Keresés
Close this search box.

Európa Tállyára figyel – Kezdődik a Kerekdomb Fesztivál

Kerekdomb Fesztivál
Hetedik alkalommal kerül megrendezésre, és közel 100 programot kínál a Kerekdomb Fesztivál.

Három napra zenével, irodalommal, színházzal, valamint borkóstoló turistákkal telnek meg – az Európa mértani középpontját jelentő település – Tállya pincészetei és szőlőskertjei. Erről sajtótájékoztatón számoltak be a fesztivál szervezői szerdán.

Szeptember 16-18. között várjuk Tállyára a látogatókat egy színes összművészeti fesztivállal és fantasztikus boros pincékkel – ajánlja az eseményt Oszkó-Jakab Natália. – Tállya egy történelmi gyöngyszem, ahol Kossuth, Rákóczi, Mikszáth Kálmán és Weöres Sándor is megfordultak. A program egy ehhez méltó összművészeti kavalkád, ahol a Margaret Island, Budapest Bár, Honeybeast, Caramel, Blahalouisiana, Janza Kata, Szabó P. Szilveszter, Palya Bea mellett, több helyszínen várjuk a vendégeket koncertekkel, színházi előadásokkal, borkóstolókkal, filmvetítéssel, e-bike és evezős túrával, Tállya-Golop futással, családi programokkal.

Oszkó-Jakab Natália

Tizenhét borászat pincéje kapcsolódik a fesztiválhoz otthont adva borkóstolóknak, tokaji dűlőtörténeti előadásoknak és különböző stílusú, műfajú koncerteknek. A borbarátok külön borútlevelet válthatnak, hogy megízleljék a helyi borokat. A Lindengardennél Abaúj-zempléni ételekkel, Figi és Lipike kerti partiján pedig tokaji ízekkel ismerkedhetnek az érdeklődők, de nem maradhat el a Czinege Tamás séf receptje alapján készült Gastro-Hack sem.

Komolyzenei programot szerveztünk abba az evangélikus templomba, ahol Kossuth Lajost megkeresztelték – folytatta a kedvcsinálót a fesztivál igazgatónője. – Itt találkozhatunk Szirtes Edina Mókussal, Rohmann Ditta gordonkaművésszel, a Miskolci Szimfonikus Zenekarral, Berecz Mihály zongoraművésszel. A Mailloth-kastélyban tarjuk a Malter Vándor Filmfesztivál bemutatóit, az Oroszlános Borhotelnél szólózenei produkciók, illetve irodalom és zenei produkciók várják a közönséget. A színház rajongói ezúttal a Mr. és Mrs, valamint Edward Albee Három magas nő című darabját tekinthetik meg a közösségi házban. Pokorny Lia egy zenés stand-up esttel, Beck Zoltán és Vecsei H. Miklós Kártyajáték c. irodalmi műsorukkal, míg Prieger Zsolt és Törőcsik Franciska Pilinszky és én c. előadásukkal érkeznek Tállyára. Azok számára pedig, akik túrázni szeretnének, az Aggteleki Nemzeti Parkkal közös sétáinkat, illetve a Tállya történelmét bemutató „Hosszúlépés.járunk?” sétákat tudom ajánlani – zárta szavait Oszkó-Jakab Natália.

A szeptember 16. és 18. között megrendezésre kerülő, háromnapos Kerekdomb Fesztivál programjai pénteken 14 órakor kezdődnek és vasárnap 16 órakor fejeződnek be. Bővebb információ a kerekdombfeszt.hu oldalon található.

 

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Freddie Petőfi-díj

Cum Laude Freddie-nek és Gubik Petrának

A közmédia elismeréseit élőben közvetített díjátadón és gálaműsorban, az A38 Hajón vehették át a díjazottak szombat este Idén is átadták a Petőfi Zenei Díjakat: a

EFOTT Flo Rida WellHello Majka MagyarZene

Csak magyar zene az idei EFOTT-on

Nem emelkedtek a jegyárak, sőt van, ami olcsóbb is lett Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (EFOTT) közösséget épít és identitást őriz – jelentették