Keresés
Close this search box.

ILF: ötven magyar független lemezkiadó a függetlenek mustráján

ILF független Independent Label fair Budapest
Szakmai programok, workshopok mellett koncertek is lesznek a nyitott rendezvényen!

Szeptember 11-én a Pontoon állóhajóján mintegy ötven hazai és határon túli magyar független kiadó lesz jelen

A vásár mellett a zeneipari témákkal foglalkozó szakmai programokkal, koncertekkel, live act-ekkel, a gyerekeknek lemezborító-workshoppal készülnek – közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.

Az Independent Label Fair Budapest a hazai független lemezkiadók népszerűsítésére létrehozott platform, egyben Magyarország első, kifejezetten fizikai formátumokra (vinyl, CD, kazetta) specializálódott, friss és időtálló értékeket felmutató kiadókra fókuszáló vására. Az első négy évben hatszáz-ezer látogató fordult meg és több száz kiadvány talált gazdára.

A rendezvényen az érdeklődők limitált, egyedi, a boltokban nem kapható, gyűjtői darabokkal is találkozhatnak. Jelen van a magyar punk, a dzsessz és a techno, ahogy a hiphop vagy az afrobeat is.

Mint a közleményben kiemelték, a koronavírus által okozott gazdasági nehézségeket a kisebb lemezkiadók nagyon megérezték, fennmaradásuk és további működésük bizonytalanná vált. Ezért minden vásárlás hozzájárul ahhoz, hogy az egyre szélesebb hazai lemezkiadás spektruma továbbra is sokszínű lehessen.

Az érdeklődők egy lapozgatható, interaktív, online kiadvány segítségével előre átnézhetik a vásáron résztvevő kiadók kínálatát, így a helyszínen könnyebb lesz válogatni.

Kora délutántól szakmai programok lesznek. Előadást tart Jeges Zsolt, a HAIL – Magyar Független Lemezkiadók Egyesületének elnöke, Tóth Barbara, a Hangfoglaló Program kommunikációs vezetője, bemutatkozik az ősszel Zalaegerszegen induló Hanaton Hanglemezgyártó Manufaktúra présüzeme, és ott lesz az is, aki naponta akár tízezer kazettát tud gyártani.

A programban szerepel eszmecsere független kiadók képviselőivel, tapasztalatbörze a digitális és fizikai terjesztésről, kerekasztal-beszélgetés a kiadók költségeinek és bevételeinek számontartásáról.

A jövő lemezvásárlói és -kiadói a DIY lemezborító workshopon montázstechnikával, stencilekkel, ollóval, ragasztóval készíthetnek lemezborítót otthonról hozott kedvenceiknek vagy új szerzeményeinek. A gyerekeket az alkotásban tervezőgrafikus-páros segíti.

Fellép Mandaan és Krizso Live, koncertet ad a Speiz Boiz, live acttel jelentkezik a Chillum Trio, az afteren Yorgos, Dj Gandharva, Gnork, Route 8, Titusz és Von Yodi pakolja a lemezeket.
Az interaktív, online lapozható kiadvány a https://ui.publy.press/3b0e8637-e24d-4f15-8084-1b5432956d95 linken érhető el.

Szakmai programok, workshopok mellett koncertek is lesznek a nyitott rendezvényen!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

üvegvilág Kyra

Kyra ezekkel a dalokkal biztos befutó

Popénekesből lett influenszerből újra popénekes – visszatérés a kezdetekhez Fedor Kyra tehetségére már 1998-ban felfigyelhetett az igazán szemfüles közönség, hiszen a TV2 által sugárzott KIFUTÓ

Bőköz Fesztivál

Művészetek Köze az Ormánságban

Az idei Bőköz Fesztiválon sok-sok zenével egyszerre három fesztiválprogram várja az igényes nyári kikapcsolódást keresőket A hagyományos programkínálaton túl – könnyűzenei nagykoncertek, színházi előadások, folk-programok,

Mikepércs Fifty Fifty

Mire nem jó egy templomkert: pl. erre is

Rendhagyó esemény Mikepércsen, kattintás után kiderül, mi is! Nem mindennapi kezdeményezést hozott létre három évvel ezelőtt Czapp József mikepércsi református lelkipásztor: minden évben pünkösdkor ugyanis

Gorg & Benzol

Mi a közös Azahriahban és egy piacban?

Egynapos koncertsorozatot bonyolít le rendhagyó budapesti helyszíneken a Gorg & Benzol Nagyon Kis Magyarország Turné-jukon a fúziós jazztrió május 25-én piacon, hipermarket kertészeti osztályán, budapesti

DJ palotai

Palotaira emlékeznek az új budapesti parkban

Május 17-én megnyílik Budapesten a Városháza pop-up park, ahol tavasztól késő őszig várják tematikus estékkel és programokkal a látogatókat Először Budapest alapításának 150. évfordulóján, november

Loreen

Loreen is eljön Magyarországra

Két Eurovíziós győzelem után már ideje volt Az Eurovíziós Dalfesztivál egyetlen kétszeres női győztese, Loreen ad koncertet jövőre Budapesten. A svéd énekesnő 2025. március 2-án

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt