Keresés
Close this search box.

József Attila ipariul – ez a CMC új videója

„Nincsen apám, se anyám, se istenem, se hazám, se bölcsőm, se szemfedőm, se csókom, se szeretőm.”

Új videóval jelentkezett a Szász György által 2019-ben újjáélesztett hazai ipari EMB projekt, a CMC (Cro-Magnon-i Cola) – írta Fémforgács blog.

A budapesti underground banda új dalát neves költőnk, József Attila – Tiszta szívvel című versére készítették el, amiről Szász György a Kollektíva Facebook-oldalnak adott interjújában így beszélt: – A Tiszta szívvel-t amióta CMC van, mindig meg akartam csinálni. Nagyon sok feldolgozása van, a kedvenceim a KEX és az Orszácky Jackie féle adaptációk. Ez a zseniális vers, nekem ellentétben az összes feldolgozással, mást sugallt hozzáállásban. Nem egy szép, fájdalmas, lassú, népdalszerű előadásmódot. Ez a vers népdal szerkezetű, de egy dühös népdalt olvasunk, nem egy önsajnálkozó siránkozást. Egy EBM alapú dührohamot szerettem volna ebből, majd eldöntitek sikerült-e. A bátorság ahhoz kellett, hogy hogyan jövök én szerény narrációs képességeimmel József Attilához… hát igen… bocs J.A. József Attila szobra is át lett helyezve egy kicsit, szerintem a legjobb helye a Parlament üléstermében lenne a karzaton, ahogy figyeli az eseményeket – csak sejtem mit írna.

És a hangzás milyen lett? Nos, aki az Eistürzende Neubauten-en nőtt fel, biztos talál szépséget a számban, amit itt lehet meghallgatni.

A Cro-magnon-i Cola a ’80-as évek második felében működő budapesti underground zenekar. Tagjai voltak: Kósa Vince, Szántó Zoltán, Szász György és felesége, Visnyei Ilona.
Zenéjük műfajilag nehezen behatárolható. Megtalálható benne az indusztriális hangzás, a dark wave, a techno-pop. Koncertjeiket vetítésekkel egészítették ki, így nyújtva teljes audio-vizuális show-t. Felléptek az angol ipari zene nagyjai, a Test Department előtt is. Szász György, az együttes vezetője saját független kiadót is működtetett Weast-CMC néven.

 

Hírek | Magyarzene.eu

 

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt