Az énekléshez nekem semmi közöm

Kecskés Tibor, Kefír
magyarzene

magyarzene

A V-Tech zenekart Kefir (Kecskés Tibor) és Szamóca (Bukovszky József) alapította, és hamar hazánk egyik legsikeresebb zenei produkciójává nőtte ki magát.

Kefir mint zenész“Az énekléshez nekem semmi közöm”- vallotta be Kefir, a hamarosan új dallal érkező V-Tech énekese. A Sztárportré interjú Kecskés Tibor énekes utóbbi időszakát összegzi, így szó esett arról, hogy hogyan tud egy zenészt pályáján előrébb vinni egy fehér zongora, egy ausztrál turné, egy népszerű Tv show szereplés és az, hogy a V-Tech együttes jövőre 20 éves lesz.

A V-Tech zenekart Kefir és Szamóca (Bukovszky József) még 1998-ban alapította, és hamar hazánk egyik legsikeresebb zenei produkciójává nőtte ki magát. 21 dalból készült videoklip, ezek szinte kivétel nélkül vezettek valamilyen magyar slágerlistát. Szinte az összes album arany- és platinalemez lett, rengeteg sikeres koncert fűződik az elmúlt 2 évtizedhez.

A zenész-énekes azok közé a sztárok közé tartozik, akik a sikereikből gyűjtött pénzüket befektették. Igyekszik több lábon állni – szokták ügyes vállalkozó szellemű emberekre mondani. Ez Kecskés Tiborra abszolút igaz, aki szülei tanácsait megfogadva a V-Tech sikerét haszonra fordította, és cégeket alapított. Így ma már nem csak zenélésből él, hanem vállalkozásai vezetéséből és persze mindig valami új üzleti terven töri a fejét.

A fellépéseket az üzleti élettel összehangolni egyfajta művészet is lehet, ezért még a legapróbb időmenedzsment tippeket is szívesen vettük tőle. Önmagát egyébként sem zenésznek, sem üzletembernek nem igazán tartja, hiszen egyikről sincs papírja… Végül azért konszenzusra jutunk: “Hála Istennek a színpadon megtanultam énekelni, úgyhogy nevezhetünk énekesnek”.

Rengeteg munkája ellenére kiegyensúlyozottnak, boldognak tűnik, és saját szavai szerint “mostanában kezdem úgy érezni, hogy már nincs szükségem másra, csak családra és gyerekekre.”

Tibornak ma már olyan projektjei vannak, amibe pár éve belevágni sem mert volna. Bár ezen a téren még nem árult el mindent, most nagyon bízik új projektjeivel kapcsolatosan a megérzéseiben. Új dalokkal is készül, így az  “Elmúlt már” című dalát hamarosan lehet hallani, és várhatóan decemberben egy újabb szám is érkezik. A beszélgetés során egy érdekes dolog is felmerült, mégpedig az, hogy a V-Tech albumokról többnyire a szerelmes dalok kerültek köztudatba, pedig sok más témát is megénekeltek a 8 nagylemezen. Pörgős és rockos számok is fellelhetők a hanganyagokon, ráadásul a szeretlek szó lehet, hogy nem is szerepel egyetlen dal szövegében sem. Ennek érdemes lenne utánajárni!

Új dalain ismét Csorba Attilával, Ginoval dolgozik, aki végigkísérte a zenekar pályáját, és olyan V-Tech slágereket köszönhetünk neki, mint a Merre jár a boldogság? vagy a Nem akarom újra címűek.

A legtöbb előadó dalszövegei részben vagy egészben a saját életből merítkeznek. De hogy van ezzel Kefir? “Megénekelte-e” Szamócával, a V-Tech másik alapítójával barátságukat? Sok más mellett ezekről is szó esik a Sztárportré videós interjújában. Jó szórakozást, és ne feledjék: találkozunk legközelebb is!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype
Mindenünk a zene

Friss

Zenei Alkotó Műhely Oroszlányban

Zenészeket vár Oroszlányban a ZAM!

2021  július 28 -tól nyitja kapuit az oroszlányi Zenei Alkotó Műhely (röviden ZAM), mely minden szerdán 15 órára várja mindazokat akik részt vennének közös zenélésben, alkotásban, vagy szeretnék megvalósítani zenei ötleteiket.

skyabove

Felhők felett mindig kék az ég!

Ebben a számban is ugyanúgy törekednek a zenéjükkel a közönség megmozgatására, mint a személyes és univerzális problémák, és az érzelmek hullámzásának bemutatására.

The Wallkids werkfilm

Werkfilmmel jelentkezett a Wallkids

A The Wallkids zenekar leforgatta legújabb klipjét,a Hiába futsz! című dalukhoz, mégpedig nem is akárhol, hanem a kiskörei művelődési házban.

Double Rise Torockó Kistehén

Erdélyi rajongóitól is búcsúzik a Kistehén

A Kolozsvártól mintegy 60 kilométerre festői környezetben fekvő településen a hajnali napfelkelte után a Székelykő sziklatömbje mögött egy időre eltűnik, majd újra felkel a nap. A fesztivál három napjára hat napfelkeltét ígérnek a szervezők.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt