Keresés
Close this search box.

Háborútól az újjászületésig: megjelent Caramel legújabb klipje!

Molnár Ferenc
A hírek ihlették Caramel legújabb dalát!

Megérte hosszú ideig várni a szolnoki énekes legújabb lemezére!

Három év után hamarosan megjelenik Caramel új lemeze, melynek első videóklipje – az album koncepciójától eltérően – a háborús aktualitásra reagál. A ’Védj meg magamtól’ című dal és a hozzá forgatott videó nem hatásvadász, a szimbólumok és a lélek szintjén reagál a történésekre.


Nem akartam ilyen dalt írni, de nagyon megérintett az Ukrajnában kialakult háborús helyzet. Felelősséget éreztem, és szerettem volna átadni ezzel kapcsolatban egy számomra fontos üzenetet. Egyfajta tanulságot akartam levonni, és megkönnyebbülni, mert nagyon nyomasztottak a hírek

– mesélt Caramel a dal születésének körülményeiről.


Caramel – Védj meg magamtól 

A ’Védj meg magamtól’ az új lemez előfutára, bár eltér annak a koncepciójától, az aktuális hírek ihlették:

40 éves lettem – férj és apa vagyok – ma már más érdekel, mint 20 éve. Egyre jobban foglalkoztatnak a társadalmilag is fontos témák.

A nyár végére tervezett albumon Caramel az újjászületés érzését járja körbe.

Összefoglaltam mindazt, amit az elmúlt időszak váltott ki belőlem. Rengeteg kérdőjel van bennem, de mindig képes vagyok a változásra és a megújulásra

– folytatja az énekes.

Az „Újra” címmel megjelenő anyag tökéletesen megfelel a fenti kijelentésnek és izgalmasnak ígérkezik. Az ismert „Caramel-hangzás” mellett találhatunk majd szimfonikusokra épülő dalt, de olyan elektrósabb tracket is, ahol az ismert dj-vel, Willcox-szal dolgozott együtt.

Molnár Ferenc „Caramel” (Szolnok, 1982. február 1.) Máté Péter-díjas magyar énekes. A TV2 Megasztár című tehetségkutató műsorának 2. szériájának győzteseként vált népszerűvé.
16 és fél éves koráig (1998) Törökszentmiklóson élt édesanyjával, nevelőapjával és 3 testvérével. Élete akkor változott meg gyökeresen, mikor öccse egy autóbalesetben életét vesztette, a szülők kapcsolata pedig a szörnyű tragédia miatt megromlott. Ezek után (17 évesen 1999) határozta el , hogy elhagyja a szülői házat, és önálló életet kezd.
Munkát ebben az időben nehezen talált, ha pedig mégis, leginkább fizikai munkát. Többek között volt kőműves mellett segédmunkás, faipari üzemben betanított munkás volt. Ezután jött az üveggyár, végül a Michelin budapesti gyára. Az első Megasztárra azért nem jelentkezett, mert azt hitte, sztárcsapatot akarnak összeállítani.
Caramel régóta foglalkozik a zenéléssel, rengeteg saját szerzeménye van. Demóival már végigjárta a nevesebb kiadókat, ahol sorra elutasító választ kapott. Volt, aki azt tanácsolta, hogy Molnár Ferencként írjon inkább könyvet. A Caramel becenevet egyik barátja ragasztotta rá – félig gúnyosan, félig viccesen – de azt egyikük sem sejtette, hogy nemsokára ezen a néven fogja ismerni az egész ország.
2004-ben már így, “Caramel” művésznéven jelentkezett a ősszel induló Megasztár 2.-re. A show elején nagy népszerűségre tett szert a Megasztár-rajongók körében, mivel korábban az ő és Bartók Eszter számát már játszották a rádiók. 2005. áprilisában 12 ezer ember előtt énekelt a Papp László Arénában. A szavazók Palcsó Tamás ellenében, 60-40% arányban őt hozták ki győztesnek.
Caramel amellett, hogy elkészíthette első lemezét, egy lakás és egy autó tulajdonosa is lett. Az eredményhirdetés után elénekelte a slágerré vált Szállok a dallal című számot, aminek később az angol nyelvű feldolgozása Amerikába is kijutott és felkerült Walter Belcher lemezére.
Első lemeze 2005-ben jelent meg A döntőkben elhangzott dalok címmel, melyen Caramel a Megasztár döntőiben énekelt legjobb dalai hallhatók. Még ugyanebben az évben megjelent első önálló albuma Nyugalomterápia címmel, amelyre már több saját dala is felkerült. Az album egy hét alatt aranylemez lett, azóta pedig már kétszeres platinalemez. Az albumról két kislemez jelent meg: a Szállok a dallal és a Várt váratlan című dalokból.
Rá egy évre volt az első lemezbemutató koncertje, ahol meghívott vendégként Lerch István, Bartók Eszter és Pápai Joci is jelen voltak. Ezt nem sokára követte második albuma, Újrahangolva címmel. Az albumról három kislemez jelent meg: a ‘Mennem kell’, a Párórára és a Te vagy aki kell című dalokból. Ez utóbbi videóklipje Londonban készült. 2008-ban új kislemezzel és videóklippel jelentkezett, amely a Maradjon így című dalból készült.
Caramel harmadik önálló albuma 2010-ben jelent meg ‘Lélekdonor’ címmel, amin megtalálhatók a ‘Maradjon így’ és a Tóth Lüszivel készült ‘A dal nem hagy el’ című 2008-as dalai. A következő önálló lemeze 2011-ben jelent meg ‘Vízió címmel’, melyen 11 új dal hallható az énekestől! Utazást tesz ezen az albumon a rock és rap világában, mely újdonság a dalszerzőtől. Még ez az év végén tarthatta meg első önálló nagyszabású szuper-koncertjét a Syma csarnokban, melyet évek óta először neki sikerült teljesen megtöltenie.
2012 végén telt házas koncertet adott a Budapest Sportarénában a Kodály Filharmonikusokkal kiegészülve, melyen legnagyobb slágerei hangzottak el szimfonikus formában. Hatodik lemeze 2014-ben jelent meg Epicentrum címmel. 2017-ben A Dal című Eurovíziós dalválasztó műsor egyik zsűritagja volt egy évig. Az utóbbi időkben dalszerzőként és szövegíróként is egyre markánsabb eredményeket ér el, mint például a 2019-es A Dal című műsor győztes és negyedik helyezett dalának esetében (Pápai Joci – Az én apám, Nagy Bogi – Holnap). 2019-ben továbbá Fonogram-díjat nyert az év hazai klasszikus pop-rock albuma vagy hangfelvétele kategóriában Átutazók című dalával. (A Wikipédia nyomán)

A hírek ihlették Caramel legújabb dalát!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Freddie Petőfi-díj

Cum Laude Freddie-nek és Gubik Petrának

A közmédia elismeréseit élőben közvetített díjátadón és gálaműsorban, az A38 Hajón vehették át a díjazottak szombat este Idén is átadták a Petőfi Zenei Díjakat: a

EFOTT Flo Rida WellHello Majka MagyarZene

Csak magyar zene az idei EFOTT-on

Nem emelkedtek a jegyárak, sőt van, ami olcsóbb is lett Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (EFOTT) közösséget épít és identitást őriz – jelentették

Solére

Hidegség előtt boldogság

Meglepetés: magyar énekesnő lép fel a Coldplay előtt! Boldogok vagyunk-e címmel második stúdióalbumát készítette el Solére. Az újhullámos popénekesnő, dalszerző június 16-án, majd 18-19-én is