Keresés
Close this search box.

Cold Fire – Megdönteni Hajnal Tímeát

Vera Jónás
A Magyar zene egy olyan gyöngyszemét hallhattuk a Hallgass Hazait heti műsorában aki előtt Európa nyitva van - legalábbis Jónás Vera számára biztosan.

Vera JónásA Magyar zene egy olyan gyöngyszemét hallhattuk a Hallgass Hazait heti műsorában aki előtt Európa nyitva van – legalábbis Jónás Vera számára biztosan. Sőt, az USA-ban is részt vett egy 16 állomásos koncertsorozaton. De ne ugorjunk ennyire előre. Zenei stílusát úgy fogalmazta meg: music for dog lovers, tehát mindenkinek szól, aki szereti a kutyákat…

A dalszerző-énekesnő-gitáros a Jónás Vera Experiment nevű trióval koncertezik. Dés András ütős hangszerek, Csizmás András nagybőgős mellé csatlakozott a gitáros Fenyvesi Márton, aki a GAME című lemezen is közreműködik. Beszédes az album címe, fontos jelszó Vera életében a játékosság és a „nem ráfeszülés a dolgokra” életérzés.

Az idei évet indiai pihenéssel kezdte, hiszen az utazás a tudatmódosító szere.
A társadalomtudós Vera, Londonban is szerzett diplomát, természetesen zenei téren, londoni zenekarával a mai napig játszik.

A One Beat pályázat keretén belül eljutott másfél hónapra az USA-ba. A világból 32 ember utazott Floridába, és összesen öten voltak európaiak.
A különböző zenei műfajokból érkező zenészek éjjel-nappal dolgoztak, keveredett a kortárs-, a komoly-, a könnyűzene és a népzene. Az itt született dalokból tartották a fent említett 16 állomásos turnét.
Kanyarodjunk vissza Budapestre…  A Cold Fire című dala az új magyar mozifilm, a Megdönteni Hajnal Tímeát betétdala lett, amihez hamarosan klipet is készít. Ezen kívül az Eurovíziós Dalfesztiválon nagy sikert aratott, a Pál Dénes által előadott Brave New World című szám szövegét is az ő neve jegyzi.

/Fekete Timi/

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt