Búsulójuhász legújabb lemeze, a Legyünk gyerekek

Búsulójuhász
A pszichedelikus benyomássokkal tűzdelt, melankólikus underground album mind szövegében, mind zenei hátterében az életből, megtörtént eseményekből táplálkozik.

Új underground album az X-Faktor versenyzőjétől

Búsulójuhász - very DiscoA 2016-os X-Faktor versenyzője, Búsulójuhász – avagy polgári nevén Rajczi-Juhász Miklós – a 90-es évek elején alapította meg legelső zenekarát, a Mind1-et, amellyel olyan művészek vendégei voltak, mint a Kispál és a Borz, a Hiperkarma vagy a Pál Utcai Fiúk.

Búsulójuhász debütáló szólólemezét, a Fenn a Hegyen c. albumot 2013-ban adta ki a KO Records, most, 2018 novemberében pedig megjelent legújabb lemeze, a Legyünk gyerekek is, amelyet a zenész tudatos módon nemcsak online platformokon, de CD formájában is elérhetővé tett: „Talán régimódi vagyok, de szeretem a kezembe venni a lemezt és nézegetni a képeket, hiszen teljesen más zenei élményt jelent.”

A 13 számot bemutató, pszichedelikus benyomássokkal tűzdelt, hangulatában melankólikus underground album az elsőhöz hasonlóan mind szövegében, mind zenei hátterében az életből, megtörtént eseményekből táplálkozik, és utat mutat azoknak, akik minden napjukat a kötelességek burkában élik le, miközben elfeledkeznek azokról az élményekről, amik igazi életerővel töltenek fel minket.

Minden egyes dalt egy élmény vagy érzés inspirált, és összességében elmondhatjuk, hogy nem az albumhoz készültek, hanem épp ellenkezőleg, az album akkor lett kész, amikor egy csokornyi személyes gondolat gyűlt már össze. A „Hány éves vagy?” című dalhoz – amely az MR2 Petőfi Vadonatúj című műsorában debütált – például a Széchenyi fürdőben jött az ötlet, József Attila „Tiszta szívvel” című versének zenei feldolgozását kisiskolás gyermekének szavalása ihlette meg, míg a Very disco egy piros lámpánál állva született meg, mikor a zenész megpillantott egy Land Rover Discovery-t.

Az érezhetően személyes és szubjektív számok szövegét és zenéjét egyaránt Búsulójuhász készítette, mi több, a tökéletesség érdekében új hangszereket is beszerzett – az album nevét viselő Legyünk gyerekek című dal megfelelő összhangjához hiányzott egy flamenco gitár hangja, így a zenész felkutatott és beszerzett egyet, majd bevonult vele a stúdióba.

Az album készítésében közreműködött még Horváth Gábor, a Balaton, a Cabaret Medrano, a Pluto, valamint a Vasárnapi Gyerekek tagja, Szőllősi Csabi, a Mind1 zenekar zenésze, valamint Kiss Andris, Madalina Gyuri és Varga Csaba is.

Búsulójuhász - Legyünk gyerekekTracklist:

 1. Intro
 2. Jóban vagyok
 3. Tiszta szívvel
 4. Kamrakarma
 5. Legyünk gyerekek
 6. Minden óra áll
 7. Nem növök tovább
 8. A nyaralóban
 9. Very Disco
 10. Nyögve-nyögve hajt
 11. Ég és Föld
 12. Hány éves vagy?
 13. Outro

A Legyünk gyerekek országosan kapható a Media Markt áruházakban, valamint a Libri, Líra, Lant, Shopline és a Rózsavölgyi könyváruház-láncok üzleteiben.

A lemezt az MG Records terjeszti, így az album közvetlenül megrendelhető a kiadó webáruházából is:

http://www.mgrecords.hu/p/6634815/búsulójuhász-legyünk-gyerekek

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

NLP zenekar

Pimasz trackhez polgárpukkasztó videó jár!

Pörgős zenei alap, fülbemászó dallamok és odamondós dalszöveg jellemzi a NLP Tulipán című dalát, amihez képileg egy legalább ennyire durván komponált videoklipet forgattak.

MattSet - Hazavágyó

Hazavágyó címmel jelent meg a MattSet új albuma

A Most vagy soha című dalukkal ismertté vált, Szakadáti Mátyás vezette MattSet Hazavágyó címmel megjelent harmadik nagylemeze két év küzdelmekkel és veszteségekkel teli történéseinek zenei lenyomata.

Drevko faldekoráció, kép

A falon lévő képek kialakítják a belső teret

A belső tér kialakításakor nagy hangsúlyt fektetünk a bútorokra, a színekre, a kiegészítőkre és az általános megjelenésre. Azok a dekorációk, amelyek láthatatlanok, mégis a legnagyobb figyelmet keltik fel, a képek.