Ütős, death metálos album: új hangzás a Chief Rebel Angel

Chief Rebel Angel
A Chief Rebel Angel egy igazi különlegességgel vágott neki a nyárnak: bakelit, death metal, új hangzás.

Megjelent bakelit albumon a hazai underground rock fontos szereplője, a Chief Rebel Angel eddigi két anyaga.

Kiadott közleményében a zenekar kiadója, a Trottel Records azt írja: a Death Rock City/The Black Horn című korong A oldalán a 2007-ben kiadott CD újra felvett dalai, a B-n a 2012-ben csak online közreadott középlemez (EP) darabjai hallhatók a számozott vinyleken.

Maguk a számok gyorsak és rövidek, a death metál stílusra jellemző súlyos riffek mellett a Motörheadre jellemző lendületes punkos témák hallhatók a vinyl kiadáson.

A Chief Rebel Angelben Felföldi Péter (ének, basszusgitár; ex-Stereochrist) és Kiss Barnabás (gitár; ex-Polly Is Dead) mellett ismert nemzetközi rock/dzsessz/avantgárd projektek (Merzbow, Mats Gustafsson, Lee Ranaldo) gyakori és keresett szereplője, Pándi Balázs dobos szerepel.

chied rebel angel vinyl bakelit cd album death metal
Chief Rebel Angel. Kép: Chief Rebel Angel/Facebook

2007-ben jelentette meg a Chief Rebel Angel – amely a death metál svéd zászlóshajója, az Entombed 2004-es lemezének egyik dalából vette nevét – bemutatkozó albumát, CD-n.

A csapat stílusa eddig hardcore, stoner és hard rock elemekből építkezett, valamelyest eltávolodva a skandináv példakép zenei világától. Néhol a nyolcvanas években szárnyaló amerikai gothic-death rock/death metal együttes, a Christian Death hatása is érezhető.

Alkalmaznak egészen kísérleti jellegű megoldásokat, ezek közé tartozik a Tudósok frontembere, drMáriás szaxofonjátéka a The 57 Deal című számban.

A trió a 2007-es anyagot 2019 őszén az oslói Endless Tinnitus Studio-ban, Kenneth Storkas hangmérnökkel élőben újra rögzítette, a némileg lerövidített verzió hallható a vinyl A oldalán. A B-re a zenekar második anyaga, a 2012-es The Black Horn került, amely eddig csak online volt elérhető.

 

Hírek | Magyarzene.eu 

Új, angol nyelvű számmal érkezett a New Friend Request!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Magyar Zene Háza poptörténeti kiállítás

Megnyílt a Magyar Zene Háza poptörténeti kiállítása

A magyar populáris zene hőskora és társadalmi hatásai 1957-től a rendszerváltozásig címmel nyílt meg csütörtökön a Magyar Zene Háza (MZH) első időszaki kiállítása, amely a magyar kultúra napjától, vasárnaptól várja a nagyközönséget.