Indulj el! – Ezt tette Szakács Gergő szólószámában

Indul el Szakács Gergő Follow The Flow
Julio

Julio

A számhoz készült videó Gergő eddigi legnagyobb volumenű produkciója lett, amely hatalmas stábbal, több helyszínen forgott, nem véletlenül, ugyanis az Aktív Magyarország-kampány szerves része.

Magyarország legszebb tájai igazi biodíszletek!

Az Indulj el az énekes első idei szóló megjelenése. A szám a címadó népdalra épül, a témája az ember és a természet egymásra találása. A dal az Aktív Magyarország nyári, szintén Indulj el címet viselő kampányának fő eszköze, amellyel Magyarország legszebb tájaira, és a természetjárás örömére hívják fel a figyelmet.

– Magamtól sosem jutott volna eszembe egy népdalhoz nyúlni, de kifejezetten izgalmas folyamat volt. Örülök, hogy egymásra találtunk a dallal és a koncepcióval– mondta Gergő.

A népdal-átdolgozás ötlete az Aktív Magyarország csapatához köthető, az Indulj el a nyári aktív turisztikai kampányuk fő eleme. – Magamnak érzem a kampány célját, mivel kiskorom óta járom a természetet, és az életem szerves részének tartom a túrázást – mondta a kampányról az énekes.

Maga a klip egy hosszabb alkotói szünet után jelent meg, így átvitt értelemben is elárul valamit az énekes hónapjairól.

– Januárban kezdtünk el dolgozni a dalon Somogyvári Dániellel, ennyi ideig még nem készült megjelenés! Büszkék vagyunk a végeredményre, szerintünk ez az eddigi legkiforrottabb projektünk – mondta az énekes.

A számhoz készült videó Gergő eddigi legnagyobb volumenű produkciója lett, amely hatalmas stábbal, több helyszínen forgott. A nagyszabású videót Emil Goodman rendezte.

– Ahogy írtam a dalt, megjelent előttem a kép, ahogy egy égő ház előtt állok. A szám azzal az óriási feszültséggel indul, hogy ki akarok szabadulni a hétköznapok indusztriális mókuskerekéből, ezt szerettem volna képileg is érzékeltetni – mondta Gergő.

A tűz végül egy égő ajtókeret képében jelent meg a klipben, amely a természet bejárása és megismerése mellett egy globálisabb üzenettel záródik: Fogadjuk el egymást, legyen az idegen vagy ismerős.

Szakács Gergő 1991. áprilisában született, de csak hét éves korától foglalkozik zenével, majd 17 éves kora óta zene- és dalszövegírással is foglalkozik.

2011-ben a Kőbányai Zenei Stúdió énekszakos növendéke volt fél éven keresztül. Országos ismertségét a 2010-ben indult első magyar X-Faktornak köszönheti. Egyénileg indult , de a mentorok úgy döntöttek , hogy csapatban jobban szerepelhet , ezért összerakták őt a szintén egyénileg induló Kőrös Noémivel. Végül Mimi & Gergő néven Malek Miklós mentoráltjaiként bekerültek az élő showba , ahonnan az első adás után őket szavazták ki a nézők.

2013-ban saját youtube csatornát indított , amelyen ismert dalok feldolgozásait adta elő. Előadásainak olyan sikere volt , hogy még James Arthur (az angol X-Faktor nyertese) is megosztotta saját oldalán.

Az éneklés mellett dalszerzőként is sikereket ért el. Három dala jelent meg és mindhárom dalát Takács Nikolas vitte sikerre. A Mindenen át dalszerzője és szövegírója is volt. A Go On-ban és a Higher Groundban dalszerzőként működött közre. Az utóbbi dal ráadásul a szlovák top 50-es lista negyedik helyéig jutott. 

2014-ben ismét megpróbálkozott egy tehetségkutatóval. A TV2 Rising Star című műsorában a válogatáson saját szerzeményével , a Hanghajóval meggyőzte a zsűritagokat. Az élő adásban viszont már sem őket és sem a nézőket nem tudta lenyűgözni és búcsúznia kellett a versenytől. 

2015-ben az A Dal című műsorban az Ősz utca című dalával – amelyben zeneszerzőként is részt vett – bekerült a 30 Legjobb dal közé. 2015 őszén jelent meg DJ Lennarddal és Gabriel B-vel közösen készített dala a Lépnünk kell , amely a MAHASZ Top 40-es Dance listáján egészen a 13. helyig jutott. 2016 májusában jelent meg a Wellhello Retúrjegy című dala , amelyben Gergő zeneszerzőként működött közre. 2016 nyarán Menthával közös projektbe kezdtek Sounda néven.

Első daluk Minden éjjel címmel júliusban debütált. A dalban Gergő az éneklés mellett zeneszerzőként és szövegíróként is közreműködött. 2017 februárjában új daluk jelent meg Hamis címmel , amit a Hősökkel együtt készítettek.

Szövegíróként közreműködött Pápai Joci Özönvíz című dalában is. 2017 júniusában új dallal jelentkezett a Soundával , amely a Végsebesség címet kapta. 2018 januárjától a Follow The Flow frontembere, ebben a szerepében az éneklés mellett zeneszerzőként is részt vesz. (Sztárlexikon)

A Follow The Flow nélkül, de nem nélküle debütál a turizmus dala!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype
Mindenünk a zene

Friss

Zenei Alkotó Műhely Oroszlányban

Zenészeket vár Oroszlányban a ZAM!

2021  július 28 -tól nyitja kapuit az oroszlányi Zenei Alkotó Műhely (röviden ZAM), mely minden szerdán 15 órára várja mindazokat akik részt vennének közös zenélésben, alkotásban, vagy szeretnék megvalósítani zenei ötleteiket.

skyabove

Felhők felett mindig kék az ég!

Ebben a számban is ugyanúgy törekednek a zenéjükkel a közönség megmozgatására, mint a személyes és univerzális problémák, és az érzelmek hullámzásának bemutatására.

The Wallkids werkfilm

Werkfilmmel jelentkezett a Wallkids

A The Wallkids zenekar leforgatta legújabb klipjét,a Hiába futsz! című dalukhoz, mégpedig nem is akárhol, hanem a kiskörei művelődési házban.

Double Rise Torockó Kistehén

Erdélyi rajongóitól is búcsúzik a Kistehén

A Kolozsvártól mintegy 60 kilométerre festői környezetben fekvő településen a hajnali napfelkelte után a Székelykő sziklatömbje mögött egy időre eltűnik, majd újra felkel a nap. A fesztivál három napjára hat napfelkeltét ígérnek a szervezők.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt