magyarzene

magyarzene

Ízig-vérig dögös XXI. századi garázsrock izgalmas hangszereléssel, többszólamú vokálokkal

A tavasszal kiadott kislemezek után megjelent a banda öt számot tartalmazó EP-je, Deep In címmel, szinte az összes digitális platformon!Ízig-vérig dögös XXI. századi garázsrock izgalmas hangszereléssel, többszólamú vokálokkal. A megszokott gitár, dob, basszus hármasa mellett orgona, mellotron, és trombita is hallható a mini albumon. Igényes hangzásával, érdekes szövegeivel, az együttes eddigi legjobb albuma.

A címadó dalhoz most is remek klip készült!Ezt ITT nézheti meg!

Korábban így írtunk előző dalukról:

Az ‘Unconditional Believer of the Power’ nyitó riffje után mindjárt értelmet kap a kissé hosszú cím: a zakatoló gitárral érkező szöveg a diktatúráról, a besúgók világáról, a hatalom csontokkal idomított, parancsra menetelő híveiről szól.

Így a megafonra emlékeztető hangzás, és a váratlanul megszólaló trombita a szervezett tömegrendezvények hangulatát idézi, míg a mellotronnal és vokállal díszített “lázadó” refrén inkább egy hippi rockkoncertre emlékeztet.

Kisebb technikai bravúr volt maga a felvétel, ugyanis a stúdió adta lehetőségeket kihasználva a felvételen szereplő hangszerek mindegyikét a zenekar tagjai szólaltatják meg: lassan megszokhattuk, hogy Cigi a basszusgitár mellett a billentyűs hangszereket is kezeli, míg Tibi gyerekkori hangszerét, a trombitát vette ismét elő. A feszes ritmusért természetesen ezúttal is Tonó felelt a dobok mögött.


És mit kell tudni magáról a zenekarról?

A zenekar Budapesten alakult, Tibi, Tonó és Cigi alkotta. Azonban később csatlakozott hozzájuk Dankó István „Stevó” melbourne-i magyar énekes, akivel egészen 2020-ig koncerteztek, amikor is Stevó visszaköltözött Ausztráliába.

A The Jet Buzz zenéjét a garage rock, a 77-es punk és az indie rock inspirálja, igazi „High energy garage rock and roll”.

Előző számuk, a Sun Goes Down is egy pörgős pszichedelikus hangulatú dal volt, ami a banda 2020-as év elején megjelent On the Wrong Side című EP-jéről lett megfilmesítve. 

Korábban a To A Friend című szám külföldről is pozitív visszajelzéseket kapott, négyszer játszotta a 89.7 WITR-FM Radio (Rochester, New York, USA) „Jeff of the Future” show-jában, s kétszer volt a laut.fm/viking német rádió „Heavy Rotation Hot and Fresh! Viking’s Best!” című műsorában.


Néhány link az EP-hez:
https://open.spotify.com/album/6LdxTDPVg6Mmiy19j4Inll?si=zl4wS8uIRfyHyjxv_cLqkA
https://www.youtube.com/watch?v=1VimZZ15S7c&list=OLAK5uy_krt5LD6iLbQi40ObACfQl06SnpF1vRUVg
https://music.apple.com/us/album/deep-in-ep/1623647297

 

Nem tudni, mindez talán egy koncertturné előszele, de élőben is biztos jól szólnak!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype
Mindenünk a zene

Friss

Párkapcsolat

Sztárokról hétköznapi sztároknak a párkapcsolatról

Amikor egy zenész, előadó belép a sztárok birodalmába, az vajon jót tesz párkapcsolatának? Miért érzem úgy, hogy azok vannak a legnagyobb bajban, akik folyamatosan azzal dicsekszenek milyen jó is párkapcsolatuk?

Ez itt egy reklámhely ;)

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt