Keresés
Close this search box.

Hooligans: Erre a koncertre megérte éveket várni…

Hooligans
Több ezer ember tombolta végig azt a koncertet. ami a járvány miatt éveket csúszott!

Jöttek, láttak, győztek: sok halasztás után fergeteges koncertet tartott a szerencsi gyökerű rockbanda az Ezerjó városában!

Április utolsó teljes hétvégéjén tartották a Vértes fővárosának is nevezett Móron a Szent György Napok záró akkordját, a Hooligans koncertjét, amit a kilátogató több ezer, egyes számítások szerint mintegy 5 ezer ember a hűvös idő ellenére igen emelkedett hangulatban énekelt és tapsolt végig, sőt, egy emberként követelték a ráadást!

Hooligans

De ne is szaladjunk ennyire előre: a koncert kezdésére megtelt a Szent István tér egyik sarkánál felállított küzdőtér, még a hatalmas hangtechnikusi sátor sem szegte kedvét a helyiek és környékbeli ezreknek, hogy a megfelelő helyről kövessék a koncertet.

Ami – a pirotechnikának köszönhetően – igencsak tüzesre sikeredett. Ugyan jómagam középtájon álltam, de még ott is érezhető a volt a több méteres lángnyelvek hatása. Vad volt!

Zeneileg sem lehetett panasz: ugyan nemigen ismertem a Királylányon túl több számot, de a közel 90 perces koncerten alkalmam volt a közel negyedszázados pályafutásuk összes legnagyobb slágerét végighallgatnom, nem szigorúan véve és nem a teljesség igényével felsorolva őket.

Így az előbb említett Királylány mellett a Legyen valami, a Szabadon, a Menj tovább, a Félember, a Hotel Mámor, a Rajtad múlt és az Eljátszott Gyémánt, valamint a Ringass el…

Hooligans

De ugyanúgy felcsendült a Küzdj az álmodért, a Harcra fel!, a Mindörökké, az Egyformán, az Idegen, és a Jég hátán, az Evolúció és a Kendőzetlen igazság, és a Túlélő is.

Azt nem írom, hogy kedvenc zenekarom lett – hiszen első koncert után ez nem mindig jön össze –, viszont az biztos, hogy kisebb hibáktól eltekintve fergetes show-t volt szerencsém végigkövetni.

A koncert vége felé a gitárosok – köztük az új tagé – párbaja pedig igazán csemege volt számomra, aki Radics, Hendrix és Santana játékán nőtt fel…

Remélhetőleg, ezt a fajta rockzenét – az igényeknek megfelelően – még jó pár évig fogják folytatni a fiúk, és ha zeneileg nem is legigényesebb rock zenét játsszák, ám remélhetőleg a legjobb magyar zenekarok között lesznek továbbra is a huligánok…

Több ezer ember tombolta végig azt a koncertet, ami a járvány miatt éveket csúszott!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss