Keresés
Close this search box.

Jön a DikhFM? Új rádió indul Budapesten

zeneipar zene szerzői jogok Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala DikhTV DikhFM roma
TV után rádiója lehet a roma zenének, azonban nem tudni, hogy mikortól – és főleg, milyen formában.

A Media1 értesülése szerint Roma Rádió Kft. néven alapított néhány héttel ezelőtt új médiavállalkozást Radu Morar, a Dikh TV, a Sláger FM, a Sláger TV és a Fishing & Hunting csatorna tulajdonosa, és Andrejszki Zoltán, aki mint a Fishing and Hunting tévécsatorna kereskedelmi és marketing igazgatója ismert.

Mint írják, a néhány nappal ezelőtt megalapított Roma Rádió Kft. nevű vállalkozást ugyanabba a Márvány utcai toronyházba, az egykori Intranszmas-irodaházba jegyezték be Budapesten, ahol a Radu Morar érdekeltségében lévő Tematic Media Group különféle népszerű médiumai, így például a Sláger FM is működnek.

Az új rádiós kft.-nek két magánszemély a tulajdonosa: Radu Morar médiavállalkozó, a többségi tulajdonos pedig a cégbírósági adatok szerint Andrejszki Zoltán, aki a Tematichoz tartozó horgász-vadász csatorna, a Fishing and Hunting kereskedelmi és marketing igazgatója. A Media1 által megtalált cégbírósági adatokból az is kiderült, hogy a Roma Rádió kft. 3 millió forintos jegyzett tőkével jött létre.

A DikhTV nyomain?

Mint a portál beszámolt róla, telefonon beszélt Radu Morarral, aki megerősítette, Andrejszki Zoltánnal közösen a Dikh TV (az első roma tévécsatorna) sikerén felbuzdulva létrehoznak egy romákat célzó rádiót.

Korábban, 2001 és 2011 között létezett már romáknak szóló rádió Rádió C néven, de az egy idő után finanszírozási problémák miatt teljesen ellehetetlenült. Morar azt mondta erről, hogy ők sokak által hallgatott és ezáltal jól finanszírozható roma rádiót terveznek, és ehhez a Dikh TV-s tapasztalatok jól jönnek. Emellett a Dikh TV és az új rádió egymást is erősíthetné az elhangzottak szerint.

Arra a kérdésre, hogy az NMHH által meghirdetett három budapesti rádiós frekvenciapályázat valamelyikén tervezik-e az indulást, úgy válaszolt, egyelőre megvizsgálják a különféle lehetőségeket, és csak ezek alapos tanulmányozását követően, a pályázati kiírás tartalmától függően döntenek majd – tehát egyelőre nem tudja biztosra ígérni a részvételüket egyik frekvenciapályázaton sem, de kizárni sem zárja ki a leírtak szerint.

Ha elindul, akkor a műsoridő nagy százalékát minden bizonnyal a roma zene fogja kitenni; az, hogy lesz-e közszolgálati tartalom, arról nem szólt a Medai1 híre.

Roma rádió: csak zene?

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Fonogram -Magyar Zenei Díj

Megvannak a 2024-es Fonogram-jelöltek!

2024. április 27-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítéltFonogram -Magyar Zenei Díjat.

Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi

„Mint a kés a vajban” – megjelent a CSILLAGTÚRA

Március 21-én jelent meg Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi közös projektjének legújabb gyümölcse, a CSILLAGTÚRA, amely nemcsak azért különleges, mert ezúttal Péter is énekel, hanem mert a HIPERKARMA zenekar játszotta fel a zenét.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt