Keresés
Close this search box.
#kulturkaranten #otthonagora

Az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ munkatársai a veszélyhelyzetben sem adták fel küldetésüket, hogy kultúrát közvetítsenek, csak éppen átköltöztek digitális felületeikre.

Kiss GáborA #kulturkaranten és #otthonAGORA hashtag-eket viselő kezdeményezést zenével indítottuk útjára. Szombathelyi és a városhoz kötődő zenészek és zenéhez értők otthon készült felvételeit tesszük közzé Facebook-oldalunkon. Az első megosztott videóban Kiss Gábor feldolgozásában hallhatta a közönség The Rembrandts slágerét. A második produkcióban Bujtás Ervin adta elő Stingtől az It’s Probably Me-t, majd a Soulwawe basszusgitárosa Góczán Gábor készített egy különleges Beatles-feldolgozást. A #kulturkarantenban készült produkciók premierje szerdán és szombaton látható majd az Agora Savaria Facebook-oldalán.

Nem feledkezünk meg azokról a gyermekekről sem, akik mindezidáig rendszeres vendégei voltak kézműves programjaiknak. A #kreativkaranten #szabadkezek első két része már elérhető az AGORA Facebook-oldalán: gyorsított videón láthatjuk a zokniból készült csörgőlabda nem is olyan bonyolult elkészítési módját, de az újrahasznosítás jegyében a konzervdoboz-kihívás is remek ötlet az otthonmaradóknak. A sorozat a veszélyhelyzet visszavonásáig minden hétfőn 14 órakor folytatódik.

Az AGORA – Savaria Filmszínházban dolgozó munkatársaink is kreatív játékra hívják nézőiket: arra kérik őket, feliratozzák a közzétett jelenetmontázsokat. A legtöbb like-ot kapó nevezőt ingyen mozijeggyel jutalmazzuk.

A #kulturkaranten #otthonAGORA kezdeményezésünk az irodalommal folytatódik, amely elsősorban a fiatalokat szólítja meg. Várjuk a verses TikTok-videókat, hogy a virtuális világ segítségével kultúrával töltsük meg otthonainkat. #tiktokpoetry

Az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ havi rendszerességgel ad otthont a Savaria Slam Poetry csapatának. A jelenlegi helyzetben sem állnak meg a csapat tagjai és #homepoetry videók formájában mutatják meg őszinte slamjeiket. #homepoetry

A Tánc Világnapjához közeledve, a Tánc fővárosaként emlegetett Szombathely táncművészeti csoportjait hívjuk az AGORA virtuális tereibe. Digitális felületünkön szólítjuk meg a táncot szerető, művelő közönséget a Tánc legfontosabb ünnepén. A táncpedagógusokat, koreográfusokat, a csoport- és egyesületvezetőket arra kértük, hogy készítsenek otthon táncoktató videót az általuk választott zenére a saját műfajukban.

Az AGORA oldalán naponta jelentetjük meg majd ezeket az anyagokat egészen a Tánc Világnapjáig, míg végül a filmeket összevágva egy közös filmben mutatjuk meg, hogy a tánc Szombathely legnagyobb létszámú és legsokoldalúbb művészeti ága. #tanconline

Agóra SzombathelyA kertet, természetet kedvelőkre is gondoltunk. Közös paradicsomnevelésbe kezdtünk az online térben #kulturnoveny címmel. Együtt ápoljuk, neveljük és fotózzuk majd a paradicsommagból fejlődő kis növényt, megosztva a kertészkedéssel kapcsolatos tapasztalatokat és fotókat!

Elindítottuk Szombathely legnagyobb online rajzszakkörét is. A csatlakozás nagyon egyszerű. Az Agora Savaria Facebook oldalán közzétett felhívásban megjelöljük , hogy milyen témakörben várjuk a rajzokat. Ezután az elkészült művek fotóit kell csak elküldeni a megadott címre. A rajzszakkör vezetője, Biczó Antal művésztanár úr – az ismerős szakkörösöknek Tóni bácsi – az elkészült rajzokat megnézi és tanácsokat ad. A legjobbakat pedig egy virtuális kiállítás formájában bemutatjuk a nagyközönségnek. #rajzonline
Arra kérjük a követőket, hogy legyenek részesei digitális kultúracsapatunknak, hogy megmutathassuk a kultúra és a művészet számtalan formában jelen van az otthonainkban is!

Használjuk ki az előre nem tervezett „otthonidőt”, és hozzuk létre újfajta közösségeinket a digitális térben is!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Pokolgép zenekar

Az új énekes leleplezése, elképesztő riffek és irodalom teszi hidegrázóssá a Pokolgép dalát

A januári tagcsere után új videóklipes dallal jelentkezik a magyar rockzene ikonikus alakulata, a Pokolgép. A szóban forgó szám megjelenése több szempontból is kiemelkedő fontosságú. Egyrészt egy izgalmas versfeldolgozásról beszélünk, de ami még tovább fokozza a hanganyag különlegességét, az az, hogy ebben lehet először a banda új énekesét hallani.

Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) - tisztújítás

EJI tisztújító Választógyűlés a BMC -ben

Az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) megkezdte tisztújításának folyamatát. Ennek első lépéseként a Budapest Music Centerben Választógyűlést tartottak és megválasztották az EJI munkáját koordináló döntéshozó szerv, az új Küldöttgyűlés tagjait.

Iceboyz zenekar

Szinti-poppal indult az Iceboyz

Az Iceboyz első dala hangulatában igazi 80 -as évekbeli szinti-pop. A szöveg felejtős, de ez a stílus amúgy sem erről híres, a zene viszont hozza amit kell.

Fiúk zenekar

Fiúk – Paralízis dal- és klippremier

A földalatti popot játszó Fiúk zenekar új dala egy olyan traumát dolgoz fel, ami az alvásparalízissel jár – sokakban ugyanis ily formában jelenik meg a hétköznapok frusztrációja.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt