Keresés
Close this search box.

Emögé a Fenyő mögé még a medve is elbújhat!

Koncert Fenyő Miklós Veresegyház
Méltó koncerthelyszínnek bizonyult a Mézesvölgyi Nyár színpada!

Rendhagyó koncerten bizonyította az örökzöld rockandroll sztár, hogy színházi körülmények között is képes fergeteges hangulatot teremteni!

Jött, és viccelni próbált Fenyő Miklós, aki a Mézesvölgyi Nyár című rendezvénysorozaton lépett fel Veresegyházon 2022. július 15-én. Azonban annak ellenére, hogy próbálta elpoénkodni a koncertet, a produkciója nagyon is komolyra sikeredett – minden próbálkozása, ami ezzel ellentétes hatást akart elérni, kudarcba fulladt ugyanis!

A koncert maga egy kicsit késve kezdődött, a meghirdetett fél 9 már jóval elmúlt, amikor is a majdnem teltház előtt Fenyő Miklós megjelent két táncosnő kíséretében.

Egy rövid medvés-színházas poén után egyből egy igen ikonikus dallal ízzitotta be az igen szépkorú közönséget, ami nem is sikerült rosszul: hiszen a Csókkirály végére többen már felálltak, hogy a színház helyett igazi koncerthangulatot teremtsenek, és felidézve fiatalságukat, tánccal tegyék emlékezetesebbé az estet!

Koncert Fenyő Miklós Veresegyház
fotó: Jerez Julio

Szerencsére a szervezők nem csítitották a tömeget (mint legutóbb a pécsi Rúzsa Magdi-koncerten, ahol szintén ez volt a módi), hanem engedték, hogy e nézők közül sokan újra átéljék egy pár perc erejéig az ifjúságukat…

Amihez pont megfelelő repertoárt nyújtott Fenyő Miklós, hiszen ezután a következő számok hangoztak el (a teljesség igénye nélkül):

az ősi földről szóló Angyalok földje, aztán a Jampik angyalok, a Fiatal a nyár (pont a nyár közepén), a Luxemburg Rádió, a melegben jóleső Napfény a jégen, az Amerika hangja.

Aztán a koncert feléhez közeledve előkerült még a 90-es évek közepéről a Kolombusz, hogy átadja a helyét az egyik legnagyob slágernek, a Hotel Menthol-nak, az Itt az idő, a Kell egy álom…

Itt már elérkeztünk a koncert hajrájához, amikor is Fenyő, aki az estén egyébként bebizonyította, hogy 75 éves kora ellenére is teljesen tudja azt, amit egy rock and roll sztárnak tudnia kell, azt is tudta, hogy a közönség is dicséretet érdemel: ezért nemes egyszerűséggel megköszönte a koncert vége felé a nézők szűnni nem akaró szeretét:

A közönség tapsánál szebb zenét nem írt senki sem

– jelentette ki.

De azért a végére is maradtak ikonikus dalok, így a Csavard fel a szőnyeget,  a leginkább várt Hotel Menthol, valamint a Csók a családnak, a méginkább várt Made in Hungaria, aztán újra elidőztünk az Angyalföldi pálmafák alatt, hogy a grand finálét a végén csattanóként elhangzott Limbóláz jelentse…

Összegezve: minden előzetes félelem ellenére Fenyő Miklós még mindig az az előadó, aki közel nyolcvanhoz is képes arra, hogy több száz embert megmozgasson, és közel két órán át a lehető legjobb minőségben szórakoztasson.

Persze mindehhez kellett az is, hogy a Mézesvölgyi Nyár rendezvényhelyszíne méltó helyszínt biztosítson a közel teltháznyi nézőnek, mind kényelmileg, mind akusztikai szempontból.

Reméljük, ez a színvonalas, a fővároshoz közeli, de mégis gyönyörű helyszínen létrejövő fesztivál még évekig kiváló terepe lesz a legjobb színházi és zenei produkcióknak!

A címlapi borítókép Kalinovits Zoltán fotója.

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Fonogram -Magyar Zenei Díj

Megvannak a 2024-es Fonogram-jelöltek!

2024. április 27-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítéltFonogram -Magyar Zenei Díjat.

Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi

„Mint a kés a vajban” – megjelent a CSILLAGTÚRA

Március 21-én jelent meg Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi közös projektjének legújabb gyümölcse, a CSILLAGTÚRA, amely nemcsak azért különleges, mert ezúttal Péter is énekel, hanem mert a HIPERKARMA zenekar játszotta fel a zenét.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt