magyarzene

magyarzene

A Rómeó Vérzik örökmozgó frontembere,elérkezettnek látta az időt, hogy elkészítse első szólólemezét, most pedig az első klip is megérkezett!

A Rómeó Vérzik örökmozgó frontembere, Kovács Koppány elérkezettnek látta az időt, hogy elkészítse első szólólemezét, most pedig az első klip is megérkezett!

Több, mint negyedszázad Rómeó Vérzikezés után Koppány elérkezettnek látta az időt, hogy megvillantsa egy másik arcát is, így ezúttal egy igazi vadnyugati hangulatú country lemezzel
örvendezteti meg a rajongóit, méghozzá a névnapján, október 8-án.

Nem csak az errefelé ismert, modernebb megközelítésű country előadók, mint Kid Rock, Uncle Kracker vagy éppen Jason Aldean, hanem a klasszikusabb ízek is felcsendülnek, mint például Alan Jackson, vagy Johnny Cash.

Koppány maga így beszélt erről: – Nagyon szeretem ezt a cowboyos életvitelt, ezáltal a country zenét is, sőt mostanában csak azt hallgatok. Tavaly ősszel szedtem össze az elmúlt évek dalötleteimet és Lengyel Pista barátomat kértem meg, hogy hangszerelje meg a dalokat, formáljon belőle Koppányosan country lemezt.

Szerintem, brutálisan sikerült neki és nagyon jó volt vele együtt dolgozni.

Koppány
Kép: mockups-design.com

Az elsőként klipesített „Édes élet” remekül megmutatja ezt a „vadkeleti” romantikát, ami átitatja Koppány mindennapjait, ezáltal pedig a zenéjét is. Van itt minden, ami csak kell: lovak, pick up, BBQ, italozás és persze maga a Vadkelet!

Kovács Koppány Egerben született, 1977. december 10-én. 1988-ban édesapjával és bátyjával az akkori Csehszlovákiába – most már Szlovákia –, Somorjára költözött. Óvodás kora óta foglalkoztatta a zene.

Édesapja tagja volt a felnémeti pávakör citerazenekarának, ezzel a hangszerrel kezdődött a zene imádata négyéves korában. Egerben zeneóvodába járt, majd ugyanott zeneiskolai tanulmányait is elkezdte – Farkas Ferenc Zeneiskola –, ahol mint alaphangszerrel a furulyával, később mint választott hangszerek az ütősök világába vetette magát.

Ennek az ambíciójának később a külföldre való költözés vetett véget. Édesapja szerette volna, ha gyermeke tovább foglalkozik a zenével, de Somorján akkoriban nem volt ütőshangszer-oktatás. A trombita mellett döntöttek az „égiek”, nem pedig Koppány.

Ez a szakasza zenei életének nagyon rövidnek volt mondható, azonban olyan törést okozott benne saját bevallása szerint, hogy a zenét megszerettető citerát sem fogta a kezébe sokáig. Szabad idejében a tanulás és a néptánc volt a meghatározó. Egy alkalommal viszont előkerült egy gitár a családban, amit bátyja hazavitt, felhúrozott. Eltelik pár év, közben kopottabb lett a gitár, íródott egy-két nóta, hogy aztán jöjjön a Rómeó Vérzik, 1995-ben…

A citerától a szólólemezig – ez eddig Kovács Koppány élete a zenében!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype
Mindenünk a zene

Friss

namaximum.hu

Vitaminok a jó kondiért a koncerteken

Amire nem mindenki gondol; egy élő koncert fizikailag is kemény munka, megterhelő lehet. Végig kell tudni énekelni, zenélni, és sok esetben mozogni egy fellépést.

mezőségi

A Mezőséget idézik meg a Müpában

A mintegy 300 magyar, román és szász települést magába foglaló Mezőség régies, de gazdag és fejlett tánc- és zenekultúrája több tényező együtthatásának köszönhető.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt