Ilyen volt a Tisza-tavi Fesztivál 2021-ben

Tisza Tavi fesztivál 2021 összefoglaló
Óriási érdeklődés övezte a Természet Operaháza - Tisza-tavi Fesztivált július 30. és augusztus 1. között. Nyolcadik alkalommal került megrendezésre, és mostantól a Magyar Tavak Fesztiválja fontos részét képezi.

Pénteken, a tiszafüredi Morotva félszigeten tartott megnyitóval vette kezdetét a háromnapos esemény. Az esti TO’PERA gálakoncerten felcsendült a Fesztiválhimnusz, majd igazi sztárparádét láthatott a közönség. Fellépett Miklósa Erika, Wiedemann Bernadett, Rácz Rita, Horti Lilla, Szappanos Tibor, Major Attila, Pataki Bence, Boncsér Gergely, Kendi Lajos és az est amerikai sztárvendége, Kristin Sampson.

A gála gerincét ezúttal a duettek adták, de elhangzott még egy tercett, két kvartett és három szólóária. Idén olyan műsort sikerült összeállítani, amely a világ bármely pontján megállná a helyét. Toshifumi Kanai karmesternek, a Szolnoki Szimfonikus Zenekarnak és valamennyi közreműködőnek köszönhetően tapsviharos kezdetnek lehettünk szemtanúi. A gálaesten jelen volt Michael Capasso, a New York City Opera igazgatója, aki elfogadta a fesztivál szervezőinek meghívását.

Tisza Tavi Fesztivál operaIzgalmas produkciókra került sor a második részben. Bársony Bálint és a Magyar Rhapsody Projekt koncertjében gyönyörködhetett a közönség, a ráadás számok után pedig egy szemet kápráztató „tűz a vízen” tűzzsonglőr vízi produkció következett, az Anima Prizma Mozgásműhely előadásában. A fesztivál pénteki napját a Vivát Bacchus Énekegyüttes fellépése zárta.

Szombaton Tour D’Opera címmel – egy 67 kilométeres – kerékpártúrát tartottak a Tisza-tó körül. A résztvevők a Kerékpáros Centrumtól indultak Tiszaszőlős, Abádszalók, Kisköre irányába. A túra nyolc megállót tartalmazott, ahol különböző műfajokat képviselő művészek várták produkciókkal a kerekezőket. Koncertet adott Kegye János pánsíp-, Kéri György skótduda művész, Csere László, Kalocsai Zsuzsa, Laki Péter, Dancs Annamari, a Sárik Péter Trió és Szőke Nikoletta, a 100 Tagú Cigányzenekar, valamint Rálik Szilvia, Wiedemann Bernadett, Pataki Bence operaénekes. A New Step Fitnesz és Táncstúdió légtánc bemutatót tartott, Bajári Levente táncművész és tanítványai egy balett produkcióval érkeztek, a Magyar Kajak-kenu Szövetség pedig látványos rafting bemutatóval kápráztatta el a közönséget. Sarud és Poroszló volt az a két helyszín, ahol fürdőzni is lehetett. A résztvevők közül sokan kihasználták az alkalmat, és csobbantak egyet a kellemes vízben.

Vasárnap reggel Miklósa Erika OPERUN futóversenyre invitálta a sportbarátokat, majd kezdetét vette a Boat D’Opera elnevezésű esemény. Az abádszalóki Abádi Kikötőből késve indultak a csónakok, ugyanis amíg a regisztráció folyt, életbe lépett a másodfokú viharjelzés. Egy gyors zivatar végigsöpört a térségen, de végül elhagyhatták a kikötőt a csónakok. A meteorológiai előrejelzések miatt azonban kicsit változtatni kellett az előzetesen meghirdetett programon. Minden koncert meg lett tartva, csak kevesebb helyszínen. Fellépett a Seres Brothers, Nédó Olga hegedűművész, Somogyi Lili Mária operaénekes, a Szent Efrém Férfikar. St. Martin koncertje közben – már a visszafelé úton – érkezett meg a vihar. Csónakokban ülve, a tó közepén kapták a nyakukba a nagy esőt a résztvevők. Az esernyőket kifordította a szél, és az esőkabátok sem védtek túl sokat ekkora mennyiségű vízzel szemben. A túrázók bőrig ázva, de szerencsésen eljutottak az Abádi Kikötőbe, ahol Iván Szandra és Jász András egy kis jazz-koncerttel kedveskedett nekik. Igazi örömzenéléssel ért véget a nyolcadik Tisza-tavi Fesztivál, a résztvevők pedig bőrig ázva, csapzottan is megfogadták, jönnek jövőre is.

Szeszélyesen alakult az időjárás a hétvégén. Pénteken nyári hőségben kezdődött a rendezvény, vasárnap tavaszias napsütésben zárult, de közben szinte valamennyi évszak megmutatta magát. Mindent összevetve azonban remekül sikerült az idei Természet Operaháza – Tisza-tavi Fesztivál, és felejthetetlen élményeket adó három nap után tudta zárni kapuit. 2022-ben viszont újra kinyit, és a Velencei-tavi, valamint a balatoni társfesztivállal közösen várja majd a zene, a sport és a természet szerelmeseit.

Fotók és videók: Vona Ildikó

Mindenünk a zene

Friss

NLP zenekar

Pimasz trackhez polgárpukkasztó videó jár!

Pörgős zenei alap, fülbemászó dallamok és odamondós dalszöveg jellemzi a NLP Tulipán című dalát, amihez képileg egy legalább ennyire durván komponált videoklipet forgattak.

MattSet - Hazavágyó

Hazavágyó címmel jelent meg a MattSet új albuma

A Most vagy soha című dalukkal ismertté vált, Szakadáti Mátyás vezette MattSet Hazavágyó címmel megjelent harmadik nagylemeze két év küzdelmekkel és veszteségekkel teli történéseinek zenei lenyomata.

Drevko faldekoráció, kép

A falon lévő képek kialakítják a belső teret

A belső tér kialakításakor nagy hangsúlyt fektetünk a bútorokra, a színekre, a kiegészítőkre és az általános megjelenésre. Azok a dekorációk, amelyek láthatatlanok, mégis a legnagyobb figyelmet keltik fel, a képek.

Ez itt egy reklámhely ;)

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt