Ütős, death metálos album: új hangzás a Chief Rebel Angel

Chief Rebel Angel
Julio

Julio

A Chief Rebel Angel egy igazi különlegességgel vágott neki a nyárnak: bakelit, death metal, új hangzás.

Megjelent bakelit albumon a hazai underground rock fontos szereplője, a Chief Rebel Angel eddigi két anyaga.

Kiadott közleményében a zenekar kiadója, a Trottel Records azt írja: a Death Rock City/The Black Horn című korong A oldalán a 2007-ben kiadott CD újra felvett dalai, a B-n a 2012-ben csak online közreadott középlemez (EP) darabjai hallhatók a számozott vinyleken.

Maguk a számok gyorsak és rövidek, a death metál stílusra jellemző súlyos riffek mellett a Motörheadre jellemző lendületes punkos témák hallhatók a vinyl kiadáson.

A Chief Rebel Angelben Felföldi Péter (ének, basszusgitár; ex-Stereochrist) és Kiss Barnabás (gitár; ex-Polly Is Dead) mellett ismert nemzetközi rock/dzsessz/avantgárd projektek (Merzbow, Mats Gustafsson, Lee Ranaldo) gyakori és keresett szereplője, Pándi Balázs dobos szerepel.

chied rebel angel vinyl bakelit cd album death metal
Chief Rebel Angel. Kép: Chief Rebel Angel/Facebook

2007-ben jelentette meg a Chief Rebel Angel – amely a death metál svéd zászlóshajója, az Entombed 2004-es lemezének egyik dalából vette nevét – bemutatkozó albumát, CD-n.

A csapat stílusa eddig hardcore, stoner és hard rock elemekből építkezett, valamelyest eltávolodva a skandináv példakép zenei világától. Néhol a nyolcvanas években szárnyaló amerikai gothic-death rock/death metal együttes, a Christian Death hatása is érezhető.

Alkalmaznak egészen kísérleti jellegű megoldásokat, ezek közé tartozik a Tudósok frontembere, drMáriás szaxofonjátéka a The 57 Deal című számban.

A trió a 2007-es anyagot 2019 őszén az oslói Endless Tinnitus Studio-ban, Kenneth Storkas hangmérnökkel élőben újra rögzítette, a némileg lerövidített verzió hallható a vinyl A oldalán. A B-re a zenekar második anyaga, a 2012-es The Black Horn került, amely eddig csak online volt elérhető.

 

Hírek | Magyarzene.eu 

Új, angol nyelvű számmal érkezett a New Friend Request!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype
Mindenünk a zene

Friss

Zenei Alkotó Műhely Oroszlányban

Zenészeket vár Oroszlányban a ZAM!

2021  július 28 -tól nyitja kapuit az oroszlányi Zenei Alkotó Műhely (röviden ZAM), mely minden szerdán 15 órára várja mindazokat akik részt vennének közös zenélésben, alkotásban, vagy szeretnék megvalósítani zenei ötleteiket.

skyabove

Felhők felett mindig kék az ég!

Ebben a számban is ugyanúgy törekednek a zenéjükkel a közönség megmozgatására, mint a személyes és univerzális problémák, és az érzelmek hullámzásának bemutatására.

The Wallkids werkfilm

Werkfilmmel jelentkezett a Wallkids

A The Wallkids zenekar leforgatta legújabb klipjét,a Hiába futsz! című dalukhoz, mégpedig nem is akárhol, hanem a kiskörei művelődési házban.

Double Rise Torockó Kistehén

Erdélyi rajongóitól is búcsúzik a Kistehén

A Kolozsvártól mintegy 60 kilométerre festői környezetben fekvő településen a hajnali napfelkelte után a Székelykő sziklatömbje mögött egy időre eltűnik, majd újra felkel a nap. A fesztivál három napjára hat napfelkeltét ígérnek a szervezők.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt