Keresés
Close this search box.

Megjelent a Szent Efrém Férfikar karácsonyi lemeze

Szent Efrém Férfikar
"Lumen (Christmas Lights)" - a Szent Efrém Férfikar most megjelent karácsonyi lemezével és a hozzá készült videóklippel hoz fényt idén az adventi időszakba

Ahogy közeledik az ünnepi időszak, a Szent Efrém Férfikar is segít a karácsonyra hangolódni, hiszen november 17-én megjelent legújabb lemezük, a „Lumen (Christmas Lights)”, mely egyben első karácsonyi albumuk is. A Christmas Day című dalhoz egy varázslatos és szívet melengető videó is készült Hámori Gabriella és Kulka János főszereplésével. A klip egy magányos férfi karácsonyát mutatja be, akihez végül csatlakozik lánya és unokája, némi csavarral a befejezésben. A dal három jól ismert angol karácsonyi éneket dolgoz fel acapella hangszerelésben, a Pentatonix-inspirálta vokális bravúrokkal erősítve a hangzást.

A sokszínű és eklektikus megoldásairól híres kórus repertoárja instant klasszikusokkal erősödik a „Lumen (Christmas Lights)” megjelenésével. Az új anyag gazdag és változatos gyűjteménye az adventi és karácsonyi daloknak: határokon átívelve ruszin, finn, magyar, angol, latin, ukrán és német nyelven is felcsendülnek a darabok, melyekkel a kórus a karácsony hangjait szólaltatja meg.

Az ünnepi album egyben arra a rendkívüli virtuozitásra is példa, mellyel az énekegyüttes immár több mint húsz éve gondolja újra a klasszikusokat: szerepel rajta Csajkovszkij ikonikus Diótörője, illetve Vivaldi Négy Évszakából a Tél ismert dallamának feldolgozása fonódik össze Ady Endre „Karácsony” című versének szövegével. Az eredmény egy rendkívüli zenei és költészeti összjáték, amitől meghittebbé válhat az emberek otthona idén karácsonykor.

Lumen (Christmas Lights) - Kulka JánosBubnó Lőrinc, a Szent Efrém Férfikar művészeti vezetője így mesélt a november 17-én megjelent albumról: „Izgatottak vagyunk, hiszen ilyet még nem csináltunk. A „Lumennel” egy olyan zenei élményt szerettünk volna teremteni, mely nemcsak a karácsonyi szezont teszi szebbé, de számos kultúrát is összeköt. Nagyon örülünk, hogy ezt megoszthatjuk a közönséggel az idei adventi időszakban. A klipre pedig külön büszkék vagyunk, Kulka János és Hámori Gabriella csodásak ezúttal is, ahogy az unokát játszó Annabelle Grundberg is.”

youtu.be/SWxNKPcJBh4?si=RU9nBqgNnf5M3FxS

A Lumen – Christmas Lights albumot két különleges koncerten mutatja be a Szent Efrém Férfikar: december 17-én a debreceni Kölcsey Központban, december 23-án pedig a Várkert Bazárban teljes egészében felcsendül az énekegyüttes karácsonyi albuma.

facebook.com/szentefrem/events

Az album már minden zenei platformon elérhető, igazi alapdarab az ünnepi lejátszási listákon.

https://bfan.link/lumen-christmas-lights

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Fiúk zenekar

Fiúk – Paralízis dal- és klippremier

A földalatti popot játszó Fiúk zenekar új dala egy olyan traumát dolgoz fel, ami az alvásparalízissel jár – sokakban ugyanis ily formában jelenik meg a hétköznapok frusztrációja.

Dresch Quartet

Új kompozíció a Dresch Quartettől

Új kompozíció a Dresch Quartet hamarosan megjelenő Live in London című koncertalbumáról. Március 8-án jelenik meg a Live in London című album.

Teddy Harpo gitárral

Grind by Teddy Harpo

Medve Balázsnak – Teddy Harpo -van már néhány magyar a dal a fiókjában. Népzenei átdolgozások, saját szövegek, de egyelőre az angol számokat játsza.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt