Keresés
Close this search box.

Európa Tállyára figyel – Kezdődik a Kerekdomb Fesztivál

Kerekdomb Fesztivál
Hetedik alkalommal kerül megrendezésre, és közel 100 programot kínál a Kerekdomb Fesztivál.

Három napra zenével, irodalommal, színházzal, valamint borkóstoló turistákkal telnek meg – az Európa mértani középpontját jelentő település – Tállya pincészetei és szőlőskertjei. Erről sajtótájékoztatón számoltak be a fesztivál szervezői szerdán.

Szeptember 16-18. között várjuk Tállyára a látogatókat egy színes összművészeti fesztivállal és fantasztikus boros pincékkel – ajánlja az eseményt Oszkó-Jakab Natália. – Tállya egy történelmi gyöngyszem, ahol Kossuth, Rákóczi, Mikszáth Kálmán és Weöres Sándor is megfordultak. A program egy ehhez méltó összművészeti kavalkád, ahol a Margaret Island, Budapest Bár, Honeybeast, Caramel, Blahalouisiana, Janza Kata, Szabó P. Szilveszter, Palya Bea mellett, több helyszínen várjuk a vendégeket koncertekkel, színházi előadásokkal, borkóstolókkal, filmvetítéssel, e-bike és evezős túrával, Tállya-Golop futással, családi programokkal.

Oszkó-Jakab Natália

Tizenhét borászat pincéje kapcsolódik a fesztiválhoz otthont adva borkóstolóknak, tokaji dűlőtörténeti előadásoknak és különböző stílusú, műfajú koncerteknek. A borbarátok külön borútlevelet válthatnak, hogy megízleljék a helyi borokat. A Lindengardennél Abaúj-zempléni ételekkel, Figi és Lipike kerti partiján pedig tokaji ízekkel ismerkedhetnek az érdeklődők, de nem maradhat el a Czinege Tamás séf receptje alapján készült Gastro-Hack sem.

Komolyzenei programot szerveztünk abba az evangélikus templomba, ahol Kossuth Lajost megkeresztelték – folytatta a kedvcsinálót a fesztivál igazgatónője. – Itt találkozhatunk Szirtes Edina Mókussal, Rohmann Ditta gordonkaművésszel, a Miskolci Szimfonikus Zenekarral, Berecz Mihály zongoraművésszel. A Mailloth-kastélyban tarjuk a Malter Vándor Filmfesztivál bemutatóit, az Oroszlános Borhotelnél szólózenei produkciók, illetve irodalom és zenei produkciók várják a közönséget. A színház rajongói ezúttal a Mr. és Mrs, valamint Edward Albee Három magas nő című darabját tekinthetik meg a közösségi házban. Pokorny Lia egy zenés stand-up esttel, Beck Zoltán és Vecsei H. Miklós Kártyajáték c. irodalmi műsorukkal, míg Prieger Zsolt és Törőcsik Franciska Pilinszky és én c. előadásukkal érkeznek Tállyára. Azok számára pedig, akik túrázni szeretnének, az Aggteleki Nemzeti Parkkal közös sétáinkat, illetve a Tállya történelmét bemutató „Hosszúlépés.járunk?” sétákat tudom ajánlani – zárta szavait Oszkó-Jakab Natália.

A szeptember 16. és 18. között megrendezésre kerülő, háromnapos Kerekdomb Fesztivál programjai pénteken 14 órakor kezdődnek és vasárnap 16 órakor fejeződnek be. Bővebb információ a kerekdombfeszt.hu oldalon található.

 

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Pokolgép zenekar

Az új énekes leleplezése, elképesztő riffek és irodalom teszi hidegrázóssá a Pokolgép dalát

A januári tagcsere után új videóklipes dallal jelentkezik a magyar rockzene ikonikus alakulata, a Pokolgép. A szóban forgó szám megjelenése több szempontból is kiemelkedő fontosságú. Egyrészt egy izgalmas versfeldolgozásról beszélünk, de ami még tovább fokozza a hanganyag különlegességét, az az, hogy ebben lehet először a banda új énekesét hallani.

Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) - tisztújítás

EJI tisztújító Választógyűlés a BMC -ben

Az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) megkezdte tisztújításának folyamatát. Ennek első lépéseként a Budapest Music Centerben Választógyűlést tartottak és megválasztották az EJI munkáját koordináló döntéshozó szerv, az új Küldöttgyűlés tagjait.

Iceboyz zenekar

Szinti-poppal indult az Iceboyz

Az Iceboyz első dala hangulatában igazi 80 -as évekbeli szinti-pop. A szöveg felejtős, de ez a stílus amúgy sem erről híres, a zene viszont hozza amit kell.

Fiúk zenekar

Fiúk – Paralízis dal- és klippremier

A földalatti popot játszó Fiúk zenekar új dala egy olyan traumát dolgoz fel, ami az alvásparalízissel jár – sokakban ugyanis ily formában jelenik meg a hétköznapok frusztrációja.