Erdőkoncertek és erdőjárás a Bakonyban!

Muzsikál
Ahol még táncolni is lehet a fák között!

Komoly- és népzene, valamint jazz várja az erdőt járókat

Első alkalommal rendezik meg Sümeg és Bakony térségében április 22. és 24. között a Muzsikál az erdő rendezvénysorozatot, amely szakvezetéses sétákkal, koncertekkel valamint családi-és gyerekprogramokkal is várja az érdeklődőket.

A szervezők tájékoztatása szerint április 22-én Sümegen a Püspöki Palota Kertben, április 23-án Sümeg-Sarvalyon, április 24-én Farkasgyepű-Hubertlakon tartják a Muzsikál az erdő rendezvénysorozatot.

Sümegen délutántól helyi termékek bemutatója, kézművesfoglalkozások, Ládafia Bábszínház előadása, Szabó Lajos erdőmérnök vezetésével természetismereti élményséta várja a közönséget, az estet Pál István Szalonna és bandája koncertje zárja.

Másnap kerékpártúra indul Keszthelyről Sümeg-Sarvalyra, ahol kiscsoportos családi élményprogram, kézműves-foglalkozások és a Nemzeti Művelődési Intézet foglalkoztató standja várja az érdeklődőket. Mazál István erdőpedagógus interaktív játékokkal készül az erdő és a víz kapcsolatáról.

Farkasgyepű-Hubertlakon a bakonyi erdők értékeit Lunk Eszter erdőmérnök mutatja meg, a földtörténeti kérdések iránt érdeklődők Futó János geológus túráján vehetnek részt.

A virágzó madárcseresznyéket beporzó méhek madárdalos muzsikájával kel versenyre a rendezvényen a klasszikus zene a Monarchia Szimfonikus Zenekar és a Corpus Harsona Quartett és Szokolay Dongó Balázs tolmácsolásában.

Népzenei produkcióval érkezik Pál István Szalonna és Bandája, fergeteges táncszínházi előadásra számíthatunk a Duna Művészegyüttes „Magyar Táncképek” című műsorában.

A magyar népzenét a jazzel, a kávéházi muzsikával ötvözi a Csík János és a Mezzo együttes, és fergeteges hangulat ígérkezik a Bohém Ragtime Jazzband koncertjén is.

A Muzsikál az erdő programjainak elmaradhatatlan része a helyi termékek vására, valamint a Muzsikál az erdő Fotópályázatának és Gyermekrajzpályázatának kiállítása – áll a közleményben.

A szervezők korábbi közlése szerint a „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat fő célja az erdő és a zene-művészetek erejével a környezettudatos életvitel irányába mozdítani a rendezvény résztvevőit.

Hűek maradunk hagyományos szervezési elveinkhez: a család valamennyi tagja talál számára vonzó és tartalmas feltöltődési lehetőséget. Várjuk a régi ismerőseinket és az újonnan bekapcsolódó érdeklődőket ingyenes programjainkra. Várunk minden erdőjáró, művészetkedvelő látogatót a „Muzsikál az erdő” rendezvényeire.

A program az ország más tájain is megismétlődik: 


2022.05.28. – 2022.05.29. “Muzsikál az erdő” a Hírös Városban

2022.07.02. – 2022.07.10. “Muzsikál az erdő” – Mátrai Művészeti Napok

2022.09.02. – 2022.09.04. “Muzsikál az erdő” a Kárpátok bércein

2022.10.01. – 2022.10.02. “Muzsikál az erdő” a Körösök völgyében


Több információ: ITT

 

Egy igazán zöld programsorozat, ahol még táncolni is lehet majd a fák között!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Drevko faldekoráció, kép

A falon lévő képek kialakítják a belső teret

A belső tér kialakításakor nagy hangsúlyt fektetünk a bútorokra, a színekre, a kiegészítőkre és az általános megjelenésre. Azok a dekorációk, amelyek láthatatlanok, mégis a legnagyobb figyelmet keltik fel, a képek.

Karácsonyi koncert Oroszlányban

3 évszázad legszebb karácsonyi dalai

Thén Róbert (ének) és Orbán Gábor (orgona) előadásában többek közt olyan dalok csendülnek fel, mint Schubert Ave Máriája, vagy az Adeste fideles.

Gorlo Volka

Gorlo Volka és a Titok, avagy a múltadban jártam

Két évvel bemutatkozó anyaguk után ismét egy kiadvánnyal örvendeztette meg közönségét a felvidéki Gorlo Volka. A Titok című album úgy mutatja meg a formáció újabb oldalát, hogy közben hű marad a csapat jól ismert zeneiségéhez.

Ez itt egy reklámhely ;)

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt