Mi a helyzet Baby Gabival?

Baby Gabi
magyarzene

magyarzene

Milyen zenei projekteket tervez, és a babázás miatt kicsit visszavonulva mit gondol most a bennünket körbevevő világról? Az énekesnő szerint jampiskodni nagyon jó dolog!

Baby Gabi zenéiMilyen zenei projekteket tervez, és a babázás miatt kicsit visszavonulva mit gondol most a bennünket körbevevő világról? Kötetlen, baráti beszélgetés a Sztárportré műsor keretein belül.

A Szklenár Gabriella polgári nevet viselő énekesnő első zenekara még középiskolás korában a Titán nevű martonvásári amatőr rockbanda volt. Az ottani sikereknek és biztatásoknak köszönhetően 1994-től Pintácsi Viki iskolájában tanult énekelni és ekkor lett Viki vokálosa is.

Zenei karrierje Magyarország egyik legsikeresebb női együttesében indult be. A Baby Sisters lánybanda Berkes Gábor menedzselésével 1996 és 2001 között létezett, és óriási sikereket ért el.

2003-ban Baby Gabi művésznéven szólókarrierbe kezdett a Van-e helyem? című első albumával. Azóta további 6 lemezt adott ki, és országszerte több száz helyen lépett fel. Dalai igazi érzelmi hullámvasútként hol szívbe markolnak, hol megmosolyogtatnak, hol pedig könnyeket fakasztanak.

Gabiról azért sem hallottunk túl sokat mostanában, mert gyermekei születtek. Fantasztikus boldogság szerinte nevelgetni őket, ráadásul dupla öröm is, hiszen fiai, Bence és Botond ikrek. Az anyai feladatok nagyon lekötik, de a Hungária Tribute zenekarral olykor-olykor azért fellép, amiről szintén szót ejtettünk.

A mögötte lévő életút és sikerek nem tették megközelíthetetlenné Gabit, könnyen alakít ki barátságokat. De az is igaz, hogy az elmélyült, őszinte kapcsolatait nagyon megválogatja. Ha útjaik más irányba mennek, könnyen vált és nem “görcsöl rá” az eltávolodásra.

A műsor kicsit filozofikus stílusából adódóan sok olyan kérdés is felmerült, amiket régi barátok, az évek elteltével tesznek fel egymásnak és talán fiatalkori önmaguknak is. Mi tesz két embert baráttá? Életünk állandó szereplői sok támogatást és buzdítást adnak, de néha konfliktusok, bántások jönnek tőlük. Mi ilyenkor a teendő, kik maradnak meg mellettünk akár egész életünkre? Lezárjunk-e egy fájdalmas kapcsolatot úgy, hogy megbocsátunk, és szétválunk? Ezekről is gondolkodtunk Baby Gabival, akit szinte közvetlenül két kicsi gyermeke mellől hívtunk el egy kis beszélgetésre.

Az életének nagy örömeihez, bánataihoz saját korábbi dalait és dalszövegeit kötő énekesnő szerint jampiskodni nagyon jó dolog! A gyerekkorában hallgatott rock’n’roll számokhoz fűződő szép emlékei is bátorították arra, hogy egy új projektbe fogjon.

Fenyő Miklós kísérőzenészeivel megalapították a Hungária Tribute zenekart, és Gabi már sok fellépéssel maguk mögött úgy érzi, ezt szeretné a jövőben csinálni. A banda a koncerteken zenéjében és színpadi show elemeiben is teljesen a legendás Hungária zenekart idézi. Gabi nagyon boldog, mert “nem gondoltam, hogy azokat a dalokat adhatom majd elő, amiken felnőttem”.

Elképzelhető-e, hogy a jövőben felhagy a „Gabis” fellépésekkel, és teljesen az új zenekarának szenteli mindennapjait? Megtudhatjuk a vele készült friss Sztárportré interjúban.

sztarportre.hu

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype
Mindenünk a zene

Friss

Zenei Alkotó Műhely Oroszlányban

Zenészeket vár Oroszlányban a ZAM!

2021  július 28 -tól nyitja kapuit az oroszlányi Zenei Alkotó Műhely (röviden ZAM), mely minden szerdán 15 órára várja mindazokat akik részt vennének közös zenélésben, alkotásban, vagy szeretnék megvalósítani zenei ötleteiket.

skyabove

Felhők felett mindig kék az ég!

Ebben a számban is ugyanúgy törekednek a zenéjükkel a közönség megmozgatására, mint a személyes és univerzális problémák, és az érzelmek hullámzásának bemutatására.

The Wallkids werkfilm

Werkfilmmel jelentkezett a Wallkids

A The Wallkids zenekar leforgatta legújabb klipjét,a Hiába futsz! című dalukhoz, mégpedig nem is akárhol, hanem a kiskörei művelődési házban.

Double Rise Torockó Kistehén

Erdélyi rajongóitól is búcsúzik a Kistehén

A Kolozsvártól mintegy 60 kilométerre festői környezetben fekvő településen a hajnali napfelkelte után a Székelykő sziklatömbje mögött egy időre eltűnik, majd újra felkel a nap. A fesztivál három napjára hat napfelkeltét ígérnek a szervezők.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt