Jazz Estek Szentendre – fesztivál a Barcsay-udvarban

Jazz Szentendre
Újszerű jazzfesztivál pünkösdkor!

Nemzetközi és hazai sztárfellépők a szentendrei Ferenczy Múzeumi Centrum új programsorozatában


A Jazz Estek Szentendre új kezdeményezés, de támaszkodik a város eddigi fesztiváljainak hagyományára is.

Az idén a pünkösdi hétvégére eső jazzfesztivál már nemcsak a magyar jazz élvonalbeli művészeit hívta meg, hanem ritkán hallható külföldi produkciókat is.

Elementáris erejű megnyitó koncertre lehet számítani, amikor a Londonból érkező Liane Carroll fog énekelni és zongorázni, aki ellenállhatatlan temperamentumának, zeneiségének és humorának köszönhetően a legjobb londoni klubok állandó kedvence.

Coltrane Legacy
Coltrane Legacy (Fotó: Lukács Zsuzsa)

Őt a három kirobbanó tehetségű szaxofonossal felálló fiatal budapesti szextett, a pár éve alakult Coltrane Legacy követi, akiknek elhivatottsága és tudása egyformán kiemelkedő.

A második napon egyrészt magyar, másrészt argentin és izraeli muzsikusokkal működő, választékos, különlegesen kifinomult, csupa meglepetés kvartett játszik először, a Lachegyi Máté-féle Ensemble Borealis, mely ebben a felállásban még nem játszott itthon.

Premierrel ér fel ezután a Gitármágia zenekar fellépése is, ez ugyanis összesen a második alkalom lesz, hogy László Attila, Gyárfás István és Juhász Gábor, tehát három fantasztikus gitáros közösen adjon koncertet.

Vasárnap mutatkozik be Szentendrén a Négy hang-négy évszak produkció. Ebben a tavaly is nagy sikerrel szerepelt Vörös Niki három énekesnővel társulva – Bencze Alma, Bolba Éva, Karosi Júlia – jeleníti meg az évszakok és a hangulatok körforgását, duóban és kvartettben is énekelve, egy fantasztikus ritmusszekció kíséretével.

Borbély Mihály
Borbély Mihály Polygon (Fotó: Kopcsik Márton)

A város közönségének nem kell bemutatni a saját kvartettjével itt klubot működtető Borbély Mihály szaxofonost, minden fúvós hangszer és balkáni ritmus ismerőjét: a fesztiválra két régi barátjával, két csoda-muzsikussal, Lukács Miklós cimbalmossal és Dés András ütőhangszeressel érkezik.

A Jazz Estek Szentendre házigazdája és művészeti vezetője Zipernovszky Kornél PhD, jazzkritikus, szerkesztő.

A fesztivál helyszíne a Barcsay Múzeum szabadtéri színpada, a Fő tértől nem messze eső Dumtsa Jenő utca 10. alatt. Szentendréről a budapesti Batthyány térre az utolsó HÉV minden nap 23:30-kor indul. A környéken több szabadtéri autóparkoló is van, de a parkolás a városban hétvégén is este nyolc óráig fizetős. Kerekesszékkel a Barcsay udvar akadálymentesen megközelíthető.

A Ferenczy Múzeumi Centrum bemutatja:

Jazz Estek Szentendre ’22
Fesztivál a Barcsay udvarban (Szentendre, Dumtsa Jenő utca 10.)

• Június 3. péntek
18:00 Liane Carroll
19:30 Coltrane Legacy
https://bit.ly/3sbirWw

• Június 4. szombat
18:00 Lachegyi Máté / Ensemble Borealis
19:30 Gitármágia
https://bit.ly/3LJqWzD

• Június 5. vasárnap
18:00 Négy hang – négy évszak
19:30 Borbély Mihály Polygon
https://bit.ly/3OUeyir

Jegyárak: napijegy: 2900 Ft, elővételben május 28-ig: 2600 Ft

Jegyek: https://jegymester.hu/event-group/8243208/jazz-estek-szentendre

 

Színvonalas külföldi és hazai zenészek alkotják az újszerű szentendrei jazzfesztivál idei programját!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

NLP zenekar

Pimasz trackhez polgárpukkasztó videó jár!

Pörgős zenei alap, fülbemászó dallamok és odamondós dalszöveg jellemzi a NLP Tulipán című dalát, amihez képileg egy legalább ennyire durván komponált videoklipet forgattak.

MattSet - Hazavágyó

Hazavágyó címmel jelent meg a MattSet új albuma

A Most vagy soha című dalukkal ismertté vált, Szakadáti Mátyás vezette MattSet Hazavágyó címmel megjelent harmadik nagylemeze két év küzdelmekkel és veszteségekkel teli történéseinek zenei lenyomata.

Drevko faldekoráció, kép

A falon lévő képek kialakítják a belső teret

A belső tér kialakításakor nagy hangsúlyt fektetünk a bútorokra, a színekre, a kiegészítőkre és az általános megjelenésre. Azok a dekorációk, amelyek láthatatlanok, mégis a legnagyobb figyelmet keltik fel, a képek.