Színházsegítő koncert lesz a BMC-ben

Baltazár Színház
Magyar alternatív és világzenei zenészek áltak az ügy mellé, hogy fellépésükkel segítség a járványos időszak miatt veszélybe került egyedülálló intézmény munkáját!

A Baltazár Színház javára adnak koncertet hazai művészek február 12-én a Budapest Music Centerben

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a koncerten fellép Baranyay Piroska, Dés László, Fábri Flóra, Földes Gábor, Herczku Ágnes, Jammal, Kalló Zsolt, Károlyi Katalin, Keönch László, Kováts Kriszta, Lukács Miklós, Müller Péter Sziámi, Nikola Parov, Radnóti Róza, Ránki Fülöp, Szakcsi Lakatos Béla, Szirtes Edina Mókus, valamint a Baltazár színészei.

A jótékonysági koncerten minden művész ingyen játszik, a BMC is támogatja az eseményt, a nézők így a teljes bevétellel a Baltazár Színházat segítik.

Az 1998-ban alakult Baltazár Színház az egyetlen olyan színtársulat hazánkban, melynek tagjai értelmi sérült színészek.

A Baltazár egyszerre lát el művészi és társadalmi feladatot, hiszen lehetőséget teremt sérült emberek számára, hogy tehetségüket megmutassák, a nézők számára pedig, hogy szembesüljenek e tehetséggel.

A színház legfontosabb célkitűzése, hogy magas színvonalon hozzon létre előadásokat, és ezáltal bebizonyítsa, a sérült emberekkel kapcsolatos előítéletek átírhatók: e társadalmi csoport erejét mutatja meg, és azt, hogyan lesz általuk színesebb és gazdagabb a világ.

A társulat működésével olyan kultúrát kíván megteremteni Magyarországon, amely a társadalmi integráció lehetőségét nyújtja sérült emberek számára.

Ezért előadásaival minél szélesebb nézőréteget kíván megszólítani: a rendszeresen színházba járókon kívül olyanokat is, akik eddig nem látogattak más színházakat, de szociálisan érzékenységük miatt érdeklődnek a Baltazár előadásai iránt.

Később, 1998-ban jött létre a Baltazár Színház Alapítvány azzal a céllal, hogy a Magyarországon egyedülálló módon, értelmi sérült színészeket foglalkoztató Baltazár Színház munkáját segítse.

Mint írják, a Baltazár Színház alkotásai sérült emberek együttműködésével születtek meg, azok mégsem a fogyatékosságról szólnak. A Baltazár Színház Alapítvány munkásságának egyik legfontosabb alapelve, hogy a sérültség létezését természetes tényként kezeli.

Hiszünk benne, hogy szociális, illetve egészségügyi körülményektől függetlenül mindenki egyformán fontos része a társadalomnak.

A Baltazár Színház alkotásai is erre mutatnak rá, a „hátrányos helyzet” hangsúlyozása helyett.


Magyar alternatív és világzenei zenészek áltak az ügy mellé, hogy fellépésükkel segítség a járványos időszak miatt veszélybe került egyedülálló intézmény munkáját!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Napfonat

Őselemek a Napfonat tolmácsolásában

Második nagylemezével jelentkezik A Dal 2022-es döntőjébe is bejutó Napfonat. Az őselemek köré épülő album gondolata már önmagában izgalmas.

Vörös Renátó

Vörös Renátó – Nap

Remeteévek és Skócia meghódítását követően jelent meg Vörös Renátó második szóló nagylemeze: Nap címmel.

Fonó Budai Zeneház

Az Ektar, Tóth Viktor és a Canarro a Fonóban

Világzene, kamarazene és improvizatív dzsessz is szerepel a Fonó Budai Zeneház kínálatában. Május második felében a fellépők között lesz az Ektar, Tóth Viktor és a Canarro is – közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

Ez itt egy reklámhely ;)

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt