bögre, vászontáska, tolltartó, kitűző, kulacs, de akár még tornazsák is megvásárolható… Ezek összefoglaló neve az angol merchandising (kereskedelem, értékesítés) szóból rövidült merch, amelyet magyarul gyakran – fonetikusan – mörcsként emlegetnek.

És mi is a cél?

A MÖRCSFESZTIVÁL nevű kezdeményezéssel az a célunk, hogy segítsünk az eddig kevésbé elkötelezett rajongóknak, hogy rátaláljanak kedvencük egyedi relikviáira

– mondta dr. Horváth Péter, a ProArt – Szövetség a Szerzői Jogokért igazgatója.

Reméljük, eléri a célját, mi drukkolunk a mörcsöknek!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Fonogram -Magyar Zenei Díj

Megvannak a 2024-es Fonogram-jelöltek!

2024. április 27-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítéltFonogram -Magyar Zenei Díjat.

Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi

„Mint a kés a vajban” – megjelent a CSILLAGTÚRA

Március 21-én jelent meg Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi közös projektjének legújabb gyümölcse, a CSILLAGTÚRA, amely nemcsak azért különleges, mert ezúttal Péter is énekel, hanem mert a HIPERKARMA zenekar játszotta fel a zenét.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt