Keresés
Close this search box.

Keresztény könnyűzene Oroszlányon

Géczi Erika és a Gyémánt Gospel Kórus
2021. december 23 -án 16 órakor egy csodálatos karácsonyi koncerttel várta a környékbelieket Oroszlányon a Római Katolikus Munkás Szent József  Templom.

Kutschi András plébános rövid köszöntője után indult a zenei program.

Géczi ErikaAz énekes-gitáros Géczi Erika szuggesztív, lélek közeli dalainak és letisztult előadásmódjának köszönhetően egyedi és értékes színfolt a magyar könnyűzene világában. Karácsonyi koncertje – Rózsa György közreműködésével – főként megzenésített karácsonyi versekből áll. Felemelő élmény volt templomi közegben, Erika zenéjével és gyönyörű hangján hallani Ady Endre, Juhász Gyula és Nagy László verseit hallgatni. Természetesen nem maradt el a Szállj, sólyommadár (Kell még egy szó) című dal sem.

Géczi Erika után a Munkás Szent József Templom kórusa harmonika kísérettel, Boldog Zsófi közreműködésével adta elő magyarul Leonard Cohen Hallelujah című művét.

Azt estét a 2007. november 13 -án Csákváron alakult Gyémánt Gospel Kórus zárta. Többen meglepődtek, mert ezek a zenék, dalok olyan világslágerek, melyeket mindannyian ismerünk. Rögtön nyitásként a Withholding Nothing Medley hangzott el, egyértelművé téve, hogy világszínvonalú produkciónak lehetünk részesei.

A koncert a Kovács K. Zoltán Alapítvány és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósult meg.

A teljes koncert (három rész) visszanézhető ide kattintva!

Részlet:

„A keresztény könnyűzene hatékony missziós, egyházi szinten is működő közösségteremtő eszköz.” (J. Tamás)

 15 éves jubileumi koncert Csákváron >>>

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Fonogram -Magyar Zenei Díj

Megvannak a 2024-es Fonogram-jelöltek!

2024. április 27-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítéltFonogram -Magyar Zenei Díjat.

Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi

„Mint a kés a vajban” – megjelent a CSILLAGTÚRA

Március 21-én jelent meg Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi közös projektjének legújabb gyümölcse, a CSILLAGTÚRA, amely nemcsak azért különleges, mert ezúttal Péter is énekel, hanem mert a HIPERKARMA zenekar játszotta fel a zenét.