Új terápiát ajánl a Blahalouisiana

Blahalouisiana székesfehérvári
Hatalmas Akvárium-bulin mutatják be az új hangzót, amihez már klipek is jöttek!

Megjelent a székesfehérvári banda legújabb, immáron negyedik nagylemeze, rendhagyó felhangokkal!

 

A „Hozzánk idomult éjjel az ég” címen megjelent hangzót a toplistás „Nem ereszt”, „Ott van a nap” és a „Szívemet kitéped” című slágerek vezették fel – ezeken kívül még kilenc dal kapott helyett a friss kiadványon.

 

Hallgassd meg itt: https://open.spotify.com/album/58YHznNNwl9ZHCeBQa7YpH?si=P9JIlUkLS1OMGM41dC56MgAz eddigi albumokkal ellentétben, ennek zenei anyagát nem egy „hagyományos” stúdióban, hanem a MANK Alkotóházban, Galyatetőn rögzítették Weil András producer közreműködésével.

– Szinte az egész lemezt fent írtuk a hegyen. Ez volt a menedékünk a pandémia okozta nyomás alól. Nagyon ki voltunk éhezve a zenélésre, amely abszolút hallható a dinamikus dalokon.

Az alkotóház azért is volt kiváló környezet, mert nem kellett feltétlenül előre egyeztetett stúdióidőkhöz alkalmazkodnunk, és volt időnk elmélyedni magunkban.

Ennek az eredménye hallható a lassabb, érzelemdúsabb vagy elgondolkodtatóbb dalokban. Szerintem ez az eddigi legizgalmasabb lemezünk – mesélte a zenekar énekesnője, Schoblocher Barbara.

„Ez a lemez nekem terápia volt: ’ha nem idomul hozzánk az éjjel’, talán bele is őrülök az elmúlt másfél évbe. Komoly traumákkal tarkított időszak volt ez számomra, de megtaláltam a zenében a kapaszkodót, a zenekarban a társat és a galyatetői fenyők között a fényt. Nekem mindig ez jut majd eszembe a Blahalouisiana negyedik lemezéről” – tette hozzá Jancsó Gábor, dalszerző-basszusgitáros.A Blahalouisiana 2012 nyarán alakult, első daluk, a ‘The Wanderer’ három héten keresztül őrizte helyét az MR2 top 30-as listájának dobogóján. A zenekar fellépett az MR2 „Akusztik” című műsorában, a VOLT fesztiválon és szerepelt már többek között a 30y, a Magashegyi Underground, a We Are Rockstars, a Bermuda, a Hangmás, a NEO, az Intim Torna Illegál, a Heaven Street Seven és Akkezdet Phiai társaságában. A Schram Dávid producerelése alatt megjelent első kislemez, a Tales of Blahalouisiana szerepelt a Recorder blog 2013-as kedvencei között, valamint a Lángoló Gitárok válogatásában is. A kislemezről a ‘My Baby Wants to Leave this City’ is napi rotációba került az MR2-n – olvasható a Wikipédián.

2013 decemberében a Blahalouisiana telt házas koncerten bizonyíthatott a PeCsában a Morcheeba előzenekaraként. Az 1960-as évek és a modern amerikai dalszerzők által inspirált blues-os, country-s elemeket alkalmazó rockzenekar első klipje is megjelent 2013 telén a ‘Tonight I’ll Dress in Blue’ című számhoz Horváth Viktor rendezésében. A videó rotációba került a ‘1 Music Channel’-en, kritikai elismerést kapott a Recorder blogon, a Lángoló Gitárokon, valamint bekerült a Phenomenon.hu 2013-as kedvencei közé. A videóklip a középdöntőig jutott az Index ‘A Szám 2014’ nevű dalversenyében.

A zenekar 2014-ben jelentkezett, és be is jutott a NagySzínPad versenyére, ahol olyan előadókkal versengtek a győzelemért, mint az Ivan & The Parazol, a Cloud 9+, és a Halott Pénz. Az év végén kiadták Without me című kislemezüket, amin három dal kapott helyet.

2015-ben bejárták a legnagyobb nyári fesztiválokat, és két új szerzeményt adtak ki, melyekhez videókat is készítettek. Év elején jelent meg az Ahol összeér, év végén pedig a magyar 1960-as évek beat korszakát megidéző hangzású Máshol várnak.

2016 áprilisában jelent meg első önálló nagylemezük, a Blahalouisiana, amit utána 2021-ig még kettő követett.

 

A lemezbemutató koncert február 18-án lesz az Akváriumban, ennek az eventje itt érhető el: https://www.facebook.com/events/642401683787422

 

Blahalouisiana – Nem ereszt klip: https://youtu.be/MXiyWj1DGgA

Blahalouisiana – Ott van a nap klip: https://youtu.be/I72HgSQIPI4

Blahalouisiana a Facebookon: https://www.facebook.com/blahalouisiana

Blahalouisiana Instagram: https://www.instagram.com/blahalouisiana/

 

Hatalmas Akvárium-bulin mutatják be az új hangzót, amihez már klipek is jöttek!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Drevko faldekoráció, kép

A falon lévő képek kialakítják a belső teret

A belső tér kialakításakor nagy hangsúlyt fektetünk a bútorokra, a színekre, a kiegészítőkre és az általános megjelenésre. Azok a dekorációk, amelyek láthatatlanok, mégis a legnagyobb figyelmet keltik fel, a képek.

Gorlo Volka

Gorlo Volka és a Titok, avagy a múltadban jártam

Két évvel bemutatkozó anyaguk után ismét egy kiadvánnyal örvendeztette meg közönségét a felvidéki Gorlo Volka. A Titok című album úgy mutatja meg a formáció újabb oldalát, hogy közben hű marad a csapat jól ismert zeneiségéhez.