ILF: ötven magyar független lemezkiadó a függetlenek mustráján

ILF független Independent Label fair Budapest
Szakmai programok, workshopok mellett koncertek is lesznek a nyitott rendezvényen!

Szeptember 11-én a Pontoon állóhajóján mintegy ötven hazai és határon túli magyar független kiadó lesz jelen

A vásár mellett a zeneipari témákkal foglalkozó szakmai programokkal, koncertekkel, live act-ekkel, a gyerekeknek lemezborító-workshoppal készülnek – közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.

Az Independent Label Fair Budapest a hazai független lemezkiadók népszerűsítésére létrehozott platform, egyben Magyarország első, kifejezetten fizikai formátumokra (vinyl, CD, kazetta) specializálódott, friss és időtálló értékeket felmutató kiadókra fókuszáló vására. Az első négy évben hatszáz-ezer látogató fordult meg és több száz kiadvány talált gazdára.

A rendezvényen az érdeklődők limitált, egyedi, a boltokban nem kapható, gyűjtői darabokkal is találkozhatnak. Jelen van a magyar punk, a dzsessz és a techno, ahogy a hiphop vagy az afrobeat is.

Mint a közleményben kiemelték, a koronavírus által okozott gazdasági nehézségeket a kisebb lemezkiadók nagyon megérezték, fennmaradásuk és további működésük bizonytalanná vált. Ezért minden vásárlás hozzájárul ahhoz, hogy az egyre szélesebb hazai lemezkiadás spektruma továbbra is sokszínű lehessen.

Az érdeklődők egy lapozgatható, interaktív, online kiadvány segítségével előre átnézhetik a vásáron résztvevő kiadók kínálatát, így a helyszínen könnyebb lesz válogatni.

Kora délutántól szakmai programok lesznek. Előadást tart Jeges Zsolt, a HAIL – Magyar Független Lemezkiadók Egyesületének elnöke, Tóth Barbara, a Hangfoglaló Program kommunikációs vezetője, bemutatkozik az ősszel Zalaegerszegen induló Hanaton Hanglemezgyártó Manufaktúra présüzeme, és ott lesz az is, aki naponta akár tízezer kazettát tud gyártani.

A programban szerepel eszmecsere független kiadók képviselőivel, tapasztalatbörze a digitális és fizikai terjesztésről, kerekasztal-beszélgetés a kiadók költségeinek és bevételeinek számontartásáról.

A jövő lemezvásárlói és -kiadói a DIY lemezborító workshopon montázstechnikával, stencilekkel, ollóval, ragasztóval készíthetnek lemezborítót otthonról hozott kedvenceiknek vagy új szerzeményeinek. A gyerekeket az alkotásban tervezőgrafikus-páros segíti.

Fellép Mandaan és Krizso Live, koncertet ad a Speiz Boiz, live acttel jelentkezik a Chillum Trio, az afteren Yorgos, Dj Gandharva, Gnork, Route 8, Titusz és Von Yodi pakolja a lemezeket.
Az interaktív, online lapozható kiadvány a https://ui.publy.press/3b0e8637-e24d-4f15-8084-1b5432956d95 linken érhető el.

Szakmai programok, workshopok mellett koncertek is lesznek a nyitott rendezvényen!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Isis Big Band

Koncert-showra készül az Isis Big Band

A szombathelyi Isis Big Band 28 éves fennállásának legnagyobb volumenű koncert-showjára készül. Az egyesület célja a swing, a big band és a jazz zene népszerűsítése.

Fonogram - Magyar Zenei Díj

Megvannak a Fonogram-jelöltek!

2023. április 29-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítélt Fonogram – Magyar Zenei Díjat.

Earlybird zenekar

Megjelent az Earlybird zenekar első nagylemeze

„Lehet, hogy nem volt egy gyors folyamat a lemezkészítés, és persze utólag lehet, hogy 1-2 dolgot már másként csinálnánk, máshogy építenénk fel, de a végeredményt hallva, szerintünk megérte.”

Eldorado zenekar

Idén 10 éves az Eldorado zenekar!

Készül a kislemez, melyből elkészült az első dal. Ennek apropójából beszélgettünk Attilával és Alexandrával, az Eldorado együttes alapító tagjaival.

ék zenekar

ék – Téridő dal- és klippremier

Az ék zenekar Out Of The Cave című 2021-es nagylemeze után először jelentkezik új anyaggal, ráadásul egy igazi kuriózummal. De mitől annyira rendkívüli szám a Téridő?