Vona Ildikó

Vona Ildikó

Erdélyben turnézott a magyarországi Ultima Sacra társulat. Zenés műsorukat hat helyszínen mutatták be 2022. június 6. és 13. között.

A Hazám felől – Hazám felé című előadás elsőként Sepsikőröspatakon volt látható, majd következett Datk, Dálnok, Ürmös, Apáca és Alsórákos.

A verses-zenés történet kiindulópontja egy olyan – korábban elszakított – terület visszacsatolása, amit a II. világháborúban kapott vissza Magyarország. A szavaló egy katona, egy átlagos fiatalember, aki fél elhagyni otthonát. Félti az életét, mert tudja: háború van, és a honvédek sorsa nem csupán egy diadalmas bevonulás lesz a visszacsatolt országrészre. Bevonuláskor azonban rátalál a szerelem, ami házassággal, gyermekáldással végződik. A század viszont tovább megy, így a párnak válnia kell. Hősünk hadifogságba kerül, az asszony pedig menekülni kényszerül, közös gyermekükkel együtt.

Produkciójában az Ultima Sacra társulat (Szepesi Richárd, Szőke Tímea, Miks-Rédai Csaba) olyan kérdésekre keresi a választ, mint például: Hogyan élheti túl az ember lelke a megpróbáltatásokat? Fogságban és menekültként megmaradhat-e magyarnak? Lehetséges-e az újrakezdés, és hogyan?

Videó a datki előadásból:

facebook.com/laszlo.major.37/videos/383784617059680/

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype
Mindenünk a zene

Friss

Párkapcsolat

Sztárokról hétköznapi sztároknak a párkapcsolatról

Amikor egy zenész, előadó belép a sztárok birodalmába, az vajon jót tesz párkapcsolatának? Miért érzem úgy, hogy azok vannak a legnagyobb bajban, akik folyamatosan azzal dicsekszenek milyen jó is párkapcsolatuk?

Ez itt egy reklámhely ;)

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt