Keresés
Close this search box.

Ákos: új középlemez, Aréna-koncert, kisjátékfilm

Ákos Hősök tere Nagy Bogi Sena Szikora Róbert pápa
Az előadó december 11-én fellép a Sportarénában, 2022 első felében pedig bemutatják első kisjátékfilmjét.

Az utolsó békeév címmel középlemezt (EP-t) készített Ákos, ezen három új dal hallható

A magyar zene ikonikus alakja terveiről beszélt az MTI-nek: –Mindhárom új dal szövegét én írtam, a címadó számnak a zenéjét is. A Nem én döntök Madarász Gábor zenéjére készült, a Több nem is kell Menczel Gáboréra: vele a Bonanza Banzaiban zenéltem együtt, és a csapat 1995-ös feloszlása óta most tér vissza szerzőként és előadóként – mondta Kovács Ákos az EP szerdai sajtóbemutatóján a fővárosi Akvárium Klubban.

Az előadó kitért arra, hogy Menczel Gábort három éve meghívta az Ákos 50 turné egyik koncertjére az Erkel Színházba, és itt beszélgettek először egy esetleges közös munkáról. A Bonanza Banzai egykori szintetizátorosa Ákos idén tavasszal megjelent Fel a szívekkel című EP-jére már készített két remixet.

A szerdán megjelent új középlemezen Az utolsó békeév című dalban közreműködik a VoiSingers kórus, az anyagon szerepel továbbá egy korábban már publikált dal, a Fel a szívekkel koncertverziója is, ezt idén júliusban rögzítették a Budapest Parkban.

A friss EP-t szerdán este egy klubkoncerten is bemutatja Ákos az Akvárium Klubban, az előadó idei zárófellépése pedig december 11-én lesz a Papp László Budapest Sportarénában.

Ákos beszámolt arról, hogy éppen tizenöt éve jelent meg Még közelebb című CD-je, amelynek anyagát újrakeverve a napokban dupla vinyl formátumban ismét kiadják. Az ezer példányban készült dupla LP negyedik, D oldalára bónuszként felkerültek a Minden most kezdődik el című dal remixei is.

– Nemrég megjelent első novelláskötetem, az Ezt nem lehet megúszni egyik írásából, A taxisból kisjátékfilm készül, amelynek én írtam a forgatókönyvét és magam is rendezem. A Záróvonal című kisjátékfilmhez valamennyi jelenetet leforgattunk, az utómunka van még hátra, reményeim szerint 2022 első felében fogjuk bemutatni – mondta Ákos.

A tíz-húsz percesre tervezett, Juhász Viktor operatőri munkájával készülő kisjátékfilmet a Duna Televízióban, a YouTube-on és elképzelhető, hogy a mozikban is meg lehet majd nézni. A Záróvonal főszereplője Papp János színművész lesz, de felbukkan benne Kubik Anna, valamint Ákos két lánya is.

Az előadó december 11-én fellép a Sportarénában, 2022 első felében pedig bemutatják első kisjátékfilmjét.

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Fonogram -Magyar Zenei Díj

Megvannak a 2024-es Fonogram-jelöltek!

2024. április 27-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítéltFonogram -Magyar Zenei Díjat.

Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi

„Mint a kés a vajban” – megjelent a CSILLAGTÚRA

Március 21-én jelent meg Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi közös projektjének legújabb gyümölcse, a CSILLAGTÚRA, amely nemcsak azért különleges, mert ezúttal Péter is énekel, hanem mert a HIPERKARMA zenekar játszotta fel a zenét.