Európa Kiadó, és Dancs Annamari

Dancs Annamari - magyar zene
A Hallgass Hazait rádiós műsor vendége volt a magyar zene két kiválósága: Az Európa Kiadó, és Dancs Annamari! Az Európa Kiadó zenekar 1981-ben, az URH feloszlása után alakult.

A Hallgass Hazait rádiós műsor vendége volt a magyar zene két kiválósága: Az Európa Kiadó, és Dancs Annamari!

Európa KiadóAz Európa Kiadó zenekar 1981-ben, az URH feloszlása után alakult. Akkoriban fekete listás zenekar volt, nem szerepeltek televízióban, rádióban és újságokban sem. Csak bizonyos helyeken tudtak játszani, de azt csináltak zeneileg, amit csak akartak.

Nem kaptak olyan ajánlatot, hogy profi stúdióban tudjanak felvenni dalokat, ezért maradt a jó kis élő zene, amire nagyon is volt igény, hiszen sokat koncerteztek és nagy volt a közönségük.

Menyhárt Jenő: „Az élet az egy bonyolult folyamat és nem lát az ember előre… Nem is csak tőle függnek a dolgok, tehát én sosem szoktam tudni a jövőről beszélni, mert nem látok bele.”

Dancs AnnamariAz Erdélyben született Dancs Annamari tini korától könnyűzenét énekelt, 1996-ban már hanghordozón is szerepelt. 1998-ban a Titanic betétdalának magyar változatával lett nagy sikere, 1999-ben pedig meg is jelent az első szólóalbuma, amelyet még tíz követett. Az elmúlt tizenhét évben 128 saját dala íródott, turnézott szinte mindenhol, ahol élnek magyarok, pl: USA, Kanada, Svédország, Hollandia, Izrael. Szerencsés előadónak tartja magát, hiszen mindenhol a szeretetet tapasztalja és kapja a közönségtől. Életfilozófiája egy édesanyjától tanult mondat: „A mosoly és a jó szó nem kerül semmibe.”

Az Operett Színházhoz kerülése érdekesen alakult: Kolozsváron végezte a Zeneakadémia operaénekesi szakát, 2006-ban diplomázott. 2010 januárjában elment a bukaresti Nemzeti Színház válogatására, remélve, hogy talán egy gálaműsorban majd énekelhet. Két hónap múlva csörgött a telefon, hogy a három szubrettből kettő állapotos lett, és azonnali beugrásra van szükség a darabokba, ez a Csárdáskirálynő és a Marica grófnő volt – jó ugródeszkának bizonyult. Később a budapesti Operett Színházba kért meghallgatást, így valóra vált az, amiről álmodni sem mert, hogy Budapesten játszhat. Ez már három éve tart, és jobbnál jobb szerepekkel halmozzák el. Az év utolsó napját Münchenben tölti az Operett színház társulatával, akikkel egy gála keretén belül lépnek fel.

/Fekete Tímea/

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Palágyi Ildikó

Palágyi Ildikó: Körbeér

A kislemez Palágyi Ildikó – énekes-dalszerző – legszemélyesebb megéléseibe, történeteibe enged betekintést. Az album címadó dalához a saját teraszukon forgattak „home session” videót.

Napfonat

Őselemek a Napfonat tolmácsolásában

Második nagylemezével jelentkezik A Dal 2022-es döntőjébe is bejutó Napfonat. Az őselemek köré épülő album gondolata már önmagában izgalmas.

Vörös Renátó

Vörös Renátó – Nap

Remeteévek és Skócia meghódítását követően jelent meg Vörös Renátó második szóló nagylemeze: Nap címmel.

Ez itt egy reklámhely ;)

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt