Különleges koncertkörút 10 éves a Cimbaliband

A cimbalom Chuck Berry-jeként ismert Unger Balázs és bandája immáron tizedik éve készteti megfáradt lábainkat táncba! Ez alkalomból különleges útra indult a zenekar.

Cimbali 10 plakátA cimbalom Chuck Berry-jeként ismert Unger Balázs és bandája immáron tizedik éve készteti megfáradt lábainkat táncba! Ez alkalomból különleges útra indult a zenekar; az elmúlt évek zenei termését országszerte bemutatják. Következő megálló: Gödöllő!

Visszatekintve, tíz év alatt hatalmas utat tettek meg: egy Pest megyei kicsi városban élő cimbalmos legény többre vágyott a népzenénél. Hasonlóan gondolkodó zenész barátaiból verbuvált egy bandát, és mint a mesében elindultak szerencsét próbálni. Mára pedig olyan zenekarrá nőtték ki magukat, amely nem csak a hazai, de a világ bármely színpadán megállja a helyét. Köszönhető ez annak a teljesen egyedi hangzásnak és profizmusnak, amit képviselnek. Zenei koktéljukat hallgatva olyan mixet kapunk, amelyben benne van minden földi jó: egy kis jazz, egy kis balkán, egy csipet betyárosan pop-os hangzás és persze a mindezt körülölelő népzene. Számos hazai és külföldi rangos zenei elismerés birtokosai. Közel 120 helyszínen muzsikálnak évente a nagyobb fesztiváloktól kezdve (mint például Sziget vagy a Volt fesztivál) az egészen kicsi rendezvényekig, klubokig.

Évfordulója alkalmából a zenekar különleges koncertkörúttal örvendezteti meg a nagyérdeműt! A Cimbali10 névre keresztelt turné minden olyan helyszínre ellátogat, amely fontos volt a banda életében. A koncerteken egy-egy adott időszakot elevenítenek fel a zenekar életéből, megszólaltatva a népszerű és a kevésbé ismert dallamokat is. A szezonnyitó műsor március elején a Fonóban került megrendezésre, ahol a zenekar két alapító társát, Pál István Szalonnát és Karacs Gyulát hívták vendégül.  Következő megállója április 17-én Gödöllő lesz!  Ez a város az egyik legfontosabb helyszín, hiszen 2014 óta ad otthont a Cimbalibandnek. A produkcióban az ősCimbaliband felállásból Wertetics Szlobodán (Szlobi) és Rodek Krisztián; valamint Gödöllő város egyik büszkesége, Benedek Krisztina vendégeskednek majd. Szlobi, mint egykori harmonikás Kicoval karöltve fergeteges harmonikapárbajjal lepi meg a nézőket; Krisztiánnak köszönhetően pedig igazi kuriózumnak számító hangszereket ismerhetünk meg. Benedek Krisztina népdalénekes, tanár és Szita Eszter énekesnő szívet melengetően gyönyörű hangjukkal gondoskodnak majd a férfiuralom elnyomásáról.

A húrokat tépő Rodek Krisztián, a Kolomposan csilingelő hangú Kriszti, és a délszláv népzene két legjobb magyar harmonikása a koncert zseniálisan tüzes hangulatával kecsegtet. Igaznak érezhetjük majd: “A Cimbaliband koncertjén, az első öt perc után nem lesz szükség további marasztalásra!”(exit.hu)

A koncert neve: Cimbali10

Időpont: 2016.04.17. 19:00

Helyszín: Gödöllő Művészetek Háza

Jegyárak: 1700 Ft. elővételben,  2000 Ft.- a helyszínen

A tavaszi Cimbali10 koncertkörút folytatása:

április 30. Békéscsaba

május 7. Jászberény

május 25. Akvárium Klub, Budapest

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Új zsinagóga Szeged

Zsidó kulturális fesztivált rendeznek Szegeden

Komoly- és könnyűzenei koncertek, könyvbemutatók és fotókiállítás várja június elejétől szeptember közepéig az érdeklődőket a Szegedi Zsidó Kulturális Fesztiválon – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

The Pontiac - Ablakomból

The Pontiac – Ablakomból

Hamarosan harmadik nagylemezével örvendezteti meg rajongóit a The Pontiac. Beharangozóként a zenekar újabb videóklippel készült, amit a korong egyik legmeghatározóbb, Ablakomból című dalához forgattak.

Palágyi Ildikó

Palágyi Ildikó: Körbeér

A kislemez Palágyi Ildikó – énekes-dalszerző – legszemélyesebb megéléseibe, történeteibe enged betekintést. Az album címadó dalához a saját teraszukon forgattak „home session” videót.

Vörös Renátó

Vörös Renátó – Nap

Remeteévek és Skócia meghódítását követően jelent meg Vörös Renátó második szóló nagylemeze: Nap címmel.