Keresés
Close this search box.
Aki Brigit hallgatja, tudja, hogy valódi zenei csemegét jelentenek dalai. Populárisak, mégis átélhetjük általuk a swing és a jazz finom feelingjét. Brigitta volt a Sztárportré e-heti vendége.

Aki Brigit hallgatja, tudja, hogy valódi zenei csemegét jelentenek dalai. Populárisak, mégis átélhetjük általuk a swing és a jazz finom feelingjét.  Brigitta volt a Sztárportré e-heti vendége.

Erdőhegyi BrigittaErdőhegyi Brigitta három éves korától balerinának készült, így a balett jegyében telt a gyermekkora. Kamaszkorában azonban a nagypapájánál talált bakelit lemez egy újfajta megvilágításba helyezte a jövőképét. A lemez címére is emlékszik: Azok a 20-as évek, rajta magyar jazz előadók dalaival. Innentől fogva tudatosan készült az énekesi pályára.

Felnőttként a klasszikus ének tanulása közben szembesült azzal, hogy nagyra becsült tanára, Garay Attila is közreműködött azon a bizonyos lemezen, amit nagypapájánál talált, és ami felkeltette érdeklődését a jazz iránt. Sorra olyan lehetőségeket kapott az élettől, amelyek markánsan sodorták az éneklés felé.

Kollégái próbálták rábeszélni egy populárisabb műfajra, de ő hajthatatlan maradt. 2002-ben a sors igazolta, hogy a megfelelő úton jár. Megnyílt Budapesten egy Orfeum terem, ami a 30-as évek Amerikáját idézte és Brigittát ajánlották, hogy legyen ő, aki képviseli ezt a stílust. Így lett ő a Cotton Club rendszeres fellépője nyolc éven keresztül.

 Ebbenaz időszakban olyan visszajelzéseket kapott, amiből hosszú ideig tudott építkezni, amelyek erőt adtak. Amikor Sophia Loren fiának az esküvőjét szervezték, egy húsz fős stáb érkezett, megtekintették, és végül egyetlen magyar fellépője lett a nagyszabású eseménynek. A Depeche Mode is elragadtatással hallgatta Brigitta műsorát, akiben csak akkor tudatosult, hogy nem csak az udvariasság beszélt a fiúkból, amikor négy év múlva újra az ő műsorát választotta a Magyarországon koncertező együttes.

2011-ben úgy döntött, egy új, patinás helyszínen mutatja be a közönségnek show műsorát, így tartott az Uránia Nemzeti Filmszínházban telt házas, exkluzív koncertet.

Mostanában kicsit elszakadt a 30-as évek swing világától, és visszatért a popzenéhez. Januárban már az ötödik videoklipjével debütált, így teljesült az a vágya is, hogy a zenén keresztül minél több korosztályhoz tudjon szólni.

/Fekete Tímea/

A teljes riport:

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Fonogram -Magyar Zenei Díj

Megvannak a 2024-es Fonogram-jelöltek!

2024. április 27-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítéltFonogram -Magyar Zenei Díjat.

Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi

„Mint a kés a vajban” – megjelent a CSILLAGTÚRA

Március 21-én jelent meg Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi közös projektjének legújabb gyümölcse, a CSILLAGTÚRA, amely nemcsak azért különleges, mert ezúttal Péter is énekel, hanem mert a HIPERKARMA zenekar játszotta fel a zenét.