Kultúra az otthonodban

Kultúrkarantén
magyarzene

magyarzene

#kulturkaranten #otthonagora

Az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ munkatársai a veszélyhelyzetben sem adták fel küldetésüket, hogy kultúrát közvetítsenek, csak éppen átköltöztek digitális felületeikre.

Kiss GáborA #kulturkaranten és #otthonAGORA hashtag-eket viselő kezdeményezést zenével indítottuk útjára. Szombathelyi és a városhoz kötődő zenészek és zenéhez értők otthon készült felvételeit tesszük közzé Facebook-oldalunkon. Az első megosztott videóban Kiss Gábor feldolgozásában hallhatta a közönség The Rembrandts slágerét. A második produkcióban Bujtás Ervin adta elő Stingtől az It’s Probably Me-t, majd a Soulwawe basszusgitárosa Góczán Gábor készített egy különleges Beatles-feldolgozást. A #kulturkarantenban készült produkciók premierje szerdán és szombaton látható majd az Agora Savaria Facebook-oldalán.

Nem feledkezünk meg azokról a gyermekekről sem, akik mindezidáig rendszeres vendégei voltak kézműves programjaiknak. A #kreativkaranten #szabadkezek első két része már elérhető az AGORA Facebook-oldalán: gyorsított videón láthatjuk a zokniból készült csörgőlabda nem is olyan bonyolult elkészítési módját, de az újrahasznosítás jegyében a konzervdoboz-kihívás is remek ötlet az otthonmaradóknak. A sorozat a veszélyhelyzet visszavonásáig minden hétfőn 14 órakor folytatódik.

Az AGORA – Savaria Filmszínházban dolgozó munkatársaink is kreatív játékra hívják nézőiket: arra kérik őket, feliratozzák a közzétett jelenetmontázsokat. A legtöbb like-ot kapó nevezőt ingyen mozijeggyel jutalmazzuk.

A #kulturkaranten #otthonAGORA kezdeményezésünk az irodalommal folytatódik, amely elsősorban a fiatalokat szólítja meg. Várjuk a verses TikTok-videókat, hogy a virtuális világ segítségével kultúrával töltsük meg otthonainkat. #tiktokpoetry

Az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ havi rendszerességgel ad otthont a Savaria Slam Poetry csapatának. A jelenlegi helyzetben sem állnak meg a csapat tagjai és #homepoetry videók formájában mutatják meg őszinte slamjeiket. #homepoetry

A Tánc Világnapjához közeledve, a Tánc fővárosaként emlegetett Szombathely táncművészeti csoportjait hívjuk az AGORA virtuális tereibe. Digitális felületünkön szólítjuk meg a táncot szerető, művelő közönséget a Tánc legfontosabb ünnepén. A táncpedagógusokat, koreográfusokat, a csoport- és egyesületvezetőket arra kértük, hogy készítsenek otthon táncoktató videót az általuk választott zenére a saját műfajukban.

Az AGORA oldalán naponta jelentetjük meg majd ezeket az anyagokat egészen a Tánc Világnapjáig, míg végül a filmeket összevágva egy közös filmben mutatjuk meg, hogy a tánc Szombathely legnagyobb létszámú és legsokoldalúbb művészeti ága. #tanconline

Agóra SzombathelyA kertet, természetet kedvelőkre is gondoltunk. Közös paradicsomnevelésbe kezdtünk az online térben #kulturnoveny címmel. Együtt ápoljuk, neveljük és fotózzuk majd a paradicsommagból fejlődő kis növényt, megosztva a kertészkedéssel kapcsolatos tapasztalatokat és fotókat!

Elindítottuk Szombathely legnagyobb online rajzszakkörét is. A csatlakozás nagyon egyszerű. Az Agora Savaria Facebook oldalán közzétett felhívásban megjelöljük , hogy milyen témakörben várjuk a rajzokat. Ezután az elkészült művek fotóit kell csak elküldeni a megadott címre. A rajzszakkör vezetője, Biczó Antal művésztanár úr – az ismerős szakkörösöknek Tóni bácsi – az elkészült rajzokat megnézi és tanácsokat ad. A legjobbakat pedig egy virtuális kiállítás formájában bemutatjuk a nagyközönségnek. #rajzonline
Arra kérjük a követőket, hogy legyenek részesei digitális kultúracsapatunknak, hogy megmutathassuk a kultúra és a művészet számtalan formában jelen van az otthonainkban is!

Használjuk ki az előre nem tervezett „otthonidőt”, és hozzuk létre újfajta közösségeinket a digitális térben is!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype
Mindenünk a zene

Friss

Zenei Alkotó Műhely Oroszlányban

Zenészeket vár Oroszlányban a ZAM!

2021  július 28 -tól nyitja kapuit az oroszlányi Zenei Alkotó Műhely (röviden ZAM), mely minden szerdán 15 órára várja mindazokat akik részt vennének közös zenélésben, alkotásban, vagy szeretnék megvalósítani zenei ötleteiket.

skyabove

Felhők felett mindig kék az ég!

Ebben a számban is ugyanúgy törekednek a zenéjükkel a közönség megmozgatására, mint a személyes és univerzális problémák, és az érzelmek hullámzásának bemutatására.

The Wallkids werkfilm

Werkfilmmel jelentkezett a Wallkids

A The Wallkids zenekar leforgatta legújabb klipjét,a Hiába futsz! című dalukhoz, mégpedig nem is akárhol, hanem a kiskörei művelődési házban.

Double Rise Torockó Kistehén

Erdélyi rajongóitól is búcsúzik a Kistehén

A Kolozsvártól mintegy 60 kilométerre festői környezetben fekvő településen a hajnali napfelkelte után a Székelykő sziklatömbje mögött egy időre eltűnik, majd újra felkel a nap. A fesztivál három napjára hat napfelkeltét ígérnek a szervezők.