magyarzene

magyarzene

A Hallgass Hazait rádiós műsor vendégei voltak Hajdu Klára és Linczényi Márk.Hajdu Klára gyermekkorában a hétköznapokat is betöltötte a zene. Szülei sokféle hangszeren játszottak, sokféle zenét hallgattak.

A Hallgass Hazait rádiós műsor vendégei voltak Hajdu Klára és Linczényi Márk.

Hajdú KláraHajdu Klára gyermekkorában a hétköznapokat is betöltötte a zene. Szülei sokféle hangszeren játszottak, sokféle zenét hallgattak. Édesapja autójában rendszeresen szólt jazz és blues, ami később szívének kedves lett.
Sorra vett részt különböző versenyeken, nyert szólóban első díjat is, de ez mégsem hozta meg számára a zajos sikert.

Három évig tanult Székesfehérváron jazz konzervatóriumban, 2003-ban jelentkezett az akkor induló Megasztár nevű tehetségkutatóba, ahol több ezer jelentkező közül került a legjobb 15-be. Itt figyelt fel rá Balázs Elemér, akivel közel egy évtizedig dolgoztak együtt. Kiadtak négy lemezt, egy dvd-t, alapvetően jazz stílusban.

Együttműködött rengeteg zenésszel, előadóval, ezeket a közös munkafolyamatokat az élet nagy pillanatainak éli meg. 2009-től tanít több budapesti zeneiskolában, valamint az Ének iskolája televíziós produkcióban is közreműködött, Király Viktor mellett. Saját zenekarával a Hajdú Klára Quartett-el rendszeresen koncertezik, amire nagyon büszke, hiszen egy közös vállalkozásnak tekinti a zenekart, ahová mindenki hozza a saját múltját, a saját zenei ízlését, és így alakul kerek egésszé a produkció.

Linczényi MárkA The Kolin zenekar 2008-ban alakult, és hamar egy jól működő zenekarrá küzdötte fel magát. Nyertek két nemzetközi MTV díjat, jelölve voltak a legjobb Európai előadó posztjára 2010-ben és 2011-ben is. Legutolsó klipjük, ami Magyarország első 3D-s klipje a Mountain King, az összes Nintendo 3DS eszközön fel van telepítve a világon.

A zenekar rendkívül termékeny, csináltak egy négy számos EP-t, forgattak egy 15 perces mozifilmet a zenekarról, elkészült egy új videoklip, ezenkívül két szám készül frissen. Nagyon jó hangulatú és kreatív a zenekar, jelenleg több kiadóval is kapcsolatban állnak, közöttük van egy dán kiadó, akivel komoly együttműködésnek néznek elébe.

/Fekete Tímea/

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype
Mindenünk a zene

Friss

Bartók Béla magyar zene

Bartók-mellszobrot avattak Budapesten

Bartók művészete és tudományos teljesítménye nemcsak a magyar és az európai zenetörténet, hanem az egyetemes kultúra szempontjából is korszakalkotó jelentőségű.

namaximum.hu

Vitaminok a jó kondiért a koncerteken

Amire nem mindenki gondol; egy élő koncert fizikailag is kemény munka, megterhelő lehet. Végig kell tudni énekelni, zenélni, és sok esetben mozogni egy fellépést.

mezőségi

A Mezőséget idézik meg a Müpában

A mintegy 300 magyar, román és szász települést magába foglaló Mezőség régies, de gazdag és fejlett tánc- és zenekultúrája több tényező együtthatásának köszönhető.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt