Keresés
Close this search box.

Új dallal jelentkezik az One String

One String zenekar
Z. László

Z. László

Kommunikátor - Onmediaweb
A 2021-ben alapított One String együttes újabb dallal jelentkezik be a popszcéna sűrű morajába.

A formáció gyökerét még mindig a debreceni-budapesti szerzőpáros alkotja, azaz Troszt Évi énekes és a zeneszerző producer Nagy Attila Naten. A „Viszlek magammal” című dal mondanivalója talán most mindennél fontosabb. A lezárások alatt egymástól kényszerből eltávolodott barátok, kollégák vagy éppen családtagok, sokszor érezhették magukat magányosan a digitális térben. Ez a bezártságérzés sokakban hagyott kellemetlen mély sebeket. Most, hogy a sötétebb időszak után lassanként ébredezik kis hazánk, mi lehetne fontosabb, mint újra egymásra találni, együtt menni koncertre, beszélgetni egy jó kávé vagy sör mellett azokkal, akik kivételesen fontosak számunkra vagy időközben fizikai jelenlétük talán nem várt módon felértékelődött.

A „Viszlek magammal” már elérhető a YouTube csatornán. A szerzőpáros szívből reméli, hogy az új dalukkal is sok örömet sikerül majd szerezni mindazoknak, akik fülbemászó dallamokra, zenére vágynak autózás, beszélgetés vagy csupán álmodozás mellé.

Nagy Attila Naten - One StringAz One String együttes 2021 januárjában kelt életre két lelkes zeneszerető művész gyermekeként. A vendégművészek mellett a projekt gerincét Nagy Attila Naten és Troszt Évi párosa alkotja. Attila Békéscsabán nevelkedett a második otthonaként számontartott Bartók Béla Zeneművészti iskola diákjaként, ahol a zongora mellett harsona főtárgyra szakosodva ismerkedett a klasszikuszene világával. Hosszú évek zenekari és kamarazenei élményei után döntött úgy, hogy a klasszikus zenei világ már nem tudja teljesmértékben kielégíteni ambícióit és szakmailag előbb az informatika majd a filmezés felé terelődtek a tanulmányai. Jelenleg Informatikus manager-ként dolgozik egy angol központú cégnél és szabadidejében éleszti újra régebben megirt vagy éppen aktuális gondolatait.

Troszt Évi  - One StringBarátok révén 2020-ban ismerkedett meg Troszt Évi énekes-el, aki az egyetemi éveit követő hazaköltözés miatt volt kénytelen megszakítani az együttműködést akkori zenekarával. Évi jelenleg gyógytornászként dolgozik és amikor csak ideje engedi a One String dalain munkálkodik. Habár eredendően is kivételes és karakteres hanggal áldották meg magán énektanár segítségével dolgozik azon, hogy szakmailag még magasabb szinten foglalkozhasson a számára legkedvesebb hobbijával. A duó egymás számára ismeretlenül online formában kezdte el közös terveinek összefésülését. Hamar kiderült, hogy a gondolataik origója igen közel van egymáshoz. 2021 tavaszán megjelent első közös daluk a „Ne ébressz fel”, amelyet a szakma igen ígéretes jelzővel illetett. A távolság leküzdésével és a korlátozások feloldásával szorosabban tudtak együttműködni. Ennek eredményeképpen megszületett az együttes következő száma az „Úgyanúgy” , majd 2021 őszének első dala a

„Viszlek magammal”.

Macskin Dávid   - One StringA számok munkálatai Debrecenben és Budapesten folynak felváltva. A dalokban olyan barátok, művésztársak is közreműködnek, akik hosszabb vagy rövidebb ideig közös múlttal rendelkeztek. Többek között Macskin Dávid trombitaművész, producer (Macskin Dávid-Trió) vagy Varga Péter (VargaPé) gitáron.

A One String egy „zéró projekt”, azaz nem kontent gyártó managementek készítik, teljes egészében önerőből és pár lelkes zeneszerető, muzsikus ember lelkesedéséből épül. Lassan, kötelezettségek nélkül, de annál nagyobb tervekkel a tarsolyukban.

A tervek szerint még idén megjelenik a One String talán legpopulárisabb dala és egy kicsit talán mélyebb mondanivalóval is rendelkező alkotás.

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Pokolgép zenekar

Az új énekes leleplezése, elképesztő riffek és irodalom teszi hidegrázóssá a Pokolgép dalát

A januári tagcsere után új videóklipes dallal jelentkezik a magyar rockzene ikonikus alakulata, a Pokolgép. A szóban forgó szám megjelenése több szempontból is kiemelkedő fontosságú. Egyrészt egy izgalmas versfeldolgozásról beszélünk, de ami még tovább fokozza a hanganyag különlegességét, az az, hogy ebben lehet először a banda új énekesét hallani.

Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) - tisztújítás

EJI tisztújító Választógyűlés a BMC -ben

Az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) megkezdte tisztújításának folyamatát. Ennek első lépéseként a Budapest Music Centerben Választógyűlést tartottak és megválasztották az EJI munkáját koordináló döntéshozó szerv, az új Küldöttgyűlés tagjait.

Iceboyz zenekar

Szinti-poppal indult az Iceboyz

Az Iceboyz első dala hangulatában igazi 80 -as évekbeli szinti-pop. A szöveg felejtős, de ez a stílus amúgy sem erről híres, a zene viszont hozza amit kell.

Fiúk zenekar

Fiúk – Paralízis dal- és klippremier

A földalatti popot játszó Fiúk zenekar új dala egy olyan traumát dolgoz fel, ami az alvásparalízissel jár – sokakban ugyanis ily formában jelenik meg a hétköznapok frusztrációja.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt