Hatalmas siker az Ultima Sacra új produkciója

Ultima Sacra társulat
Erdélyben turnézott a magyarországi Ultima Sacra társulat. Zenés műsorukat hat helyszínen mutatták be 2022. június 6. és 13. között.

A Hazám felől – Hazám felé című előadás elsőként Sepsikőröspatakon volt látható, majd következett Datk, Dálnok, Ürmös, Apáca és Alsórákos.

A verses-zenés történet kiindulópontja egy olyan – korábban elszakított – terület visszacsatolása, amit a II. világháborúban kapott vissza Magyarország. A szavaló egy katona, egy átlagos fiatalember, aki fél elhagyni otthonát. Félti az életét, mert tudja: háború van, és a honvédek sorsa nem csupán egy diadalmas bevonulás lesz a visszacsatolt országrészre. Bevonuláskor azonban rátalál a szerelem, ami házassággal, gyermekáldással végződik. A század viszont tovább megy, így a párnak válnia kell. Hősünk hadifogságba kerül, az asszony pedig menekülni kényszerül, közös gyermekükkel együtt.

Produkciójában az Ultima Sacra társulat (Szepesi Richárd, Szőke Tímea, Miks-Rédai Csaba) olyan kérdésekre keresi a választ, mint például: Hogyan élheti túl az ember lelke a megpróbáltatásokat? Fogságban és menekültként megmaradhat-e magyarnak? Lehetséges-e az újrakezdés, és hogyan?

Videó a datki előadásból:

facebook.com/laszlo.major.37/videos/383784617059680/

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Új zsinagóga Szeged

Zsidó kulturális fesztivált rendeznek Szegeden

Komoly- és könnyűzenei koncertek, könyvbemutatók és fotókiállítás várja június elejétől szeptember közepéig az érdeklődőket a Szegedi Zsidó Kulturális Fesztiválon – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

The Pontiac - Ablakomból

The Pontiac – Ablakomból

Hamarosan harmadik nagylemezével örvendezteti meg rajongóit a The Pontiac. Beharangozóként a zenekar újabb videóklippel készült, amit a korong egyik legmeghatározóbb, Ablakomból című dalához forgattak.

Palágyi Ildikó

Palágyi Ildikó: Körbeér

A kislemez Palágyi Ildikó – énekes-dalszerző – legszemélyesebb megéléseibe, történeteibe enged betekintést. Az album címadó dalához a saját teraszukon forgattak „home session” videót.

Vörös Renátó

Vörös Renátó – Nap

Remeteévek és Skócia meghódítását követően jelent meg Vörös Renátó második szóló nagylemeze: Nap címmel.

Ez itt egy reklámhely ;)

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt