Keresés
Close this search box.
Az augusztus 4-6. között megrendezendő, jubiláló eseményen többek között Emeli Sandé, Lisa Stansfield, az MF Robots, valamint az Al McKay's Earth, Wind and Fire Experience lép fel!

Bepótolja tavalyi koncertjét az Earth, Wind and Fire Experience?

Bejelentették a 10. Paloznaki Jazzpiknik első fellépőit, az augusztus 4-6. között megrendezendő, jubiláló eseményen többek között Emeli Sandé, Lisa Stansfield, az MF Robots, valamint az Al McKay’s Earth, Wind and Fire Experience előadásait hallhatják az érdeklődők – olvasható a Paloznaki Jazzpiknik szervezői által hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Mint írják, a háromnapos fesztivált augusztus 4-én Emeli Sandé világhírű brit soul és R&B énekes-dalszerző koncertje nyitja meg. A énekes az Our Version of Events című, 2012-ben debütált első lemezével vált híressé. Emeli Sandé ugyanebben az évben elnyerte első Brit Awards díját. Írt dalokat világhírű énekeseknek, egyebek mellett Cher Lloydnak, Alicia Keys-nek, Tinie Tempah-nak, Rihannának, Leona Lewisnak is.

Augusztus 5-én az 1980-as és ’90-es évek egyik legnépszerűbb brit énekesnője, Lisa Stansfield érkezik a Jazzpiknik Nagyszínpadára. A pop és soul műfajokban ismertté vált előadó háromszor nyerte el a legrangosabb brit zenei díjat, a Brit Awards-ot, valamint két Ivor Novello-díjjal egy Women’s World Award díjjal és két Grammy-jelöléssel ismerték el sikereit.

Lisa Stansfield koncertje után az MF Robots áll színpadra. A zenekar a soul, az R&B, a funk és a popzene stílusait vegyíti energikus, új hangzású zenévé. A zenekar egyik tagja, Jan Kincaid alapítója volt a 2019-es Jazzpikniken nagy sikert aratott The Brand New Heavies együttesnek, hozzá csatlakozott Dawn Joseph énekesnő, akit többek között Rod Stewart, Phil Collins, vagy a 2019-es Jazzpikniken is fellépett Rick Astley vokalistájaként ismerhetett meg a közönség. A duót most először ad koncertet Paloznakon.

Augusztus 6-án az Al McKay’s Earth, Wind and Fire Experience formáció látogat el Paloznakra. A funky és az R&B műfaját a hagyományos afrikai zenével ötvöző Earth, Wind & Fire 1969-ben jött létre. A hétszeres Grammy-díjas együttes a soul, az R&B és a funky legprofibb zenészeit nevelte ki. A formáció eredeti tagjai közül Maurice White és Al McKay megállapodtak, hogy két zenekar viszi tovább az EWF slágereit. Többféle elnevezés után végül az Al McKay’s Earth, Wind and Fire Experience nevet vette fel a formáció, amely koncertjein a ’70-es évek legendás zenekarának legnépszerűbb slágereit adja elő.

További információk a fesztiválról a www.jazzpiknik.hu weboldalon találhatók!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Fonogram -Magyar Zenei Díj

Megvannak a 2024-es Fonogram-jelöltek!

2024. április 27-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítéltFonogram -Magyar Zenei Díjat.

Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi

„Mint a kés a vajban” – megjelent a CSILLAGTÚRA

Március 21-én jelent meg Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi közös projektjének legújabb gyümölcse, a CSILLAGTÚRA, amely nemcsak azért különleges, mert ezúttal Péter is énekel, hanem mert a HIPERKARMA zenekar játszotta fel a zenét.