Cold Fire – Megdönteni Hajnal Tímeát

Vera Jónás
magyarzene

magyarzene

A Magyar zene egy olyan gyöngyszemét hallhattuk a Hallgass Hazait heti műsorában aki előtt Európa nyitva van - legalábbis Jónás Vera számára biztosan.

Vera JónásA Magyar zene egy olyan gyöngyszemét hallhattuk a Hallgass Hazait heti műsorában aki előtt Európa nyitva van – legalábbis Jónás Vera számára biztosan. Sőt, az USA-ban is részt vett egy 16 állomásos koncertsorozaton. De ne ugorjunk ennyire előre. Zenei stílusát úgy fogalmazta meg: music for dog lovers, tehát mindenkinek szól, aki szereti a kutyákat…

A dalszerző-énekesnő-gitáros a Jónás Vera Experiment nevű trióval koncertezik. Dés András ütős hangszerek, Csizmás András nagybőgős mellé csatlakozott a gitáros Fenyvesi Márton, aki a GAME című lemezen is közreműködik. Beszédes az album címe, fontos jelszó Vera életében a játékosság és a „nem ráfeszülés a dolgokra” életérzés.

Az idei évet indiai pihenéssel kezdte, hiszen az utazás a tudatmódosító szere.
A társadalomtudós Vera, Londonban is szerzett diplomát, természetesen zenei téren, londoni zenekarával a mai napig játszik.

A One Beat pályázat keretén belül eljutott másfél hónapra az USA-ba. A világból 32 ember utazott Floridába, és összesen öten voltak európaiak.
A különböző zenei műfajokból érkező zenészek éjjel-nappal dolgoztak, keveredett a kortárs-, a komoly-, a könnyűzene és a népzene. Az itt született dalokból tartották a fent említett 16 állomásos turnét.
Kanyarodjunk vissza Budapestre…  A Cold Fire című dala az új magyar mozifilm, a Megdönteni Hajnal Tímeát betétdala lett, amihez hamarosan klipet is készít. Ezen kívül az Eurovíziós Dalfesztiválon nagy sikert aratott, a Pál Dénes által előadott Brave New World című szám szövegét is az ő neve jegyzi.

/Fekete Timi/

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype
Mindenünk a zene

Friss

Zenei Alkotó Műhely Oroszlányban

Zenészeket vár Oroszlányban a ZAM!

2021  július 28 -tól nyitja kapuit az oroszlányi Zenei Alkotó Műhely (röviden ZAM), mely minden szerdán 15 órára várja mindazokat akik részt vennének közös zenélésben, alkotásban, vagy szeretnék megvalósítani zenei ötleteiket.

skyabove

Felhők felett mindig kék az ég!

Ebben a számban is ugyanúgy törekednek a zenéjükkel a közönség megmozgatására, mint a személyes és univerzális problémák, és az érzelmek hullámzásának bemutatására.

The Wallkids werkfilm

Werkfilmmel jelentkezett a Wallkids

A The Wallkids zenekar leforgatta legújabb klipjét,a Hiába futsz! című dalukhoz, mégpedig nem is akárhol, hanem a kiskörei művelődési házban.

Double Rise Torockó Kistehén

Erdélyi rajongóitól is búcsúzik a Kistehén

A Kolozsvártól mintegy 60 kilométerre festői környezetben fekvő településen a hajnali napfelkelte után a Székelykő sziklatömbje mögött egy időre eltűnik, majd újra felkel a nap. A fesztivál három napjára hat napfelkeltét ígérnek a szervezők.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt