Koppány önálló lemezzel jelentkezett

Koppány Rómeó
A Rómeó Vérzik örökmozgó frontembere,elérkezettnek látta az időt, hogy elkészítse első szólólemezét, most pedig az első klip is megérkezett!

A Rómeó Vérzik örökmozgó frontembere, Kovács Koppány elérkezettnek látta az időt, hogy elkészítse első szólólemezét, most pedig az első klip is megérkezett!

Több, mint negyedszázad Rómeó Vérzikezés után Koppány elérkezettnek látta az időt, hogy megvillantsa egy másik arcát is, így ezúttal egy igazi vadnyugati hangulatú country lemezzel
örvendezteti meg a rajongóit, méghozzá a névnapján, október 8-án.

Nem csak az errefelé ismert, modernebb megközelítésű country előadók, mint Kid Rock, Uncle Kracker vagy éppen Jason Aldean, hanem a klasszikusabb ízek is felcsendülnek, mint például Alan Jackson, vagy Johnny Cash.

Koppány maga így beszélt erről: – Nagyon szeretem ezt a cowboyos életvitelt, ezáltal a country zenét is, sőt mostanában csak azt hallgatok. Tavaly ősszel szedtem össze az elmúlt évek dalötleteimet és Lengyel Pista barátomat kértem meg, hogy hangszerelje meg a dalokat, formáljon belőle Koppányosan country lemezt.

Szerintem, brutálisan sikerült neki és nagyon jó volt vele együtt dolgozni.

Koppány
Kép: mockups-design.com

Az elsőként klipesített „Édes élet” remekül megmutatja ezt a „vadkeleti” romantikát, ami átitatja Koppány mindennapjait, ezáltal pedig a zenéjét is. Van itt minden, ami csak kell: lovak, pick up, BBQ, italozás és persze maga a Vadkelet!

Kovács Koppány Egerben született, 1977. december 10-én. 1988-ban édesapjával és bátyjával az akkori Csehszlovákiába – most már Szlovákia –, Somorjára költözött. Óvodás kora óta foglalkoztatta a zene.

Édesapja tagja volt a felnémeti pávakör citerazenekarának, ezzel a hangszerrel kezdődött a zene imádata négyéves korában. Egerben zeneóvodába járt, majd ugyanott zeneiskolai tanulmányait is elkezdte – Farkas Ferenc Zeneiskola –, ahol mint alaphangszerrel a furulyával, később mint választott hangszerek az ütősök világába vetette magát.

Ennek az ambíciójának később a külföldre való költözés vetett véget. Édesapja szerette volna, ha gyermeke tovább foglalkozik a zenével, de Somorján akkoriban nem volt ütőshangszer-oktatás. A trombita mellett döntöttek az „égiek”, nem pedig Koppány.

Ez a szakasza zenei életének nagyon rövidnek volt mondható, azonban olyan törést okozott benne saját bevallása szerint, hogy a zenét megszerettető citerát sem fogta a kezébe sokáig. Szabad idejében a tanulás és a néptánc volt a meghatározó. Egy alkalommal viszont előkerült egy gitár a családban, amit bátyja hazavitt, felhúrozott. Eltelik pár év, közben kopottabb lett a gitár, íródott egy-két nóta, hogy aztán jöjjön a Rómeó Vérzik, 1995-ben…

A citerától a szólólemezig – ez eddig Kovács Koppány élete a zenében!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

NLP zenekar

Pimasz trackhez polgárpukkasztó videó jár!

Pörgős zenei alap, fülbemászó dallamok és odamondós dalszöveg jellemzi a NLP Tulipán című dalát, amihez képileg egy legalább ennyire durván komponált videoklipet forgattak.

MattSet - Hazavágyó

Hazavágyó címmel jelent meg a MattSet új albuma

A Most vagy soha című dalukkal ismertté vált, Szakadáti Mátyás vezette MattSet Hazavágyó címmel megjelent harmadik nagylemeze két év küzdelmekkel és veszteségekkel teli történéseinek zenei lenyomata.

Drevko faldekoráció, kép

A falon lévő képek kialakítják a belső teret

A belső tér kialakításakor nagy hangsúlyt fektetünk a bútorokra, a színekre, a kiegészítőkre és az általános megjelenésre. Azok a dekorációk, amelyek láthatatlanok, mégis a legnagyobb figyelmet keltik fel, a képek.

Ez itt egy reklámhely ;)

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt