CityRocks: zenészek serege rengeti meg a várost!

CityRocks nemzetközi Dunaújváros
Julio

Julio

Magyar és nemzetközi rockslágerek a repertoáron, mindenki kedvenc és legendás dallamai!

Idén augusztus 21-én Dunaújvárosban rendezik meg Magyarország legnagyobb rockzenei flashmobját, melyre már több mint 400-an jelentkeztek. A korábbi években Szegeden 400-an, Kecskeméten 500-an zenéltek együtt a CityRocks rendezvényein.

Az előző eseményekről ezek a legjobb CityRocks- összefoglalók

A 2021-es dunaújvárosi rock-flashmobra elindult a jelentkezés, és már 400-nál is több amatőr és profi zenész regisztrált. Az eddigi koncerteken – Szegeden és Kecskeméten – a legfiatalabb résztvevő 6, a legidősebb 71 éves volt.


A profi zenészek mellett voltak kisiskolások, tinédzserek, többgyerekes anyukák, apukák vagy akár a nyugdíjhoz közelítő rutinos rockerek, otthon saját örömükre zenélők és a munka mellett egy vagy több bandában játszó félhivatásosok is. A szervezők alapvető célkitűzése – az élő zene népszerűsítése mellett – egy összetartó, zenét szerető és művelő közösség kialakítása.

– Elképesztő élmény és kohézió ez az egész. Nem beszélve arról, hogy maga a produkció is fejlődik, mind a koncerteken részvevő zenészek létszámban, mind a filmjeink nemzetközi internetes megtekintéseinek számában. Nincs olyan szeglete a világnak, ahová nem jutottunk volna el a videóinkkal. A CityRocks eddigi koncertfilmjeit világszerte 130 milliónál is többen nézték meg a saját oldalainkon, illetve a partner tartalomszolgáltatók közösségi felületein.

Természetesen nagyon büszkék vagyunk arra, hogy hazánk hírét visszük a világba, de igazán arra vagyunk büszkék, hogy egy elképesztő közösségfejlesztés megy végbe a rockzenei vonalon. Több mint 2500 zenésszel vagyunk már szinte napi kapcsolatban. Az elmúlt egy évben, amióta a járvány miatt nem lehetett élő koncerteket tartani, a hazai és külföldi zenészbarátainkkal több karantén koncertfilmet is készítettünk. De az igazi élmény az, amikor élőben zenélünk együtt

– mondta Gajda Ferenc, a CityRocks főszervezője.

A szervezők az óriászenekarba énekesek, gitárosok, basszusgitárosok, dobosok és billentyűs hangszeresek jelentkezését várják. A szervezők hangszeres oktatóvideókat is készítenek, így a rutintalanabb zenészeknek is lehetőségük nyílik magas színvonalú felkészülésre, és arra, hogy valódi élményt szerezzenek maguknak a részvétellel. A nagyzenekarba tehát a profik mellett bátran jelentkezhetnek amatőr zenészek, sőt, olyanok is, akik eddig csak otthon, egyedül játszottak.

– Az egésznek van egy egymást töltő felszabadult hatása. Amikor a több száz zenész együtt zenél, akkor az egy iszonyatos energiabomba, semmivel nem összehasonlítható érzés. A számokat úgy választottuk ki, hogy azok mindenki számára könnyen eljátszhatók legyenek és a helyszínen tényleg egy felszabadult örömzenélés lehessen.

Évről évre csinálunk oktatóvideókat. Minden hangszernél külön kisfilmek készülnek, amelyeket elküldünk a felvételt nyert előadóknak. Az énekesekre pedig külön gondoltunk, a helyszínen egy nagy ledfalra kivetítjük a szöveget. Azért, hogy a több száz zenész ne csúszkáljon el, rádiós fejhallgatóba ütemjelet kapnak

– mondta Hímer István zenei rendező.

A CityRocks nagyzenekarába bárki jelentkezhet. Aki részt venne, annak csak egy kisvideót kell küldenie magáról vagy zenekaráról, ahol zenélnek. Akik felvételt nyernek, azok e-mailben kapják meg a további információkat és a koncertműsor oktatóanyagait.

A dunaújvárosi rendezvényt 2020. júliusában tartották volna, de a járványhelyzet akkor keresztbe húzta a számításokat, így nem csoda, ha a város már nagyon várja , hogy mindenki a húrok közé csapjon!

– Nagyon bízom benne, hogy idén valóban megrendezhető a CityRocks. Nagyon hiányzik már az embereknek, hogy koncertekre, szabadtéri kulturális eseményekre mehessenek. Az elmúlt időszakban mindenki kiéhezett a rendezvényekre. Dunaújvárosban nagyon sokan szereik a könnyűzenét, több híres zenész és zenekar is innen származik. Nagyon szeretném, ha a dunaújvárosiak közül is sokan csatlakoznának az óriászenekarhoz – mondta Pintér Tamás, Dunaújváros polgármestere.

És hogy milyen zenék lesznek? Ezek fognak felcendülni Dunaújvárosban:

MEDLEY – AC/DC (Back in Black) Black Sabbath (Iron man) Led Zeppelin (Heartbreaker)
BLINK-182 – ALL THE SMALL THINGS
BRYAN ADAMS – SUMMER OF 69
AMY WINEHOUSE – REHAB (rock cover)
PINK FLOYD – ANOTHER BRICK IN THE WALL (rock cover)
LINKIN PARK – NEW DIVIDE
DEPRESSZIÓ – NEM AKAROK ELSZAKADNI
TANKCSAPDA – A ROCK & ROLL RUGÓJA
REPUBLIC – NEKED KÖNNYŰ LEHET
QUIMBY – HOPPÁ!

Az óriászenekarba ITT jelentkezhet mindenki, aki előadóként szeretne részt venni. Az augusztus 21-i rendezvény ingyenesen tekinthető meg.

Magyar és nemzetközi rockslágerek a repertoáron, mindenki kedvenc és legendás dallamai!

Ha nem is százak, de ezrek mindenképpen ott lesznek Ister Királynő előtt!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype
Mindenünk a zene

Friss