Hatalmas siker az Ultima Sacra új produkciója

Ultima Sacra társulat
Erdélyben turnézott a magyarországi Ultima Sacra társulat. Zenés műsorukat hat helyszínen mutatták be 2022. június 6. és 13. között.

A Hazám felől – Hazám felé című előadás elsőként Sepsikőröspatakon volt látható, majd következett Datk, Dálnok, Ürmös, Apáca és Alsórákos.

A verses-zenés történet kiindulópontja egy olyan – korábban elszakított – terület visszacsatolása, amit a II. világháborúban kapott vissza Magyarország. A szavaló egy katona, egy átlagos fiatalember, aki fél elhagyni otthonát. Félti az életét, mert tudja: háború van, és a honvédek sorsa nem csupán egy diadalmas bevonulás lesz a visszacsatolt országrészre. Bevonuláskor azonban rátalál a szerelem, ami házassággal, gyermekáldással végződik. A század viszont tovább megy, így a párnak válnia kell. Hősünk hadifogságba kerül, az asszony pedig menekülni kényszerül, közös gyermekükkel együtt.

Produkciójában az Ultima Sacra társulat (Szepesi Richárd, Szőke Tímea, Miks-Rédai Csaba) olyan kérdésekre keresi a választ, mint például: Hogyan élheti túl az ember lelke a megpróbáltatásokat? Fogságban és menekültként megmaradhat-e magyarnak? Lehetséges-e az újrakezdés, és hogyan?

Videó a datki előadásból:

facebook.com/laszlo.major.37/videos/383784617059680/

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

NLP zenekar

Pimasz trackhez polgárpukkasztó videó jár!

Pörgős zenei alap, fülbemászó dallamok és odamondós dalszöveg jellemzi a NLP Tulipán című dalát, amihez képileg egy legalább ennyire durván komponált videoklipet forgattak.

MattSet - Hazavágyó

Hazavágyó címmel jelent meg a MattSet új albuma

A Most vagy soha című dalukkal ismertté vált, Szakadáti Mátyás vezette MattSet Hazavágyó címmel megjelent harmadik nagylemeze két év küzdelmekkel és veszteségekkel teli történéseinek zenei lenyomata.

Drevko faldekoráció, kép

A falon lévő képek kialakítják a belső teret

A belső tér kialakításakor nagy hangsúlyt fektetünk a bútorokra, a színekre, a kiegészítőkre és az általános megjelenésre. Azok a dekorációk, amelyek láthatatlanok, mégis a legnagyobb figyelmet keltik fel, a képek.