Városok között is lesz most már hallgatni való az InterUrban új hangzójával

InterUrban drum and bass
A Petőfi Tv Nézzünk szét! című műsorában mutatkozott be az InterUrban új dala és videóklipje, a Füstté vált – a klipről a zenekar küldött írásos anyagot a Magyar Zene.eu-nak!

A Petőfi Tv Nézzünk szét! című műsorában nemrégiben mutatkozott be az InterUrban új dala és videóklipje, a Füstté vált – a klipről a zenekar küldött írásos anyagot a Magyar Zene.eu-nak!

 

Maga a szám dalszövege az InterUrban vonatkozásában újdonságnak számít; ők a tavalyi évben azzal a nem titkolt szándékkal robbantak be a köztudatba, hogy közelebb hozzák az emberekhez a népzenét az elektronikus zene magyar népdalokkal való ötvözésével, illetve egy minden eddiginél korszerűbb megközelítéssel.

Mint írják,

az InterUrban újdonsága különleges hangulatot teremt. A dal az álom és az ébrenlét határán átélt élményeket jeleníti meg, melankolikus és komor hangvételben. Félálomban nem tudjuk mi vált füstté, nem tudjuk, hogy alszunk-e vagy félig ébren álmodunk, a fűszálaknak sem lenne szabad a szemünk láttára nőniük. Pont, mint a valóságban.

A hétköznapi zajok és zörejek elektronikus zenei alkatrésszé alakítása ismét tetten érhető a dalban és újra előkerülnek a valószerűtlen gépek, amelyek az Interurban vizuális
megjelenésének elválaszthatatlan részét képezik. A történet a szemünk előtt kezd kibontakozni. Magával ránt. De nem húz le, hanem felemel és áttranszformál.

Nézőként mintha már mi is ott lennénk a hanghullámok fullasztó ölelésében

– írja bemutatkozó anyagában a zenekar.

– A tavalyi év nem épp a legjobb választás volt a debütre, de a sok elkészült anyaggal a hátunk mögött már nagyon szerettünk volna megmutatni magunkat. Idén felpörgünk, készülünk a live act-re immár hárman, és új trackeket hozunk ki az év során, de az sincs kizárva, hogy feltöltünk egy egész albumnyi zenét a Spotify-ra – jegyezte meg Muzsnyai Márti, az InterUrban énekesnője.

Hozzátette: céljuk, hogy a fellépések során valódi zenei élményben legyen része a közönségnek, ezért a számokat élő dobbal fogják játszani a live act-ok során.

Az új klipet Kovács Krisztián rendezte és vágta, a videó pedig ITT nézhető meg és véleményezhető.


Tört ütemek találkozása a magyar népzenével: talán áttöri az underground nagy falát a drum and bass itthon is?

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

MattSet - Hazavágyó

Hazavágyó címmel jelent meg a MattSet új albuma

A Most vagy soha című dalukkal ismertté vált, Szakadáti Mátyás vezette MattSet Hazavágyó címmel megjelent harmadik nagylemeze két év küzdelmekkel és veszteségekkel teli történéseinek zenei lenyomata.

Drevko faldekoráció, kép

A falon lévő képek kialakítják a belső teret

A belső tér kialakításakor nagy hangsúlyt fektetünk a bútorokra, a színekre, a kiegészítőkre és az általános megjelenésre. Azok a dekorációk, amelyek láthatatlanok, mégis a legnagyobb figyelmet keltik fel, a képek.