Magyar lemezboltok is csatlakoztak a Lemezboltok Napjához!

Lemezbolt
Majdnem tucatnyi hazai zenekar az eseményhez időzítetten jelenteti meg hangzóját!

A 15 éve megszervezett nemzetközi rendezvény idei nagykövete Taylor Swift

Immár nyolc magyarországi lemezbolt részvételével, különleges hazai és nemzetközi megjelenésekkel várja az érdeklődőket a lemezboltok napja április 23-án – számolt be az MTI az eseményről.

A nehézségekkel küszködő független lemezboltok fennmaradása érdekében 2007 óta rendezik meg a Record Store Dayt (RSD).

A kezdeményezés az Egyesült Államokból indult; Magyarországról először 2010-ben a Wave és a Musicland lemezbolt csatlakozott a kezdeményezéshez.

A lemezkiadók és az előadók minden évben világszerte különleges fizikai hanghordozókkal készülnek erre a napra.

Az RSD-t harminc ország mintegy ezer boltjában tartják, a vinyl reneszánszának köszönhetően a résztvevő üzletek száma Magyarországon évről évre nő: idén nyolc hazai hanglemezbolt kapcsolódik az eseményhez.

A Wave és a Musicland mellett a szintén budapesti Neon Music, Deep, MG Records, a Headbanger, a Lemezkuckó, valamint a dunaújvárosi 777 várja a vásárlókat és a zenerajongókat extra nyitvatartással és programokkal, exkluzív kiadványokkal – közölték a szervezők az MTI-vel.

Nem hiányozhatnak ezért a hazai extrák sem: idén nyolc hazai megjelenés is beszerezhető lesz jövő szombaton a lemezboltokban.

Közéjük tartozik a Bëlga tavalyi, Karnevál című albumának vinyl kiadása, ami a csapat első bakelitlemeze…

Akárcsak a Pokolgép 2015-ös Metálbomba című lemezének első vinyl kiadása fekete és narancs-fekete változatban. a Jazzékiel Szép napok című lemezének fekete színű vinyl újrakiadása.

De a fúziós zenét játszó Djabe Witchi Tai To Live 2019 című albuma is, valamint az alternatív supergroup, a Wake Up 1230 Wild Colors című bemutatkozó lemezének vinyl kiadása.

Ott lesz a progresszív metált képviselő At Night I Fly September Kills című anyagának újrakiadása kazettán – ehhez kapcsolódó, hogy utóbbi zenekar gitárosa, Horváth András Ádám a The Lesser Key of Solomon című rövidfilmhez írt filmzenéje szintén elérhető lesz kazettán.

Nem maradunk punk nélkül sem, hiszen az óbudai punkcsapat, a BTK Furcsa játék című lemezének első vinylkiadása is az alkalomhoz időzítve jelenik meg.

A mintegy 350 idei nemzetközi megjelenés közé tartozik például az Alice In Chains debütáló EP-je, egy különleges csomagolású dupla Blondie-kislemez.

Na meg egy korábban csak Japánban és csak CD-n megjelent Blur-remixalbum, a Cure idén 40 éves anyaga, a Pornography újranyomása, két David Bowie-EP, a Foo Fighters kislemeze.

Szintén az eseményre időzítették a Jackson 5 ABC című albumának újranyomása, Nicki Minaj 2009-es mixtape-jének vinylkiadása, egy új Patti Smith duplalemezes válogatásalbum.

De nem hiányozhat a Pixies 2004-es Coachella-koncertje, a Red Hot Chili Peppers új, Unlimited Love című lemezének exkluzív verziója vagy a U2 szintén 40 éves, A Celebration című kislemeze két, eddig kiadatlan szám kíséretében.

A koronavírus miatt tavaly és tavalyelőtt a lemezbolti koncertekkel és eseményekkel szemben a szociális távolságtartást szem előtt tartva a kiadványokra és azok beszerzésére fókuszáló úgynevezett RSD Dropsokat tartottak.

A lemezboltok napja idei nagykövete Taylor Swift tizenegyszeres Grammy-díjas amerikai énekes, dalszerző.

Ő a Record Store Day történetében olyan legendák sorába lép a nagyköveti tisztségben, mint Josh Homme, Ozzy Osbourne, Iggy Pop, Dave Grohl, a Metallica, St. Vincent, a Pearl Jam vagy Noel Gallagher.

Majdnem tucatnyi hazai zenekar az eseményhez időzítetten jelenteti meg hangzóját!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Drevko faldekoráció, kép

A falon lévő képek kialakítják a belső teret

A belső tér kialakításakor nagy hangsúlyt fektetünk a bútorokra, a színekre, a kiegészítőkre és az általános megjelenésre. Azok a dekorációk, amelyek láthatatlanok, mégis a legnagyobb figyelmet keltik fel, a képek.

Karácsonyi koncert Oroszlányban

3 évszázad legszebb karácsonyi dalai

Thén Róbert (ének) és Orbán Gábor (orgona) előadásában többek közt olyan dalok csendülnek fel, mint Schubert Ave Máriája, vagy az Adeste fideles.

Gorlo Volka

Gorlo Volka és a Titok, avagy a múltadban jártam

Két évvel bemutatkozó anyaguk után ismét egy kiadvánnyal örvendeztette meg közönségét a felvidéki Gorlo Volka. A Titok című album úgy mutatja meg a formáció újabb oldalát, hogy közben hű marad a csapat jól ismert zeneiségéhez.