Keresés
Close this search box.

FesztiválszezON: jó kártyákat osztottak a SZEN-en

Tarot kártyák is megmondták, jó lesz az idei fesztiválszezon

Április harmadik hete a kikapcsolódásról szólt a győri Széchenyi István Egyetemen

Számtalan szabadidős és sportprogram, koncert, buli várta az intézmény hallgatóit és az érdeklődő külsősöket a napokon át tartó Széchenyi Egyetemi Napokon. A Bridge Hallgatói és Oktatói Klub udvarán felállított sátorban megfordult többek között a Follow The Flow, a Valmar és az AWS is, a nappali programokon pedig olimpiai bajnok vízilabdázókkal is találkozhattak a rajongók.

Bár a szeszélyes áprilisi időjárás eleinte nem kedvezett a Széchenyi Egyetemi Napok (SZEN) programjainak, a hét közepére a napsütés is megérkezett a győri campusra, amely vibrált ezekben a napokban – a rendezvényt szervező Hallgatói Önkormányzat gondoskodott arról, hogy a nappali programokon se unatkozzanak a hallgatók. A programok a hagyományoknakmegfelelően sportaktivitásokkal kezdődtek, amelyek kedden e-sporttal egészültek ki: a Local Hero Tour győri állomásaként az Új Tudástér épület aulájában próbálhatták ki a résztvevők a különböző játékokat és konzolokat, még klasszikus árkád gépeket is.

Szintén kedden került sor az NFI Filmklub áprilisi alkalmára, amelyen a Kemény Dénes-féle, háromszoros olimpiai bajnok magyar vízilabda-válogatott sikereiről szóló A nemzet aranyai című filmet vetítették le az érdeklődőknek.

Nagy siker volt mindenki szerint, így nem kizárt, hogy jövőre is megszervezik

„A nappali programok egy részét a hideg és az eső keresztülhúzta, de amit lehetett, átvittünk az aulába. A kézműveskedés idén is népszerű volt, rengetegen vettek részt a vászontáskafestésen, a gyöngyfűzésen és a már hagyományos mackókészítésen is. Szintúgy sok látogatót vonzott a csillámtetoválás, ami idén kiegészült testfestéssel és hajfonással” – közölte a szervezők sajtóanyaga szerint Balogh Enikő, az egyetem Helix Rendezvényszervező Irodájának osztályvezetője, aki egyébként nagy sikerként értékelte azt is, hogy idén a Bóbita Gyermekotthonnak ajánlották fel a hallgatók által készített mackókat, valamint a süteményvásár becsületkasszájának bevételét.

Szerdán a Bridge Hallgatói és Oktatói Klub is megnyitotta kapuit: felső szinten a Matyi és a hegedűs, valamint a Döndi Duó teremtett remek hangulatot, alul pedig népszerű hazai DJ-k léptek a pódiumra. A klub udvarán csütörtök este rajtolt el a nagyszínpad, ahol több stílus rajongói is megtalálhatták számításukat: a WellHello, Follow The Flow és Valmar a popzene, az Elefánt az alternatív műfaj, a Road és AWS pedig a hardcore rockzene rajongóinak kedvezett.

Ahogy az együttesek frontemberei jelezték is a közönségnek: ez volt az idei első fesztiválkoncertjük, ezzel kimondható: a SZEN nyitotta a szabadtéri koncertszezont 2024-ben is.

Egész nyáron zenei programok lesznek Győrben

„Sok ismerősöm volt a SZEN-en, elsős hallgatók és külsősök is. A silent disco egyértelműen mindent vitt, nagyon tetszett mindenkinek. Én Fejér vármegyéből jöttem, nálunk sosem volt ilyesmi, nagy fesztiválokon sem láttam még, úgyhogy az újdonság erejével hatott. Az, hogy fülhallgatóból szól a zene, több csatornán, teljesen más élmény, mint a hagyományos disco.”

Örültünk, hogy idén már nemcsak egy, hanem két este is megtapasztalhattuk ezt

– fogalmazott Unti Alexia, aki a gazdaságinformatikus szakot kezdte el tavaly szeptemberben a Széchenyi István Egyetemen.

„Már nem vagyok hallgató, naponta ingázok, korán kelek, ezért csak hétvégén tudtam jönni” – árulta el Nagy Botond, aki alumniként tért vissza a SZEN-re, hiszen alig néhány hónapja vehette át diplomáját gépészmérnök alapszakon. „Jó érzés volt, hogy nem tudtam úgy végigmenni a fesztivál területén, hogy ne találkozzak ismerősökkel. Sok egykori hallgatótársammal futottam össze, a gólyacsapataimból is sokan itt voltak” – ecsetelte a sajtóközlemény szerint.

Hozzáfűzte azt is: üdvözli, hogy a szervezők nyitottak az alternatív zene felé is. „Nekem az Elefánt volt a kedvencem idén. Bízom benne, hogy több hasonló fellépőt láthatunk a jövőben a SZEN-en” – mondta. Vályi Nagy Dávid, az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnöke pedig a támogatóknak köszönte meg azt, hogy biztosították a rendezvény sikerét.

A SZEN ugyan vasárnap hajnalban véget ért, ám a nyár még számos programot tartogat: idén is kinyit a Bridge Garden, ahol egészen októberig a hazai zenei élet valamennyi jelentős előadója megfordul majd.

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

üvegvilág Kyra

Kyra ezekkel a dalokkal biztos befutó

Popénekesből lett influenszerből újra popénekes – visszatérés a kezdetekhez Fedor Kyra tehetségére már 1998-ban felfigyelhetett az igazán szemfüles közönség, hiszen a TV2 által sugárzott KIFUTÓ

Bőköz Fesztivál

Művészetek Köze az Ormánságban

Az idei Bőköz Fesztiválon sok-sok zenével egyszerre három fesztiválprogram várja az igényes nyári kikapcsolódást keresőket A hagyományos programkínálaton túl – könnyűzenei nagykoncertek, színházi előadások, folk-programok,

Mikepércs Fifty Fifty

Mire nem jó egy templomkert: pl. erre is

Rendhagyó esemény Mikepércsen, kattintás után kiderül, mi is! Nem mindennapi kezdeményezést hozott létre három évvel ezelőtt Czapp József mikepércsi református lelkipásztor: minden évben pünkösdkor ugyanis

Gorg & Benzol

Mi a közös Azahriahban és egy piacban?

Egynapos koncertsorozatot bonyolít le rendhagyó budapesti helyszíneken a Gorg & Benzol Nagyon Kis Magyarország Turné-jukon a fúziós jazztrió május 25-én piacon, hipermarket kertészeti osztályán, budapesti

DJ palotai

Palotaira emlékeznek az új budapesti parkban

Május 17-én megnyílik Budapesten a Városháza pop-up park, ahol tavasztól késő őszig várják tematikus estékkel és programokkal a látogatókat Először Budapest alapításának 150. évfordulóján, november

Loreen

Loreen is eljön Magyarországra

Két Eurovíziós győzelem után már ideje volt Az Eurovíziós Dalfesztivál egyetlen kétszeres női győztese, Loreen ad koncertet jövőre Budapesten. A svéd énekesnő 2025. március 2-án

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt