Keresés
Close this search box.

Erdőkoncertek és erdőjárás a Bakonyban!

Muzsikál
Ahol még táncolni is lehet a fák között!

Komoly- és népzene, valamint jazz várja az erdőt járókat

Első alkalommal rendezik meg Sümeg és Bakony térségében április 22. és 24. között a Muzsikál az erdő rendezvénysorozatot, amely szakvezetéses sétákkal, koncertekkel valamint családi-és gyerekprogramokkal is várja az érdeklődőket.

A szervezők tájékoztatása szerint április 22-én Sümegen a Püspöki Palota Kertben, április 23-án Sümeg-Sarvalyon, április 24-én Farkasgyepű-Hubertlakon tartják a Muzsikál az erdő rendezvénysorozatot.

Sümegen délutántól helyi termékek bemutatója, kézművesfoglalkozások, Ládafia Bábszínház előadása, Szabó Lajos erdőmérnök vezetésével természetismereti élményséta várja a közönséget, az estet Pál István Szalonna és bandája koncertje zárja.

Másnap kerékpártúra indul Keszthelyről Sümeg-Sarvalyra, ahol kiscsoportos családi élményprogram, kézműves-foglalkozások és a Nemzeti Művelődési Intézet foglalkoztató standja várja az érdeklődőket. Mazál István erdőpedagógus interaktív játékokkal készül az erdő és a víz kapcsolatáról.

Farkasgyepű-Hubertlakon a bakonyi erdők értékeit Lunk Eszter erdőmérnök mutatja meg, a földtörténeti kérdések iránt érdeklődők Futó János geológus túráján vehetnek részt.

A virágzó madárcseresznyéket beporzó méhek madárdalos muzsikájával kel versenyre a rendezvényen a klasszikus zene a Monarchia Szimfonikus Zenekar és a Corpus Harsona Quartett és Szokolay Dongó Balázs tolmácsolásában.

Népzenei produkcióval érkezik Pál István Szalonna és Bandája, fergeteges táncszínházi előadásra számíthatunk a Duna Művészegyüttes „Magyar Táncképek” című műsorában.

A magyar népzenét a jazzel, a kávéházi muzsikával ötvözi a Csík János és a Mezzo együttes, és fergeteges hangulat ígérkezik a Bohém Ragtime Jazzband koncertjén is.

A Muzsikál az erdő programjainak elmaradhatatlan része a helyi termékek vására, valamint a Muzsikál az erdő Fotópályázatának és Gyermekrajzpályázatának kiállítása – áll a közleményben.

A szervezők korábbi közlése szerint a „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat fő célja az erdő és a zene-művészetek erejével a környezettudatos életvitel irányába mozdítani a rendezvény résztvevőit.

Hűek maradunk hagyományos szervezési elveinkhez: a család valamennyi tagja talál számára vonzó és tartalmas feltöltődési lehetőséget. Várjuk a régi ismerőseinket és az újonnan bekapcsolódó érdeklődőket ingyenes programjainkra. Várunk minden erdőjáró, művészetkedvelő látogatót a „Muzsikál az erdő” rendezvényeire.

A program az ország más tájain is megismétlődik: 


2022.05.28. – 2022.05.29. “Muzsikál az erdő” a Hírös Városban

2022.07.02. – 2022.07.10. “Muzsikál az erdő” – Mátrai Művészeti Napok

2022.09.02. – 2022.09.04. “Muzsikál az erdő” a Kárpátok bércein

2022.10.01. – 2022.10.02. “Muzsikál az erdő” a Körösök völgyében


Több információ: ITT

 

Egy igazán zöld programsorozat, ahol még táncolni is lehet majd a fák között!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt