Keresés
Close this search box.

Sztárfellépők a Gastroblues új helyszínén

Gastroblues Paks

Július 1-től 7-ig öt színpadon ötven koncertet hallhat a közönség

Matteo Mancuso szicíliai gitárvirtuóz az idei, immár 32. paksi Nemzetközi Gastroblues Fesztivál sztárfellépője. “Az olasz zenész triójával érkezik Paksra, ahová eljön zenekarával a szintén egyre népszerűbb francia rockgitáros hölgy, Laura Cox is. A hazai fellépők közül koncertet ad mások mellett az Omega Testamentum, Szebényi Dani és Mike Gotthard, az Ismerős Arcok, valamint a Deák Bill Blues Band” – mondta Benkő Zsolt zenész, a fesztivál idei műsorvezetője a csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón.

A különleges jobbkezes ujjtechnikával játszó, 27 éves Matteo Mancuso a YouTube-on szerzett hatalmas népszerűséget videóival, a nemzetközi blues színtér egyik legfelkapottabb tehetsége. A blues mellett játszik szvinget, dzsesszrockot, hard rockot és countryt is; zenélt már együtt Al Di Meolával, Steve Vai-jel és Joe Bonamassával is.

A másik külföldi előadót, Laura Cox-ot szintén az internet népe emelte fel, és eddig három lemezt készített.

Süli János, Paks fideszes parlamenti képviselője, a fesztivál védnöke elmondta, hogy a fesztivált idén is támogatja Paks önkormányzata, valamint az MVM Paksi Atomerőmű, és orosz partnere is gondolkodik a mecanatúrán.

Omega Testamentum, Ismerős Arcok, Deák Bill Gyula

Gárdai Ádám főszervező arról adott tájékoztatást, hogy a Gastroblues Fesztivál eddigi fő helyszínét, az ESZI Csarnokot idén felváltja a sokkal jobb akusztikájú ASE Sportcsarnok. A klubkoncertek az ASE étteremben és a Gastroblues Klubban, a templomi koncertek pedig az Evangélikus Templomban lesznek. A Kárpát-medencei Gastroblues Piknik helyszíne az ASE Sporttelep.

A fesztivál idei magyar fellépői közül a legendás Omega együttes örökségét a dobos Debreczeni Ferenc vezetésével őrző Omega Testamentum július 5-én az ASE Sportcsarnokban játszik, az idén 25 éves Ismerős Arcok, valamint a 75 éves Deák Bill Gyula és zenekara pedig július 7-én lép fel az ASE Sporttelepen.

A Szebényi-Gotthárd duó, vagyis a Blues MD Vitáris Ivánnal és Ganxsta Zolee-val ad koncertet, de közönség elé lép a Tornóczky All Access; Németh Károly vezetésével, Kézdy Lucával és Závodi Jánossal kiegészülve a Mini együttes; a templomi koncerteken pedig több határon túli formáció mutatja meg magát, így a rozsnyói Pál Balázs Jenő Band vagy a kézdivásárhelyi Brothers Zenekar.

A hagyományos borbarát találkozó július 5-6-án lesz, az érdeklődők számos helyi pincészet borait kóstolhatják meg.

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Keszthely Fülesbagoly

Keszthelyi zenei díjat is átadnak augusztusban

Duna-parti wellnesst nyerhetnek a Balaton partján A tavalyi évhez hasonlóan idén augusztus 3-án is megrendezik a Balaton-parton, egészen pontosan Keszthelyen a Fülesbagoly Tehetségkutatót. A döntős

Vitorlás kötél

Vitorlás kötélzet: átfogó útmutató (X)

A hajókötélzet megfelelő használata nélkül a vitorlás hajók irányítása és működtetése gyakorlatilag lehetetlen lenne. Ebben a cikkben részletesen bemutatjuk a vitorlás kötelek rendszerének alapjait, főbb elemeit, karbantartását, biztonsági előírásait, valamint a megfelelő kötélzet kiválasztását és vásárlását.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt