Keresés
Close this search box.

József Attila ipariul – ez a CMC új videója

„Nincsen apám, se anyám, se istenem, se hazám, se bölcsőm, se szemfedőm, se csókom, se szeretőm.”

Új videóval jelentkezett a Szász György által 2019-ben újjáélesztett hazai ipari EMB projekt, a CMC (Cro-Magnon-i Cola) – írta Fémforgács blog.

A budapesti underground banda új dalát neves költőnk, József Attila – Tiszta szívvel című versére készítették el, amiről Szász György a Kollektíva Facebook-oldalnak adott interjújában így beszélt: – A Tiszta szívvel-t amióta CMC van, mindig meg akartam csinálni. Nagyon sok feldolgozása van, a kedvenceim a KEX és az Orszácky Jackie féle adaptációk. Ez a zseniális vers, nekem ellentétben az összes feldolgozással, mást sugallt hozzáállásban. Nem egy szép, fájdalmas, lassú, népdalszerű előadásmódot. Ez a vers népdal szerkezetű, de egy dühös népdalt olvasunk, nem egy önsajnálkozó siránkozást. Egy EBM alapú dührohamot szerettem volna ebből, majd eldöntitek sikerült-e. A bátorság ahhoz kellett, hogy hogyan jövök én szerény narrációs képességeimmel József Attilához… hát igen… bocs J.A. József Attila szobra is át lett helyezve egy kicsit, szerintem a legjobb helye a Parlament üléstermében lenne a karzaton, ahogy figyeli az eseményeket – csak sejtem mit írna.

És a hangzás milyen lett? Nos, aki az Eistürzende Neubauten-en nőtt fel, biztos talál szépséget a számban, amit itt lehet meghallgatni.

A Cro-magnon-i Cola a ’80-as évek második felében működő budapesti underground zenekar. Tagjai voltak: Kósa Vince, Szántó Zoltán, Szász György és felesége, Visnyei Ilona.
Zenéjük műfajilag nehezen behatárolható. Megtalálható benne az indusztriális hangzás, a dark wave, a techno-pop. Koncertjeiket vetítésekkel egészítették ki, így nyújtva teljes audio-vizuális show-t. Felléptek az angol ipari zene nagyjai, a Test Department előtt is. Szász György, az együttes vezetője saját független kiadót is működtetett Weast-CMC néven.

 

Hírek | Magyarzene.eu

 

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Fonogram -Magyar Zenei Díj

Megvannak a 2024-es Fonogram-jelöltek!

2024. április 27-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítéltFonogram -Magyar Zenei Díjat.

Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi

„Mint a kés a vajban” – megjelent a CSILLAGTÚRA

Március 21-én jelent meg Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi közös projektjének legújabb gyümölcse, a CSILLAGTÚRA, amely nemcsak azért különleges, mert ezúttal Péter is énekel, hanem mert a HIPERKARMA zenekar játszotta fel a zenét.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt