Különleges koncertkörút 10 éves a Cimbaliband

magyarzene

magyarzene

A cimbalom Chuck Berry-jeként ismert Unger Balázs és bandája immáron tizedik éve készteti megfáradt lábainkat táncba! Ez alkalomból különleges útra indult a zenekar.

Cimbali 10 plakátA cimbalom Chuck Berry-jeként ismert Unger Balázs és bandája immáron tizedik éve készteti megfáradt lábainkat táncba! Ez alkalomból különleges útra indult a zenekar; az elmúlt évek zenei termését országszerte bemutatják. Következő megálló: Gödöllő!

Visszatekintve, tíz év alatt hatalmas utat tettek meg: egy Pest megyei kicsi városban élő cimbalmos legény többre vágyott a népzenénél. Hasonlóan gondolkodó zenész barátaiból verbuvált egy bandát, és mint a mesében elindultak szerencsét próbálni. Mára pedig olyan zenekarrá nőtték ki magukat, amely nem csak a hazai, de a világ bármely színpadán megállja a helyét. Köszönhető ez annak a teljesen egyedi hangzásnak és profizmusnak, amit képviselnek. Zenei koktéljukat hallgatva olyan mixet kapunk, amelyben benne van minden földi jó: egy kis jazz, egy kis balkán, egy csipet betyárosan pop-os hangzás és persze a mindezt körülölelő népzene. Számos hazai és külföldi rangos zenei elismerés birtokosai. Közel 120 helyszínen muzsikálnak évente a nagyobb fesztiváloktól kezdve (mint például Sziget vagy a Volt fesztivál) az egészen kicsi rendezvényekig, klubokig.

Évfordulója alkalmából a zenekar különleges koncertkörúttal örvendezteti meg a nagyérdeműt! A Cimbali10 névre keresztelt turné minden olyan helyszínre ellátogat, amely fontos volt a banda életében. A koncerteken egy-egy adott időszakot elevenítenek fel a zenekar életéből, megszólaltatva a népszerű és a kevésbé ismert dallamokat is. A szezonnyitó műsor március elején a Fonóban került megrendezésre, ahol a zenekar két alapító társát, Pál István Szalonnát és Karacs Gyulát hívták vendégül.  Következő megállója április 17-én Gödöllő lesz!  Ez a város az egyik legfontosabb helyszín, hiszen 2014 óta ad otthont a Cimbalibandnek. A produkcióban az ősCimbaliband felállásból Wertetics Szlobodán (Szlobi) és Rodek Krisztián; valamint Gödöllő város egyik büszkesége, Benedek Krisztina vendégeskednek majd. Szlobi, mint egykori harmonikás Kicoval karöltve fergeteges harmonikapárbajjal lepi meg a nézőket; Krisztiánnak köszönhetően pedig igazi kuriózumnak számító hangszereket ismerhetünk meg. Benedek Krisztina népdalénekes, tanár és Szita Eszter énekesnő szívet melengetően gyönyörű hangjukkal gondoskodnak majd a férfiuralom elnyomásáról.

A húrokat tépő Rodek Krisztián, a Kolomposan csilingelő hangú Kriszti, és a délszláv népzene két legjobb magyar harmonikása a koncert zseniálisan tüzes hangulatával kecsegtet. Igaznak érezhetjük majd: “A Cimbaliband koncertjén, az első öt perc után nem lesz szükség további marasztalásra!”(exit.hu)

A koncert neve: Cimbali10

Időpont: 2016.04.17. 19:00

Helyszín: Gödöllő Művészetek Háza

Jegyárak: 1700 Ft. elővételben,  2000 Ft.- a helyszínen

A tavaszi Cimbali10 koncertkörút folytatása:

április 30. Békéscsaba

május 7. Jászberény

május 25. Akvárium Klub, Budapest

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype
Mindenünk a zene

Friss

Zenei Alkotó Műhely Oroszlányban

Zenészeket vár Oroszlányban a ZAM!

2021  július 28 -tól nyitja kapuit az oroszlányi Zenei Alkotó Műhely (röviden ZAM), mely minden szerdán 15 órára várja mindazokat akik részt vennének közös zenélésben, alkotásban, vagy szeretnék megvalósítani zenei ötleteiket.

skyabove

Felhők felett mindig kék az ég!

Ebben a számban is ugyanúgy törekednek a zenéjükkel a közönség megmozgatására, mint a személyes és univerzális problémák, és az érzelmek hullámzásának bemutatására.

The Wallkids werkfilm

Werkfilmmel jelentkezett a Wallkids

A The Wallkids zenekar leforgatta legújabb klipjét,a Hiába futsz! című dalukhoz, mégpedig nem is akárhol, hanem a kiskörei művelődési házban.

Double Rise Torockó Kistehén

Erdélyi rajongóitól is búcsúzik a Kistehén

A Kolozsvártól mintegy 60 kilométerre festői környezetben fekvő településen a hajnali napfelkelte után a Székelykő sziklatömbje mögött egy időre eltűnik, majd újra felkel a nap. A fesztivál három napjára hat napfelkeltét ígérnek a szervezők.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt