Keresés
Close this search box.
A Cikádor Rock City Fesztivál már hatodik alkalommal került megrendezésre, a zenekar pedig 126 fellépést tudhat maga mögött.

A zenekar a Tolna megyei Bátaszéken alakult 2013-ban. Eredetileg egy farsangi ötletnek indult.

Idióták rockAkkor még csak hárman voltak, mindannyian zenéltek külön-külön ezért úgy gondolták, hogy zenéléssel feldobják kicsit a hangulatot, mint “Amerikai Idióták” és összeálltak: Péter Tamás – ének, Egle Gyula Koppány – dob, Egle Károly Kende – gitár. Hozzájuk csatlakozott Farkas Tamás Barnabás basszusgitárosként.

Még 2013-ban pár fellépés után lépett be Sztojka Nikoletta a zenekarba, aki szintén gitározott korábban is. Így kezdtek el többet koncertezni leginkább a környéken (Tolna megye). Zenéltek többek közt a P. Mobil és az Irigy Hónaljmirigy előtt is. Az induláskor sokat segített nekik akkori angoltanárnőjük, Mayer Emese, akinek ezúton is köszönik amit értük tett.

Szintén 2013-ban egy novemberi koncerten Farkas Tamás bejelentette a kilépését, ezzel pedig Vincze Mátyás került a zenekarba és gyorsan be is illeszkedett, felvette a tempót.

Zeneileg ekkor még nem igazán körvonalazódott az az irányvonal, amit követni szerettek volna, többnyire ismertebb számok punkosabb, rockosabb átdolgozásait játszották.

“2014. hozott pár fordulatot a zenekar életében. Ekkor ismerkedtünk meg a Zorall zenekarral, akikkel zenéltünk Bátaszéken, majd Bonyhádon is, emellett pedig lehetőséget kaptunk arra, hogy fellépjünk a Zorall Sörolimpia tehetségkutatóján. Elkezdtük saját szervezésű mini-fesztiválunkat, a Cikádor Rock City Festivalt, megírtuk első saját számainkat, valamint felléptünk a Duna Rock Találkozón Gerjenben, illetve az első „újkori” Csörgén. Ősszel a Rózsaszín Pittbullal zenéltünk többször is.

Idióták - Sztojka Nikoletta 2015 őszén és 2016 tavaszán a Don Gattoval turnéztunk, eljutottunk az ország több távoli pontjára. Ismét felléptünk a Csörgén, a Duna Rock Találkozón, valamint zenéltünk Horváth Charlie, a Beatrice és a Hétköznapi Csalódások előtt is.

2017 elején kiadtuk első kislemezünket, a Végtelen Hétvégét, ami a címadó dal mellett négy másikat is tartalmaz: Sör, Illúzió, Egy Jó Nap, Ébredj Fel! 2017 tavaszán megtartottuk a 9 állomásos lemezbemutató „turnénkat”, nyáron ismét felléptünk néhány fesztiválon illetve rögzítettük első klipünket, ami a Végtelen Hétvégéhez készült és megtalálható a zenekar Youtube oldalán. 2017 őszén hozzánk hasonló helyi zenekarokkal jártuk a fél országot.

2018-ban testvérzenekarunkkal a pécsi Avementtel indultunk közös turnéra, ami 7 állomásból állt, de időközben zenéltünk a Hétköznapi Csalódásokkal és a Prosecturával, valamint felléptünk a Made in Pécs Fesztiválon és a Rocktalicskán is, ezek mellett pedig sikerült lehetőséghez jutnunk a 2018-as Sörolimpián.

A Cikádor Rock City Fesztivál már hatodik alkalommal került megrendezésre, a zenekar pedig 126 fellépést tudhat maga mögött.

Jelenleg második EP-nken dolgozunk (az első Végtelen Hétvége címmel megtalálható a Youtube-on), mely a Túl Komoly címet viseli. Ezen a kislemezen már keményebb hangzást és komolyabb hangvételt is választottunk, stílusunk a laza punkosból a bólogatós metálosabb felé módosult. Ennek a kislemeznek az első, címadó tételét adtuk jelentettük meg nemrég egy szöveg videó formájában. A dal az őrületről szól és annak következményeiről Szövegét leginkább a Nolan-féle Batman film Jokerének monológjai ihlették.

A kislemez további dalai közül egyhez videó klip fog készülni, a maradék három pedig nyár végétől lesz elérhető a zenekar Youtube valamint Bandcamp csatornáján, emellett pedig koncerteken CD formátumban.

Ősszel egy többállomásos turnén szeretnénk bemutatni a kislemezt, és a jól bejáratott városok mellett új helyekre is igyekszünk majd eljutni.”

Az Idióták zenekar Facebook oldala: facebook.com/idiotakzenekar/

Youtube csatornája: youtube.com/c/IdiotakZenekarOfficial

Egy kis ízelítő:

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Fonogram -Magyar Zenei Díj

Megvannak a 2024-es Fonogram-jelöltek!

2024. április 27-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítéltFonogram -Magyar Zenei Díjat.

Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi

„Mint a kés a vajban” – megjelent a CSILLAGTÚRA

Március 21-én jelent meg Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi közös projektjének legújabb gyümölcse, a CSILLAGTÚRA, amely nemcsak azért különleges, mert ezúttal Péter is énekel, hanem mert a HIPERKARMA zenekar játszotta fel a zenét.