Idén lesz 15 éve, hogy megalakult a Gyémánt Gospel kórus

Gyémánt Gospel kórus
Z. László

Z. László

Kommunikátor - Onmediaweb
2022. május 21-én Csákváron egy lélekemelő koncerttel ünnepli fennállásának évfordulóját a Gyémánt Gospel kórus.

A Gyémánt Gospel kórus kórus 2007. November 13 -án alakult Csákváron. Megalakulásakor céljául tűzte ki, hogy a gospel műfaj sajátosságait, stílusjegyeit és eredetét minél nagyobb körben megismertesse, vállalva a műfajjal kapcsolatos ismeretterjesztést, szervezettebbé téve színesítve a kulturális életet.
A Gospel az Amerikába elhurcolt néger rabszolgák vallásos énekeiből alakult ki és terjedt el világszerte. A műfaj zeneileg átadja hallgatóinak mindazt az érzésvilágot, amiben megszületett, azoknak az embereknek az óriási hitét Istenben, és kitartó reményüket a legnehezebb időkben is, rábízva magukat Istenre.

A Gyémánt Gospel kórus hosszú utat járt be a 15 év alatt

A kórus egy fantasztikus időutazásra invitál mindenkit, hogy felidézze velük az elmúlt évek sikereit. A koncert után egy kis közönség találkozóra is lehetőség nyílik.

Szeretettel hívnak és és várnak minden kedves érdeklődőt és zenerajongót 2022. május 21-én, szombaton 17 órai kezdettel, a Rátonyi Róbert színházba Csákváron. (Floriana Könyvtár és Közösségi Ház, Csákvár, Szabadság tér 9/A) A belépés díjtalan!

A kórus 2021. december 23 -án Oroszlányon >>>

Géczi Erika és a Gyémánt Gospel Kórus„A gospel hitvallásommá, az életemmé vált, amihez kell egy jó adag alázat és egy nagy adag elkötelezettség. A dalok mondandója sokat ad nekem és átsegít a nehéz helyzeteken. Talán attól is hiteles az előadás, hogy ezeket a dalokat midig a magamévá teszem. Ehhez kerestem aztán olyan társakat, akikkel szívesen vagyok együtt, maguk is hasonlóképpen pozitívan gondolkoznak és szeretik a gospelt. A kórusban énekelt többek között a kisebbik lányom, míg a nagyobbik zongorán kísért minket. A jó előadáshoz nem csak az kell, hogy minden hang a helyén legyen és ritmikailag is egyben legyen a darab, de a dalok életérzését, a vidámságot, örömet, vagy a finomabb lírai hangulatot is ki kell tudni fejezni. A kórus amatőr szinten működik, a tagok munka mellett próbálnak és járnak fellépésekre. ” (Palkóné Hufnágel Éva, a Gyémánt Gospel kórus vezetője)

– A keresztény zene képviselője: AcCordis zenekar

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

MattSet - Hazavágyó

Hazavágyó címmel jelent meg a MattSet új albuma

A Most vagy soha című dalukkal ismertté vált, Szakadáti Mátyás vezette MattSet Hazavágyó címmel megjelent harmadik nagylemeze két év küzdelmekkel és veszteségekkel teli történéseinek zenei lenyomata.

Drevko faldekoráció, kép

A falon lévő képek kialakítják a belső teret

A belső tér kialakításakor nagy hangsúlyt fektetünk a bútorokra, a színekre, a kiegészítőkre és az általános megjelenésre. Azok a dekorációk, amelyek láthatatlanok, mégis a legnagyobb figyelmet keltik fel, a képek.