Megyenap szeptember 3-án, Békéscsaba főterén

Megyenap Békéscsaba
magyarzene

magyarzene

Hetedik alkalommal, idén újra eredeti formában, azaz színpadi programokkal kiegészülve rendezi meg a Békés Megyei Önkormányzat.

Kiemelték, az elmúlt két évben a koronavírus-járvány miatt csak szűkített tartalommal tudták megszervezni a “megyei összetartozás napját”.
A rendezvény szlogenje a “Hagyomány, érték, közösség”; célja hogy bemutassa a Békés megyei hagyományokat, értékeket és az itt élő nemzetiségek kultúráját.
Több mint 30 település jelezte, hogy bemutatja a települési értéktárban szereplő értékeit, a megyében élő nemzetiségek pedig jellegzetes ételeikkel is megismertetik a látogatókat – írták.
Ismét megszervezik a megye legnagyobb kézműves vásárát és kistermelői piacát, ahol a nemrég létrehozott Viharsarok Termék brand védjegyet is megismerheti a szélesebb közönség. A megyei önkormányzat által alkotott védjegyet és logót jelenleg tizenöt kistermelő és kézműves használhatja.
A megnyitón a Tótkomlósi Fúvószenekar működik közre, ebédidőben Sztojka Tibor és zenekara muzsikál. Délután operettslágerekkel fellépnek a Békéscsabai Jókai Színház művészei, akik a Degré utcai Szociális és Gyermekvédelmi Központ lakóival is előadnak egy közös műsort.
Lesznek néptáncos és zenei produkciók, katonai hagyományőrzők bemutatója, Kádár Ferkó Fotószínháza, kézműves foglalkozások, népi játszótér.
A Békéscsabai Napsugár Bábszínház délután előadja a Szép cerceruska című előadását. A teátrum egyébként aznap tartja Bábozda elnevezésű évadnyitóját is, a főtérhez közeli Ibsen Udvarban az érdeklődők közösen játszhatnak a társulat tagjaival.
A programot táncház zárja, amelyen a Balassi Táncegyüttes működik közre.
Az első Megyenapot 2016-ban szervezték meg, a kezdeményezést annak apropóján hívták életre, hogy egy évvel korábban ünnepelték Békés megye török kiűzése utáni újjászervezésének 300. évfordulóját – közölte a megyei önkormányzat.

(MTI, fotó: visitbekescsaba.com)

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Kemp dalszerző tábor

Visszatér a KEMP dalszerző tábor

A tavalyi sikeres első kört követően a Banana Records ismét megrendezi dalszerző táborát. A KEMP-et október 6-tól 9-ig Veszprémben tartják.