Búsulójuhász legújabb lemeze, a Legyünk gyerekek

Búsulójuhász
A pszichedelikus benyomássokkal tűzdelt, melankólikus underground album mind szövegében, mind zenei hátterében az életből, megtörtént eseményekből táplálkozik.

Új underground album az X-Faktor versenyzőjétől

Búsulójuhász - very DiscoA 2016-os X-Faktor versenyzője, Búsulójuhász – avagy polgári nevén Rajczi-Juhász Miklós – a 90-es évek elején alapította meg legelső zenekarát, a Mind1-et, amellyel olyan művészek vendégei voltak, mint a Kispál és a Borz, a Hiperkarma vagy a Pál Utcai Fiúk.

Búsulójuhász debütáló szólólemezét, a Fenn a Hegyen c. albumot 2013-ban adta ki a KO Records, most, 2018 novemberében pedig megjelent legújabb lemeze, a Legyünk gyerekek is, amelyet a zenész tudatos módon nemcsak online platformokon, de CD formájában is elérhetővé tett: „Talán régimódi vagyok, de szeretem a kezembe venni a lemezt és nézegetni a képeket, hiszen teljesen más zenei élményt jelent.”

A 13 számot bemutató, pszichedelikus benyomássokkal tűzdelt, hangulatában melankólikus underground album az elsőhöz hasonlóan mind szövegében, mind zenei hátterében az életből, megtörtént eseményekből táplálkozik, és utat mutat azoknak, akik minden napjukat a kötelességek burkában élik le, miközben elfeledkeznek azokról az élményekről, amik igazi életerővel töltenek fel minket.

Minden egyes dalt egy élmény vagy érzés inspirált, és összességében elmondhatjuk, hogy nem az albumhoz készültek, hanem épp ellenkezőleg, az album akkor lett kész, amikor egy csokornyi személyes gondolat gyűlt már össze. A „Hány éves vagy?” című dalhoz – amely az MR2 Petőfi Vadonatúj című műsorában debütált – például a Széchenyi fürdőben jött az ötlet, József Attila „Tiszta szívvel” című versének zenei feldolgozását kisiskolás gyermekének szavalása ihlette meg, míg a Very disco egy piros lámpánál állva született meg, mikor a zenész megpillantott egy Land Rover Discovery-t.

Az érezhetően személyes és szubjektív számok szövegét és zenéjét egyaránt Búsulójuhász készítette, mi több, a tökéletesség érdekében új hangszereket is beszerzett – az album nevét viselő Legyünk gyerekek című dal megfelelő összhangjához hiányzott egy flamenco gitár hangja, így a zenész felkutatott és beszerzett egyet, majd bevonult vele a stúdióba.

Az album készítésében közreműködött még Horváth Gábor, a Balaton, a Cabaret Medrano, a Pluto, valamint a Vasárnapi Gyerekek tagja, Szőllősi Csabi, a Mind1 zenekar zenésze, valamint Kiss Andris, Madalina Gyuri és Varga Csaba is.

Búsulójuhász - Legyünk gyerekekTracklist:

 1. Intro
 2. Jóban vagyok
 3. Tiszta szívvel
 4. Kamrakarma
 5. Legyünk gyerekek
 6. Minden óra áll
 7. Nem növök tovább
 8. A nyaralóban
 9. Very Disco
 10. Nyögve-nyögve hajt
 11. Ég és Föld
 12. Hány éves vagy?
 13. Outro

A Legyünk gyerekek országosan kapható a Media Markt áruházakban, valamint a Libri, Líra, Lant, Shopline és a Rózsavölgyi könyváruház-láncok üzleteiben.

A lemezt az MG Records terjeszti, így az album közvetlenül megrendelhető a kiadó webáruházából is:

http://www.mgrecords.hu/p/6634815/búsulójuhász-legyünk-gyerekek

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Új zsinagóga Szeged

Zsidó kulturális fesztivált rendeznek Szegeden

Komoly- és könnyűzenei koncertek, könyvbemutatók és fotókiállítás várja június elejétől szeptember közepéig az érdeklődőket a Szegedi Zsidó Kulturális Fesztiválon – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

The Pontiac - Ablakomból

The Pontiac – Ablakomból

Hamarosan harmadik nagylemezével örvendezteti meg rajongóit a The Pontiac. Beharangozóként a zenekar újabb videóklippel készült, amit a korong egyik legmeghatározóbb, Ablakomból című dalához forgattak.

Palágyi Ildikó

Palágyi Ildikó: Körbeér

A kislemez Palágyi Ildikó – énekes-dalszerző – legszemélyesebb megéléseibe, történeteibe enged betekintést. Az album címadó dalához a saját teraszukon forgattak „home session” videót.

Vörös Renátó

Vörös Renátó – Nap

Remeteévek és Skócia meghódítását követően jelent meg Vörös Renátó második szóló nagylemeze: Nap címmel.